Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Brazunia, kochana wyszlo pieknie. wiec i ja poczuwam sie coraz bardziej byc zobligowana do odgruzowania garazu i poslania obiecanych farb. nawet je juz widze ale potrzebny mi facet do odsuniecia bariery. ostatecznie jest jeszcze mikolaj jako suprajs ;)

twoje dopiero teraz obczaiły o dzwonku? wredne bialasy od malego to zakodowaly a teraz nawet jak ktos dzwoni telefonem i ich kochana pani podnosi sie z fotela to znak, ze trzeba drzec jape, bo goscie ida. male cwaniaki ;) a w ogole to biale szybko pokochaly nowy dom i jeszcze szybciej sie zaaklimatyzowaly. kiedy sie przeprowadzalismy do wynajetego to byl horror i psia deprecha a teraz miod malina psiej radochy konca nie ma :)

No i pięknie! :hug:

Brazula! Czytam i czytam i czytam dziś Twoje Uroczystko i leżę ze śmiechu, chichram się jak głupi co sera :D Masz Ty dziewczyno talent do pisania! Tak to wszystko ładnie, sprytnie, żeby nawet jak jest mega źle i człowieka wnerw taki bierze, że coś to i tak jest dobrze. Bo jest! Naprawdę, Wasze Uroczysko jest obłędnie piękne. Na ten mój obłęd w uczuciach do Niego składa się Wasza ciężka praca, radość z każdego, najmniejszego ruchu w czynieniu Go bardziej domowym i przytulnym, radosne życie psiaków, Twój temperament(choleryk się kłania ;) ), no i Ty jako całość - barwny, acz warczący ptak :D Choć czy ptak może warczeć :hug:

Piszesz tak, że sceny stają przed oczami jako żywe. Ale się uchichrałam! Wiem, wiem, jak to czasami jest z tym budowaniem. Też to miałam. Łacina tak na usta się ciśnie, że....ach jakby tak wyszło na wierzch, co to ja w myślach nie raz wypowiadam to aż strach bierze...

Ale potem jest tak pięknie

Uwielbiam Cię czytać!

Uroczysko jest coraz piękniejsze! Szacunek dla Was przeogromny :yes:

Idę robić późny obiad z bananem na ustach :)

I wiesz (jeszcze tak mi się skojarzyło) w zeszłym roku na zlocie forumowiczów w Warszawie dostałam taki piękny dyplom z dedykacją: "Dla Nelli Sza, która pokazuje jak walczyc o marzenia" . Piękny, wzruszył mnie, ale dzis chętnie przekazałabym go Tobie. Tak pięknie walczysz o te uroczyskowe marzenia! I cały czas się dzieje! Jak się czyta i ogląda zdjęcia po dłuższym czasie nieobecności to wychodzi taka piękna historia! I tak ładnie, od razu widać jak to wszystko się zmienia :)

Masz zaliczone! (nie próbuję nawet osiągnąć wyżyn poetyczności przedmówczyni).

Wprawdzie oglądałam te zdjęcia i powtarzałam "to już widziałam" (na żywo albo na zdjęciach), póki nie zobaczyłam rabaty w nowej odsłonie. Czapki z głów przed Szanownym!!!

Nelly, powiem bardzo poważnie: zaczerwieniłam się! Dziękuję Ci bardzo za te piękne słowa! I dodam jeszcze, że staram się jak mogę, żeby te brzydkie słowa nie wylazły publicznie na wierzch bo to wstyd byłby na całą Europę, ale co wygłaszam w samotności to już tylko ja wiem (i niech tak zostanie :D) - tak, choleryk całą gębą! I nie: swojego dyplomu nie masz prawa nikomu oddawać, bo zasłużyłaś na niego jak nikt! Pamiętaj!:yes:

TARcia, dzwonek pojawił się dopiero teraz, poprzedni tylko udawał, że jest bo nie działał! Toteż teraz mam takie chwilami zapędy, coby może jednak zepsuć ten nowy ... Żartuję, oczywiście. A z farbą spokojnie, malowanie szykuje się na wiosnę, mamy czas kochana! Cieszcie się domem i sobą!

Agduś, ja też jestem pod wrażeniem! Szanowny się zaparł i ... no zamurowało mnie z wrażenia! I jedno wiem na pewno: nigdy więcej dalii w kupie :D

Arnisia, oczywiście tak! Pilot do bramy to nasz ukochany gadżet a i on sam z brama dogadują sie cudownie. Sama brama (+ furtka) tez ogrodzeniu do gardła nie skacze chociaż z lekkim niepokojem czekamy na moment, gdy to nowe ogrodzenie i brama (+ furtka) dostrzegą towarzystwo starego ogrodzenia... Tylko czekać i znowu zaczną się awantury a z nimi ... wydatki, coby te chamskie odzywki zakończyć :D

Edytowane przez braza

W lesie, w lesie :yes: I cholerykiem jestem wręcz wzorcowym!

Córcię wzięliśmy i przywieźliśmy ze Stargardu, bo pociąg bez trakcji za daleko i za szybko nie pojedzie a ta odmówiła współpracy (z przyczyn niewiadomych).

W naszym lesie jest mnóstwo brzóz, sosen i świerków, niewiele buków i dębów więc nie dziwota, że jadąc przez lasy liściaste oczy miałam na szypułkach .... Swarogu umiłowany, ależ orgia barw!

U mnie w lesie też cała paleta barw...

Na uliczce tańczą liście, uwielbiam patrzeć... tylko już nie koniecznie lubię jak przekraczają za ogrodzenie... jest wówczas co zbierać... Ale i tak lubię jesień.

Pod warunkiem, że patrzę na nią z cieplutkiego domku.;)