Moose 15.12.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Choinki brak... powoli chęci nabieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.12.2016 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Ciętych szkoda, to fakt, ale one i tak z plantacji. Z żywymi problem, bo duże (a takie lubimy) zazwyczaj są brutalnie wyrąbane szpadlem z ziemi, korzeni niewiele mają, więc się nie przyjmą. Zresztą z małymi też problem. Wprawdzie zimy łagodne, ale gwarancji przyjęcia się nie ma. A sztuczna nieekologiczna w produkcji i utylizacji, chociaż fakt, że wieloletnia. Jak się nie obejrzeć, d z tyłu.Mimo wszystko choinka musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.12.2016 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Choinkę mam! Świerka srebrnego. I nareszcie udało i się dotrzymać słowa samej sobie - nie jest duża. Ma jakieś 175-180 cm. Od kilku lat próbowałam taką niedużą nabyć a zawsze mi wielka wskakiwała do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.12.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 u nas wysyp jodel cietych i w donicach, swoje kupie u ogrodnika, bo sadzone do donic byly w sierpniu z balotow wiec powinny sie potem przyjac. po swietach wystawie na taras i owine donice welna. my kupujemy 2 choinki, na pewno jedna donicowa na zewnatrz (na razie ani drzewka u nas nie uswiadczysz) i tam zawiesimy lampki a drugie drzewko do domu. tu sie waham pomiedzy donica a cieta. u nas drzewko musi stac na podwyzszeniu,bo psy lubia gmerac bombki, a ostatnio omalo nie zwalily drzewka wiec ciezkie byc musi mam maly pomysl jak ladnie zagospodarowac donice, o ile wyjdzie ladnie to pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.12.2016 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Braza, to tak, jak ja. Po przeprowadzce do domu nabyłam olbrzymią choinkę - bo myślałam, że wreszcie mogę mieć dużą. Po czym okazało się, że jednak mam mały salon. I tak co roku nasza sztuczna choinka była skracana, aż została taka mała do postawienia na szafce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 17.12.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Mam dużą sztuczną ale ładną, że niektórzy przyglądali się czy to żywa.... W zeszłym roku nie bardzo miałam ochotę na święta i chętnie bym je odwołała, Emil przytargał żywą od sąsiadki i ubrał, więc święta musiały być... Dziś na rynku patrzyliśmy na choinki i pytam panią czy mają takie 3 metrowe, a ona oczy jak pięć złotych .. czy wiem o czym mówię i czy mi się zmieści... No jak nie jak tak.. moglibyśmy nabyć taką 5 metrową.. ale nie ma jak jej później ubrać... nie wiem na czym stanie.. sztuczna czy prawdziwa, ale w tym roku święta będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.12.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 kupilismy piekna choinke ale bedzie tylko jedna i zamiast donicowej cieta. donicowe byly marne, za niskie i za waskie. mamy choinke 2 metrowa, szeroka i tak bedzie stala na podwyzszeniu wiec siegnie do sufitu. tylko zywa, sztucznych nie lubie maja w sobie za duzo kurzu, poza tym sa zbyt doskonale, za rowne, za geste no i co tu kryc sa sztuczne ale wolnoc tomku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.12.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Nasza zawsze jest krzywa. No jakoś tak wychodzi, że ta najładniejsza, najgęstsza i pasująca nam, musi być krzywa. Raz się rozpędziliśmy i kupiliśmy wielką taką, że czubek trzeba było uciachać, żeby weszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.12.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 nasza tez krzywa ale taka ich natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2016 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Wczoraj ubrałam! Od razu fajniej się zrobiło i jakoś tak ... bezpieczniej. Powtarzam co roku z uporem maniaka: gdyby ktoś chciał mi zabrać te święta, przegryzłabym gardło I oczywiście choinkowe obrazki obyczajowe I przedchoinkowe też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.12.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Myśmy dzisiaj kupili. Sprzedawca bił się w piersi aż dudniło i bożył, że choinka nasza, polska. Nie żebym patriotyzmem zbytnim grzeszyła, ale te z Danii były ścięte miesiąc temu co najmniej. Nasz taka ubłocona, że może i polska rzeczywiście? No ale ładna i chyba prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2016 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Mój sprzedawca też się zarzekał, że nasza. Wierzę, polskie bombki i reniferki jej nie parzą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.12.2016 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Myślisz, że Duńską by parzyły reniferki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.12.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 My pewnie ubieramy dopiero w czwartek, jak będę miała urlop. Ale ładna jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.12.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Bardzo ladna:lol: my mielismy wczoraj stroic ale czasu nie styklo. A dzis mi sie nie chce za bardzo padnieci jestesmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.12.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 Ale ja mam już pierniki I mam nadzieje, że do wigilii może zmiękną... choć trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.12.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2016 U nas nie ma tradycji piernikow. Za to upieke swiezy ze sliwka. U mnie bigos sie bigosi. Posmakowalam. Oj wyszedl. Dawno nie robilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.12.2016 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Pierniczę pierniki w tym roku. Miałam robić, na współudział dzieci liczyłam, a dzieci tak się w sprzątaniu własnych pokoi pogrążyły, że już na nic więcej czasu nie miały. A pokoje i tak nie są posprzątane tak całkiem. Zresztą całkiem, to nigdy nie są.Kupiłam na wypróbowanie gotowe pierniczkowe ciasto. Tak, jak francuskie, spód do pizzy i jeszcze jakieś filo, można kupić i pierniczkowe. Pierwszy raz zauważyłam. Może jutro wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2016 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Mnie tam pierniki nie rajcują chociaż nie powiem, zjeść to i zjem ale wolę świeży, nie już "spierniczony" Będziemy z Młoda we dwie, barszczyk z uszkami, paszteciki z ciasta francuskiego z kapusta i grzybami i sałatka jarzynowa styknie. Nawet nie wiem, czy jakąś rybe kupię, bo za karpiem nie przepadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.12.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2016 Andrzej dzisiaj karpie kupił. Ponoć wspaniałe, karmione ekologicznie ze stawu klasztornego. Problem w tym, że ja temu karpiu w oczy spojrzałam. Martwy był, bo rytualnego uboju poprzedzonego rytualnym znęcaniem się nad rybami nie uprawiamy, ale i tak mnie to ruszyło. On był taki piękny ten karp i takie strasznie smutne oko miał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts