Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to trzeba mieć pod ręką piaseczek ;)

U nas się odrobinę topi, ale niemrawo. Mógłby ten lód się rozpuścić, bo ostatnio nie mogłąm wysiąść z samochodu na parkingu. Wystawiłam nogę i nie mogłam znaleźć podparcia !

Tydzień ferii przesiedzałam rzetelnie w domu, więc nawet nie wiem, co robiła pogoda. Juro zamiaruję iść na wymianę książek. Zastanawiam się, kiedy jechać na narty. Zaszkodzić mi już nie zaszkodzą, ale kiedy sprawią pełną frajdę? Na razie siedzę z wrzątkiem pod nosem, coby cywilizację z zatok przegonić.

Mam taką butelkę i w przypływach rozpaczy używam, acz nie bardzo lubię. Trochę pomaga. W tym roku nabyliśmy w Lidlu "saunę do twarzy", trochę na zasadzie "jest w promocji, może się kiedyś przyda". Leżała w pudełku na widoku, codziennie ją widziałam, ale dopiero przedwczoraj mnie olśniło, że warto spróbować. No i w sumie chyba pomaga. Nos mi się odtyka na dłużej, nic nie boli, pachnie ładnie, bo miętę wrzucam (ciągle zapominam kupić rumianek). No jest ciut niewygodne, bo trochę trzeba siedzieć z ustrojstwem pod nosem, ale na razie mi się chce.

A u nas roztopy pełną gębą. Śladu zimy nie uświadczysz poza czeredą ptactwa w karmnikach.

Byliśmy wczoraj na wykładzie behawiorystki. Ot tak, z ciekawości. W Kociej Kawiarni była. Wprawdzie temat inny, o dokocaniu domu, ale głównie o zajmowaniu kotów było, coby się nie nudziły, bo wszystko złe, to z nudów. Niby nie na temat nadmiaru kociej powierzchni do głaskania, ale o miseczkach było i o Twoich kocicach pomyślałam. Otóż coby koty się nie nudziły, trzeba im polowanie na chrupy urządzać. Nie mają mieć pełnej miski non-stop, ale jedzenie pochowane do zdobywania. Bo wtedy koty polują, tracą energię, męczą się i nie nudzą, a w dodatku kalorie spalają. Są takie specjalne zabawki, z których trzeba chrupy wydobywać w mozole. Ona też mówiła, jak takie zrobić własnoręcznie. I żeby żarcie chować w różnych miejscach, żeby musiały łazić i szukać. Pod kanapą, za półką itp.

O moich kotach? Jakoś mi do głowy nie przyszło, toż one normalnie polują. Teraz zimą to albo śpią albo od czasu do czasu się poganiają. Nie wiem czy się nudza... no chyba że to na wzgląd ich tuszy ...

Wiecie...mam dość juz tej zim i chociaż wiem, że byc musi, boć to luty ale tyle mojego, co sobie popsioczę ...

Tak, o tuszę mi chodziło. Może kiedy będą musiały szukać żarcia, zjedzą mniej. A na pewno spalą parę kalorii łażąc po domu i szukając chrupów. Dowiedzieliśmy się też, że jedna mysza to 8-11 chrupów, a kot zjada około 20 myszy dziennie.

Brazunia popsiocze razem z tobą, bo co mi zostalo:rolleyes:

u nas jedynie duzy bialy szczesliwy ze sniegu. cholerny wielbiciel zimy nam sie trafil ;) zagonic go do domu po spacerze ciezko, tym bardzie ze skubany wie, ze sie spieszymy do pracy. stanie na drugim koncu ogrodu jak slup soli i nawet kabanos go nie przywola. codziennie takie cyrki. wiec ja z nim po ogrodzie na smyczy chodze:lol2: a mezaty do lasu. ale ja sie dzikow boje to sama nie chodze.