Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie nie zaimponujesz - u nas dziki pod samym płotem buchtowały jesienią co noc. Kiedyś w świetle latarni przed domem zobaczyliśmy ich kilkanaście na ulicy, a drugie tyle, sądząc po odgłosach, ciamkało rozkosznie w krzakach za płotem. One raczej boją się ludzi, locha może zaatakować, kiedy uzna, że dzieciom zagrażasz. Ciekawe, czy ujadającego psa wielkości swojego ucha uznałaby za zagrożenie. No ale sądzę, że wolisz nie zaspokajać mojej ciekawości... Teraz dzieci już podrośnięte.

nie no dzikow pelno dookola, ostatnio cala rodzinka przez siodemke na szage szla od makro. mojemu kumplowi w nocy zryly caly trawnik, bo córa zle ogrodzenie zamknela. cala rodzika sie posilala. ale to w srodku miasta. te dziki sa "miastowe" oswojone i dokarmine. te nasze to dzikie dziki, nie wiem jak by sie zachowaly na szczekajacego kurdupla, bo ten na pewno by sie na nie z paszcza rzucil. obronca od siedmiu bolesci ;)

bardziej boje sie nie tego, ze dzik zaatakuje a tego, ze bialy sie wyrwie i poleci. on wtedy jest gluchy i nie reaguje na zadne komendy. a potem sie nie odnajdzie, bo toto slepe i zdezorientowane.

takie małe to zjadliwe bardzo, podobnie, jak ludzie :lol2:

TARcia, czy ta rasa ma jakieś myśliwskie korzenie?

w sumie to nie wiem, sa tacy ktorzy twierdza ze maja jakies geny terierow. Wicio nie ma takich zapędów, choc jest typem "pilnusia" Kasti typem "obroncy" ale pieknie potrafi wystawiac, sylwetka rasowego mysliwskiego. on w ogole jest dziwak

No ja też bym wolała się w to stadko nie wpakować, kiedy wracam wieczorem na rowerze... Zwłaszcza, że one wtedy z dziećmi były.

Agdus z okazji zblizajacej sie wiosny awatara zmienilas? :D

Agduś, jak rany, aleś się zmieniła!!!! U fryzjera byłaś jak nic ale żeby tak od razy na drzewo wskakiwać, żeby wszyscy widzieli....

Siemanko Kochane Towarzystwo! Z córcią sobie miło czas spędzałyśmy, leniąc się niemożebnie więc i sił na wejście po schodach zabrakło! Krajobraz mam arktyczny zna zewnątrz, zmarzlina nie odpuszcza, gnidy wolno chodzą nadal - no już mogłoby odpuścić, jak pragnę ...

Zwierzaki przyłażą na pewno, słychać to w głosach naszych gnid drących się koncertowo pod płotem w różnych miejscach posesji. Do lasu nie chodzimy, bo jak nic nie wróciłabym - jest tak zaje...cie ślisko, że tylko łyżwy albo kolce dadzą radę. Ani jednych, ani drugich nie mam!