Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też się nacieszyliśmy towarzystwem dziecka pierworodnego, ale już pojechało. Wróci na koncert dopiero.

U nas dawno stopniało, a zimno jak szlag. NO taka zima, to mi się wogle nie podobuje! Jeżeli zimno, to ze śniegiem, inaczej nie chcę! U nas też ma być cieplej i wcale mnie to nie martwi. Dzisiaj już ruszyłam rower, bo drogi czyste, ale ręce marzną.

Braza, kup sobie kolce na Allegro, to naprawdę dobry pomysł i działa. My się czaimy na ogrzewacze, bo w naszym Decathlonie zabrakło! Kupię paczkę 30 sztuk na zapas. Te, których użyliśmy ostatnio, leżały ze dwa lata w szafce.

Jeśli tak mają wyglądać nastepne zimy to nabycie kolców będzie ze wszech miar wskazane! Ruszyc się nie można, bo cholera wie, czy wrócisz!

Jeśli znowu zacznę zdjęcia pieknej zimy wstawiać to mnie kopnijcie w tyłek ...

A one, te ogrzewacze, jednorazowe są?

U nas śnieg jest ale ziiimno. No, zima jest, ale od kilku lat taka mroźna nie była. Patrzę tęsknie na ogródek, w piątek spotkałam kolegę z sąsiedniego pokoju (wiecie, jak to w przychodni, każdy siedzi we własnej dziupli) i nagle się okazało, że mamy tyle wspólnych tematów. O przesadzaniu, przycinaniu, wyciąganiu perzu.... ;)

Ewa to chyba wszyscy tak maja, bylam dzis rano w zaprzyjaznione firmie i chlopaki nastroje minorowe mieli. zima w tym roku za dluga i za ponura mimo sniegu, slonecznych dni tyle co splunal.

Brazunia ja po prosbie do ciebie, czy uszczknelabys dla mnie wiosennie jeden lub dwa korzonki parzydla? to co kiedys dostalam zostalo w starym domku :)

Edytowane przez TAR

Te ogrzewacze są jednorazowe. Sztuka kosztuje 1,80, jeżeli się kupi 30 sztuk w paczce. Kiedyś mieliśmy takie wielorazowe, które się gotowało po użyciu, ale one też po jakimś czasie się psuły, a droższe były i za duże, żeby do buta narciarskiego włożyć wygodnie.

O, nawet wiem, jak działają: "Wykonane są jako porowate torebki, zwierające rozdrobnione żelazo z celulozą (stanowiącą nośnik) i wodę (katalizator). Jako katalizatory używane są także węgiel aktywny i sól kuchenna. Wermikulit jest stosowany jako substancja uwalniająca wodę w trakcie reakcji. Aktywują się po kontakcie z powietrzem, dlatego są przechowywane w szczelnych foliowych workach. Są stosowane również jako sprzęt medyczny. Działają do 12 godzin."

Ja na razie nawet nie myślę o przesadzaniu, przycinaniu, a już zupełnie o wyciąganiu perzu. No dobra, przyznam, że myśl o wyczochraniu trawnika przemknęła mi przez głowę, ale to na razie w perspektywie raczej dłuższej niż krótszej. Na razie stanowczo za zimno.

Dzień dobry

Mam sprawdzone lekarstwo na grypę lub podobne przypadłości.

Duuuuzzzzzooooo morskiego jodu, nieregularne posiłki, mało snu, albo odpoczynku,bardzo dużo czasu na świeżym powietrzu i na dokładkę walniętego szefa w pracy co by adrenalina wypędzała wszelkie choróbska.

Zartowałem

Miłego dnia