Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzisiaj po raz pierwszy od kilku miesięcy rozpaliłam w kominku dopiero o 17! Wyczyn! W sypialni rano a w łazience rano i wieczorem jeszcze jest włączone ogrzewanie, nad sypialnią myślę...

Strasznie mi się chce nowych roślinek ....

Nie wiem, mam gaz ;) Palę w komórce. A, w dzień paliłam na tarasie, czyli było ciepło. Pies był szczęśliwy, wreszcie mógł trzymać ogon w domu a głowęna dworze. To jego ulubiona pozycja.

Rzodkiewka mi wyszła. Na razie tylko ona. Pietruszka zero.

Posadziłam dzisiaj pienną różę i różowego bza. Obliczyłam, że jeszcze z pięć krzaczków róż mogę kupić, bo mam na nie miejsce. No i wciąż mogę obsadzać górkę! Szukam krzaczków niskich raczej i kolorowych. Mogą być kwitnące. Jakieś sugestie zanim kupię, co mi w łapy wpadnie?

Berberysy już są, żurawki za delikatne i za małe. Mam też trzmielinę, irgi i jakieś iglaki w różnych kolorach. Coś kwitnącego poproszę.

Odchamiliśmy się dzisiaj. Trzeci raz Preludium słowiańskie i trzeci raz rewelacja! Oni jeżdżą po Polsce, szukajcie, może Wam się uda zobaczyć. Naprawdę warto.

Zwabił, a jakże! Nie chcę być upierdliwa, ale po tym odkurzaniu mogłaś okno otworzyć....kurz w powietrzu lata jak durny... :cool:

Siemka wszystkim! Trochę pracowaliśmy, wieczorkiem wpadnę. Spokojnego i miłego dnia Wam życzę!

Jestem...spoko...sąsiadów pobudzisz...

Trochę pracowaliśmy, trochę się obijaliśmy a trochę jeździliśmy... Ot, życie.

Szanowny wrócił... :wiggle:

01-06.04 (130) (Kopiowanie).jpg

Wiosna ruszyła już w pełni pomimo zdarzających się chłodnych dni i nocy. W ogrodzie zaczynają się kolory inne niż biel i zieleń.

06-10.04 (22) (Kopiowanie).jpg

06-10.04 (29) (Kopiowanie).jpg

06-10.04 (39) (Kopiowanie).jpg

06-10.04 (44) (Kopiowanie).jpg

W pobliżu nie ma praktycznie żadnego sensownego ogrodnika sprzedającego np. trawy, żurawek limonek nie uświadczysz - pozostaje mi tylko internet no i stąd te same co wiosenne widoczki...

Ogródek zwany (nadal nie wiem, dlaczego) warzywnym przygotowujemy do "efektu końcowego". Szanowny na razie okresla sobie preferencje no i grządki wyglądają, jak wyglądają, czyli tymczasowo. Jeśli wszystko pójdzie dobrze ostateczny kształt chyba bedzie ciekawy a na pewno "bogatszy" :D

06-10.04 (67) (Kopiowanie).jpg

Pierwszy raz w życiu posiałam buraki i bób (:o). Ciekawe co mi z tego wyjdzie....

I kilka obrazków obyczajowych:

06-10.04 (61) (Kopiowanie).jpg

06-10.04 (71) (Kopiowanie).jpg

09.04.2017 (Kopiowanie).jpg

Tym razem bez kociambrów. Zostało tylko jedno zdjęcie a one obie razem nie pozują więc postanowiłam żadnej nie pokazywać:lol2: