Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u nas nawet nie mży, qrde zla jestem, bo kopac nie idzie taki kamień. popadaloby dzis i jutro i weekend znowu niech slonecznie by mozna bylo popracowac w ogrodzie. Zostalo mi juz niewele do posadzenia, pare duzych krzakow i drzewek i niestety mnostwo malych bylinek, z ktorymi jest pierdaczenia co niemiara. ale te na krzeselku wygodnie sobie moge sadzic. i potem musze pomyslec co dalej. czy koncze na ten sezon czy rzucam sie na kolejne rabaty. na pewno musze obsadzic kat przy oczku wodnym jak juz powstanie:cool:

Przed południem lało, ale było bardzo ciepło, po południu nie lało, ale zrobiło się zimno. Nawet okna zamknęliśmy. No to pojechałam na basen.

W każdym bądź razie ogród podlany.

Też mam w kolejce krzaczki i bylinki do sadzenia. Poczekają do jutra.

No popatrz, to tak, jak u nas. RAno poszłam do pracy w marynarce a jak wracałam z pracy, to miała ogrzewanie w samochodzie właczone a z samochodu biegłam, tak było zimo. I lało, jakby chmurę oberwało!

Nie wiem, czy w nocy padało czy tak sie ochłodziło, że mi taras zamókł...? Jeśli tak pójdzie dalej, to jak nic będę musiała znowu podlewać :sick: No nienawidzę tego robić!

Prace wyburzeniowe skończone. Teraz wywózka efektów.

A tam na scianie można było zrobić piękne ciurkadełko z basenikiem na roślinki wodne :( Zobacz u Mani1220 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181294-Domek-z-dziecinstwa/page327 Post 13078.

Szczególnie, gdy mur był nie dokońca zburzony (3 i 4 zdjęcie).

Na reszcie wyszedł by fajny tarasik okolony np. hortensjami

Tarrytown-Terrace-02.jpg

Tarrytown-Terrace-04.jpg

Oj, szkoda takiego stylowego murka :( Ale skoro go już wyrąbałaś, to może zrób z tych cegieł z odzysku murowane ognisko okolone ławą z oparciem.

FIRE-place_garden.jpg

Cyganskie-siedziska-01.jpg

Pesteczko, nie "płakuniaj". Ani on stylowy nie był (ten mur) ani ładny. Ledwo to stało, chłopakowi ze zdjęcia wystarczyło 6 godzin, żeby to rozwalić, to sobie wyobraź... Docelowo, w planach jest tam "biesiadowisko" - z zadaszeniem połowy (mniej więcej) tej części. Do wysokości ok. 180-190cm będzie mur z cegiel tych niestety nie da się wykorzystać, zwietrzałe, kruszą się w rękach) a wyżej drewno. Na podłodze też drewno a w drugiej części cegły lub płyty i miejsce na ognisko z trójnogiem.

Kiedy to zrobimy - Swaróg raczy wiedzieć ale plany są!

Agduś, no ja wiedziałam, że Ty wiesz... ;)

Gorąc jak cholera!