Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

My nie gotujemy, bo nikomu się nie chce w szale przygotowań. Znaczy wczoraj dziewczyny ugotowały jakieś kurze cycki w śmietanie, ale na ogół zjadamy co się znajdzie w zamrażarce. Za to owoców żremy ile wlezie, na zapas, bo w Norwegii nie będzie.

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Każdy sklep ma dach, więc w nim nie pada :) Zwykle te większe nie mają również okien, więc nie wiadomo, co się dzieje na zewnątrz.

Braza, gdzieś pisałaś o namiocie. Właśnie to mój największy problem jest. Jak będzie w 2 połowie lipca taka pogoda, jak teraz, to najwyżej się mogę w nim utopić :( Jakoś mi się plany urlopowe w tym roku rozłażą. Może spędzę urlop w jakiejś galerii handlowej? I pożywienie jest i dach nad głową...

Skąd Wy macie taką pogodę? U nas wprawdzie chłodniej, ale nie pada. Trochę ogródek podlało, ale bez przesady - nigdy dłużej niż pół dnia nie kropiło! Dzisiaj słonecznie było. To może u nas rozbijesz namiot? Do domu bym zaprosiła, ale, jak wiesz, kotów mamy nawet więcej niż Braza.

normalnie zaczyna mnie skręcać:p pazerne kobiety oddajcie trochę deszczu:( u mnie już nie wiem odkąd nie padało jak trzeba:( jak już coś poleci to jak ksiądz kropidłem:( sucho że liście z drzew lecą jakby wrzesień był a nie początek lipca

JAkby co, dam Zuzi Zyrtec już w drodze ;)

Na razie nic jeszcze nie wiem. Nawet daty nie wiem. Za to oglądałam temperatury na następne 2 tygodnie i nie podoba mi się również 9 stopni w nocy. Zgadzam się na deszcz (z przerwami) przy ciepłej aurze, wytrzymam zimno bez deszczu. Dwa na raz to za dużo!

No właśnie, u was sucho, u nas tonie. Dziś było pół dnia ładnie, pojechałam na rowerze do pracy. Natura wytrzymała do mojego powrotu i jak lunęło!!! I tak do wieczora. Poszłam po spółce na basen i przez drogę (krótką) od samochodu do budynku cała przemokłam. Jakby mnie ktoś z wiadra polał. W zasadzie mogłam iść prosto na basen, nie zauważyłabym różnicy. Najgorsze było potem- mokre ciało po basenie a na to mokre ciuchy. Suszyłam je suszarką ;)

popadalo przed chwila ok. 5 minut i na tym koniec, ziemia z zewnatrz lekko wilgotna, przy sztychu lopaty juz sucha. na zewnatrz ponuro ale cieplo i parno. potem ma slonce wyjsc, to teraz jakos chate szybko ogarne a potem ogrodowo sie wyzyje. choc umeczonam, bo wczoraj poimprezowalismy z lekka:cool:

Już się doczekać nie mogę podziwiania tych bram, furtek i ogrodzeń w naturze!

Pogoda naprawdę porąbana. U nas dzisiaj był upał i burza, teraz chłodno. Niby polało,ale ziemia wciąż sucha pod cienką warstwą wilgotnej. Musiało by pewnie z miesiąc siąpić powolutku bez przerwy, żeby trochę nasiąkła.

Pogoda zaczyna - w prognozach- wyglądać coraz lepiej. Więc może jednak namiot. Może się uda? W każdym razie jeżeli będzie to Trzęsacz, to w drodze powrotnej zahaczę o Brazoczysko. Choćby na jeden -dwa dni. Ta droga powrotna by wypadała w tygodniu przełomu lipca i sierpnia, czyli tuż przed Agdusiami... :D