Agduś 16.08.2017 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Znowu będę bywała w Brazoczysku tylko wirtualnie przez czas dłuższy. A szkoda... tak się tam dobrze wakacjuje...Zazdraszczam dzieckom i małżonkowi tego dłuższego pobytu. Nawet, gdyby Braza wymyśliła kolejne rewolucje na rabatkach...Ewa, nie mogłaś jeszcze tego jednego dnia poczekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.08.2017 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Po pierwsze nie wiedziałam na pewno, że będziecie w piątek. Po drugie w piątek o 16 musiałam być w pracy. Nie ma mnie- nie ma kasy Po trzecie w piątek Zuza z Arkiem jechali w góry. Wynika z tego, że nie mogłam poczekać. Mogliście się pośpieszyć Odetchnęłam, bo wieści z Chojnic są nieciekawe a do Brazy nie tak daleko, mogło zahaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.08.2017 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Powiem wam, ze burza byla solidna. mezaty spal w najlepsze a ja z bialasami kulilam sie pod koldra ze strachu. balismy sie czy las nam nie odfrunie, na szczescie obylo sie bez strat ale kawalek dalej juz pogromy byly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.08.2017 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Włączyłam sobie wtedy Blitzortunga, bo gdzieś w okolicy była burza i chciałam sprawdzić, jak daleko. Jakieś 10 kilometrów od Brazoczyska była, a i tak ładnie oświetlała podwórko od czasu do czasu. No i wtedy zobaczyłam na mapie tę wielką burzę nad Borami Tucholskimi i nie tylko. Kiedy ona ucichła, urodziła się nowa w okolicach Trójmiasta. Ciut mniejsza, ale też imponująca. A u nas już cicho było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.08.2017 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Aga my bylismy pomiedzy obiema. bylo strasznie i co dziwne prawie bez grzmotow tylko piorunowo i jasno jak w dzien, moj psiur sie boi blyskawic wiec mu zawsze tv wlaczam ale tym razem przestal dzialac, mialam zasloniete rolety i dodatkowo zaslony a w pokoju jasno jakby ktos halogenem dawal po oknach. i to wycie wiatru, balam sie czy drzewa mi na dom nie runą albo piorun gdzies nie walnie i pozaru nie wywola. rano sie dowiedzialam o zniszczeniach i ofiarach. Edytowane 18 Sierpnia 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.08.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Kurczę, trzeba poważnie myśleć o jakiejś ziemiance... Taki hobbitowy domek wkopany w zbocze pagórka byłby idealny na nasz klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 17.08.2017 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 To jest całkiem dobra myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.08.2017 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Piwniczka ziemna Nie ma burz, tornad ani trąb powietrznych, trzymamy w niej winko i przetwory Przyda gdy przyjdzie się ukryć przed złością natury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 18.08.2017 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Nasze chłopaki bawią się w najlepsze przy drewutni a mnie zbydlęcony komar obudził o wściekle barbarzyńskiej porze 07.43! Zdjęcia się robią i jak będzie pełna dokumentacja tego wiekopomnego dzieła pokażę i się pochwalę! Zostało 6 minut do pobudki dziecków... spadam z góry, bo mogę tego nie przeżyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 18.08.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Aga my bylismy pomiedzy obiema. bylo strasznie i co dziwne prawie bez grzmotow tylko piorunowo i jasno jak w dzien, moj psiur sie boi blyskawic wiec mu zawsze tv wlaczam ale tym razem przestal dzialac, mialam zasloniete rolety i dodatkowo zaslony a w pokoju jasno jakby ktos halogenem dawal po oknach. i to wycie wiatru, balam sie czy drzewa mi na dom nie runą albo piorun gdzies nie walnie i pozaru nie wywola. rano sie dowiedzialam o zniazczeniach i ofiarach. Ty naprawdę niedaleko mnie mieszkasz bo sytuację opisałaś jakbyś w tym czasie u mnie była:-). Sypialnię mam na poddaszu i jak patrzyłem przez okno dachowe to tak trochę nieswojo się czułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.08.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Ty naprawdę niedaleko mnie mieszkasz bo sytuację opisałaś jakbyś w tym czasie u mnie była:-). Sypialnię mam na poddaszu i jak patrzyłem przez okno dachowe to tak trochę nieswojo się czułem. pewnie tak pusc na priva gdzie ty dokladnie. generalnie to samo bylo na jasieniu - tak mi przynajmniej mowil moj rehabilitant, ktory pol nocy siedzal w oknie i podziwial niebo:rolleyes: ten to ma fazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.08.2017 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Też wolę podziwiać przez okno niż widzieć tylko odblaski na ścianach. Druga opcja to nie widzieć, ale z głową pod kołdrą jest duszno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.08.2017 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Podziwiać OK, pod warunkiem, że nie znajdujesz się w "oku cyklonu" no i jeszcze najlepiej ogłuchnąć do tego podziwiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.08.2017 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 Przecież to podziwianie to taka moja metoda na niebanie się, a nie szczery zachwyt żywiołem. Już się napodziwiałam burzy z bliska na szczycie góry, w którą tłukły pioruny i więcej sobie nie życzę.Na szczęście u nas pogoda zmieniła się w pokojowym nastroju, rano było gorąco, a później zaczęło padać i powoli się ochłodziło. Bez burzy i innych takich. Braza, jak tam drewutnia? Pokaż coś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.08.2017 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 No... pokaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.08.2017 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 W oku cyklonu nic się nie dzieje Jest cisza. Dopiero jak oko przelazi dalej to daje popalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.08.2017 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Już wiem - deszcz nie pozwala dokończyć drewutni. Pewnie zdjęć też nie pozwala zrobić, więc musimy czekać spokojnie na poprawę pogody. Braza, Andrzej tego nie powie, ale zrób mi słoiczek z większą ilością czosnku (jeden). Ta mięta też ciekawie brzmi. No i pamiętaj, że w lodówce była papryczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.08.2017 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Deszcz i u nas nie pozwala na dokończenie czegokolwiek... słońce... zaczynam spacer i leje jak złe... wracam prawie biegiem do domu i 300 m przed chałupą się wypogadza... a my przemoknięci do gaci... znaczy ja, bo Gruby do skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.08.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 U nas jeszcze jutro może trochę pokropić, pojutrze odrobinę i koniec deszczu. Mam nadzieję, że nie na długo, bo ziemia pewnie tylko z wierzchu wilgotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.08.2017 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) u nas popaduje w nocy, w dzien w miare sucho i slonecznie. nie moglo tak byc w maju????? Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts