Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u nas słońce. Kurczę, to południe Polski staje się powoi nie do życia. Ja rozumiem, że "południe", ale przecież to jeszcze nie Grecja!

Tymczasem u Brazy deszczu nadmiar i drewutnia na tym cierpi, a u nas pewnie znowu susza się zacznie. Trza spadać stąd!

Na szczęście upału nie ma.

Moose, a pigwowce masz może w ogrodzie? Pytam, bo u mnie herbata z kawałkami owoców pigwowca zimą leci przemysłowo. Najpierw robię z nich sok, a kawałki świetnie się przechowują i baska herbata jest.

Pigwowce bezproblemowe są. Rosną, kwitną ładnie, owocują, nie chorują i nic ich nie żre.

A ja mam wolny poniedziałek! Znaczy mam co robić, ale nie muszę nigdzie iść.

Rodzinka opuściła Brazoczysko i wróciła do domu. W tym roku okupowaliśmy je w różnym składzie (od pięciu do dwóch osób) od czwartego sierpnia - znaczy trzy tygodnie z haczykiem nas tam gościli iście po królewsku. W dodatku znowu kawał roślinności stamtąd porwaliśmy. Ale nam dobrze!

Dziękujemy Gospodarzom!

Co dalej, to wiadomo - drewutnia stoi, ale co wcześniej! Ja tam bym się upominała o krwistą i soczystą relację z wędrówek domku ogrodowego po podwórku!

hmmm...:rolleyes:

Osica, no dawaj, jest dalej!

Wędrówka domku ogrodowego po posesji to opowieść mrożąca krew w żyłach ... muszę się nastawić...

P.S. Psia krew, nie mam, jak sie okazuje, zdjęcia wieczornego. Jutro nadrobię!

Czekam...:bye:

Rzuciło się na mnie! Bez najmniejszego ostrzeżenia, bez delikatnego nawet skrzypnięcia...mam zbity łokieć i guza na głowie! Spalę cholerstwo w pierwszej kolejności!

05-30.08 (9) (Kopiowanie).jpg

I pare obrazków ogrodowych:

05-30.08 (41) (Kopiowanie).jpg

05-30.08 (51) (Kopiowanie).jpg

05-30.08 (47) (Kopiowanie).jpg

05.08-29.08 (158) (Kopiowanie).jpg

Pierwszy plan - Andrzejowe bułeczki .... pycha! Na drugim sałatki robione przeze mnie pierwszy raz w życiu. Dzisiaj spróbowaliśmy - dobre!