Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kota koszykowa jest świetna. A takie mega pasikoniki też miałam. Raz na zawał prawie umarłam, bo byłam sama w domu i znalazłam to draństwo na ścianie w korytarzu w domu. Co ja się namęczyłam, żeby go do słoika wepchnąć. Bałam się, że ten potwór na mnie skoczy a nie chciałam go uszkodzić. W końcu szarańcza w małych ilościach może sobie żyć. Byle się nie mnożył nadmiernie.

Też czuję co najmniej respekt do tych zielonych potworów.

Pozostały zwierzostan dał się ślicznie obfocić :)

I... byliśmy wczoraj na kolejnym koncercie na żywo w radio. Tym razem piosenki Kaczmarskiego dobrze zaśpiewane przez kilkoro młodych. Jeśli posłuchacie, to gdzieś tam będzie słychać i moje rączki robiące rytmicznie klap, klap, klap....

https://www.polskieradio.pl/7/1579/Artykul/1916285,Miedzy-nami-koncert-utworow-Jacka-Kaczmarskiego-w-studiu-piosenki-Teatru-PR

Będzie za kilka dni wideo jak zmontują.

Na razie, żeby posłuchać klikamy po lewej od zdjęcia, tam gdzie gdzie czerwony trójkącik nad napisem:

"Między nami" - koncert utworów Jacka Kaczmarskiego (Studio Piosenki Teatru Polskiego Radia/Jedynka)

Też przeżywałam uniesienia artystyczne, ale nie klapałam rączkami. Może dlatego, że na zakończenie wieczornicy było wspólne śpiewanie. Siedzieliśmy tak pod koniec, więc słyszeliśmy z przodu muzykę i chór uczniów, które się nawet trzymały kupy, za nami zaś i wokół śpiew publiczności, któren niestety się mijał z muzyką i chórkiem. Kiedy do tego doszło jeszcze "rytmiczne" klapanie w rączki, mijające się zarówno z chórem i muzyką, jak i ze śpiewem tłumu, to ciężko było chwilami się połapać, co właściwie powinniśmy śpiewać.

Gwoli wyjaśnienia - ja na trzeźwo nie śpiewam. Tak na wszelki wypadek i dla dobra otoczenia.

Lało i u nas... cały dzień :bash:

Byłam w Gminie i zgłosiłam kota do pakietu startowego czyli sterylizacja/odrobaczenie/szczepienie i odpchlenie :) pani w lansadach i uśmiechach poparła mnie całkowicie i mam kartblanż ;) Złapać i dostarczyć obiecałam sama w miarę możliwości:rolleyes:

Jeśli się dzikusek nie ucywilizuje to niech tam sobie żyje na tarasie... mnie nie wadzi a 2 czy 3 koty to już różnicy żadnej nie ma :rolleyes:

My mamy założenie, że 2 i koniec. Ale koty tego nie rozumieją i bywa, że mamy 3, a ten 4-ty przychodzi tylko się dokarmiać.

Założenie jest m.in stąd, że nie wiem jak bym w zimie spała pod większą niż 2 ilością futer.

Wołowina drobno posiekana :)

Rybę z moich dzikich kotów jadał tylko jeden. Wątróbki żaden nie tknął, a niektóre nawet nie chciały powąchać.

Pasqal skończywszy 10 lat zapałał miłością do pstrąga z grila. Innej ryby nie tyka. Spinoza w ogóle odwraca się ze wstrętem.

Nie przewidzisz co który lubi ;)

A masz klatkę pułapkę? Czy będziesz wabić? Może nabądź jakieś pudełeczko np. Animonda, albo inne równie wysokiej klasy żarełko. One są dowaniane.