Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

No cóż, taki mamy klimat... Ruszaj na południe - tam będziesz miała równiej rozłożone słoneczko przez cały rok. Mnie w Chorwacji wkurzało to, że mimo lata wcześnie słońce zachodziło. Fakt, że wtedy robiło się wreszcie chłodniej i w po miastach można było połazić z przyjemnością, ale poza miastami już nie. No i to, że zmierzchu prawie nie było - słońce znikało i było od razu ciemno. Latem zdecydowanie Skandynawia bardziej mi odpowiada. Do zimy w Polsce się przyzwyczaiłam. Ma swoje uroki - gdyby nie smog.

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A wiesz, ze jakoś tego braku zmierzchu nie zauważyłam? Ale masz rację, teraz mi to uzmysłowiłaś. Może dlatego mi nie przeszkadzało, że mieszkaliśmy w zasadzie w mieście (takim wczasowym) i od razu światła się zapalały wszędzie.

Mam chęć na Chorwację jesienią. Te miasteczka mogły by być bardzo klimatyczne. Ale z drugiej strony uwielbiam ciepłe morze.

Co do zapachu psa, to też mam. I nie mam dywanów. Jego posłanie pachnie wystarczająco, choć jest prane. Wystarczy jeden dzień chlapy, pies się wytrze mokry i już.

Dobry wieczór.

Kiedyś zdarzyło mi się być w Tarragonie w połowie października. Temperatura wody 20 a powietrza 25 i puste plaża.

Wieczorem chłodno podobnie jak u nas w połowie sierpnia.

W Sewilli co prawda nie ma morza, ale w styczniu i 25 stopni bywa.

A jeśli ktoś lubi trochę ciepła i trochę śniegu to południowo zachodnia Islandia. 23 grudnia było 14 stopni, Długi dzień słońce świeci jeszcze o 2 nad ranem.

Miłego wieczoru