Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Siemeczka moje Kochane dwu..i wieloznaczniki!

A tak sobie już zamieniam zwykły dom w dom kiczowato-świąteczny i jest fajnie. Przymierzamy się z Szanownym do podłogi w sypialni - bez dwuznaczności tym razem, bo chodzi o panele podłogowe i ich położenie! Szanowny jednocześnie mysli, jakby tu się wymigać od zalania betonem piachu, robiącego za podłogę w piwnicy, którym to piachem rączo wchodzą myszy wszelkiej maści i radośnie tuptają po suficie ale ja nie pozwolę Mu wyjechać bez zrobienia tej brudnej roboty!

I pokazik:

03.-07.12 (4).JPG

03.-07.12 (9).JPG

03.-07.12 (5).JPG

03.-07.12 (10).JPG

Parę rzeczy doszło, nie zdążyłam zrobić zdjęć, będzie następną razą...

I obrazek obyczajowy

03.-07.12 (20).JPG

Dla mnie święta to pełen dom rodziny, synowie w dobrych humorach, my jako rodzina razem, wigilia u mnie....

W domu kominek (jak dla mnie to taki kaflowy ;) ), tykający zegar.., i ozdoby świąteczne... pełno ozdób świątecznych, mogą być kiczowate, kolorowe... ale i ceramiczne białe... i całe mnóstwo światełek.. i w domu i na zewnątrz ...

KOCHANI FORUMOWICZE,

już dwunasty raz dzieci z Ogniska Marymont przygotowały prace na aukcję. Są w tym roku też prace Tajemniczej Forumowiczki, które przesłała kartki do Ogniska.

Zapraszamy do licytowania.
Dzieci wiedzą, że my nie zawodzimy. M
ieć pod choinkę prace dziecka - t
o podnosi na sercu, to radość, to prawdziwe święto...

Aukcja trwa do 17 grudnia do godziny 22. A w poniedziałek wysyłamy prace.

http://forum.muratordom.pl/showthrea...-dzieci-zobacz
http://forum.muratordom.pl/showthrea...-Tu-licytujemy

Pozdrawiam
a014.gif

Powoli wyciągam ozdóbki maści wszelakiej, dzisiaj też coś tam dodałam...

10.12 (12) (Copy).jpg

Ooops...to nie wszystko, ale tylko temu zdjęcia zrobiłam.... Następną razą! Zresztą i tak to są najpiękniejsze "ozdoby":

10.12 (15) (Copy).jpg

03.-07.12 (29).JPG

10.12 (20) (Copy).jpg

I tyle...

rozumiem, że masz już panele. Słusznie. Wygodniej i ładnie. A reszta? Będzie i reszta, kiedyś. Ja patrzę na swoją podłogę i od 10 lat zamierzam zmienić na górze panele położone "na tymczasem" na parkiet, który jest poupychany w łazience. Pewnie kiedyś zmienię :) A, jeszcze mam w planach wylanie żywicy w tejże łazience. Też może kiedyś...

Wiem, że za mało ale w tej chwili na nic więcej nie wystarczy środków finansowych. Plany są, o czym pisałam.

Dzisiaj zaistniały światełka na zewnątrz ale zdjęcia jeszcze w telefonie polegują. Zostaliśmy też zerwani przed 8. bo ekipa Porty przyjechała drzwi sypialnianie skrócić - niestety, panele wraz z przyległościami pod nimi z lekka podniosły poziom a drzwi za wzrostem nie nadążyły.

Było nawet trochę śniegu....teraz to trochę zamienia się w jeszcze mniej niż trochę. Mogłaby się w końcu ta Matka Natura zdecydować...

matka natura nam rankiem podsypała a już w południe był deszcz, błeee

Jutro jadę z psem taty na sterylizację. Z suką, znaczy. Boję się, to znaczy mam nadzieję, że wszystko będzie OK ale ...

JAki pokaz?? Najważniejsze, żeby się samemu dobrze czuć. Ja mam w domu niedosyt światełek, ale zamówiłam w selgrosie i chyba idą pieszo.

Co do suni, biedna bardzo, ale chyba ok. Niestety, wetka znalazła jej guzka w piersi. Zobaczymy, co histopato powie... Mam nadzieję, że łagodny i że po sterylizacji nie będzie już stymulacji hormonów, więc może więcej nie urośnie. mam nadzieję.