Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie będę się wypowiadała na temat optymizmu/pesymizmu, bo jutro muszę iść do pracy, a się rozleniwiłam niemożebnie, co w połączeniu z rozpoczynającym się od jutra z przytupem gorącym przedklasyfikacyjnym okresem źle wpływa na mój potencjalny optymizm. Czemu mi się nie chciało wcześniej zabrać za pisanie zapowiedzianych testów i sprawdzianów? No wiem - bo leniwa jestem...

Gorzej to już jest, niestety, i lepiej szybko nie będzie, bo ci od "co by tu jeszcze sp...ć, panowie" działają i wygląda na to, jakby się rozkręcali.

Dziękujemy za pozdrowienia i nawzajem.

Nasze dziecko pierworodne pojechało już do Gdyni. Na pocieszenie miała następnego dnia trening, więc jej tak strasznie smutno nie było, kiedy wyjeżdżała.

Siamnko Kochani (jakkolwiek eufemistycznie by to nie brzmiało...)!

Kawa, proszę bardzo (Jamles, nie chcę Ci psuć radości ale...choinki już nie mam... )

images?q=tbn:ANd9GcQCGJ6Tcmh7rVwKp-Uoc8rsFwEpd9AP0LfLHqx2UZQlZM49ZUH7S

Serwuję jak za PRLu bo cofamy się się do tych czasów szybciej, niżby się wydawało...czas się przyzwyczaić :rolleyes:

znalazlam promyczek w tym wszystkim, jest nadzieja ze taka krysia od sejmowych salatek czy maly wodz sie juz nie rozmnaza :cool:

swoja droga jak czytam tych wszystkich swiatlych i elokwentnych profesorów, te nasze promyczki u wladzy, to stwierdzam ze tytuł profesora mocno sie zdewoluowal. zabawni sa, chociaz chazanowi mam ochote strzelic prosto w ryj :cool:

A bo widzisz, jak ktoś jest mądry w temacie zawodowym, to nie znaczy, że jest mądry życiowo. Lecz niestety, ponieważ lizusostwo u nas kwitnie, to jak taki profesor słucha od doktora Wylizucha i docenta Bezmydła jaki to on jest wspaniały i mądry i złotousty, to mu się utrwala i rzutuje na życie codzienne. No i rośnie mu przeświadczenie, że cała ludzkość czeka na jego słowo na każdy temat. Zauważyłam, że ten zespół objawów pojawia się szczególnie jak ktoś już nie robi nic w nauce. Bo czynna praca naukowa bardzo szybko sprowadza ludzi do parteru a wyniki badań często udowadniają, że nic nie wygląda tak, jak się uważa. Uczą pokory. Ci, co już tylko odrywają kupony szybko zapominają o tym i stają się wszystkowiedzący :)

Najzabawniejsze jest, kiedy oficjalną ekspertką od spraw wierności małżeńskiej, staje się dwukrotna rozwódka żyjąca w trzecim związku. Nie żeby mi to jakoś specjalnie przeszkadzało, dopóki ta pani nie zaczęła mówić innym, jak mają żyć, żeby ich związki były trwałe, chrzanić o wartości uświęconego związku małżeńskiego, uczciwości, zasadach moralnych (oczywiście płynących z jedynie słusznej religii) itp. Mam nieodparte wrażenie, że większość aktualnie wyświęconych "ekspertów" ma podobne kwalifikacje, bez względu na dziedzinę, w jakiej się wypowiadają. Ostatnio na ten przykład wyżej wymieniona pani zaczęła opowiadać o antykoncepcji hormonalnej. Oczywiście jest zła, nieskuteczna itd., jakbyście nie wiedzieli. I niszczy małżeństwa. Ciekawe, czy to z własnego doświadczenia... Edytowane przez Agduś