Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

tak, tez sie ubawilam, ze laska ktora szeroko rozklada nogi dla kazdego chetnego, ktora wmulajac pierwszemu mezowi owoc swej "wiernosci" smie pouczac o moralnosci i zasadach. w tym jej calym zyciu rozwody to najmniejsze miki.

jak dla mnie ona moze sie prawadzac z kim chce, pod warunkiem ze nie bedzie kreowac sie na autorytet moralny.

dlatego o chazanie tez pisalam, ktory byl swego czasu przodownikiem w aborcjach a teraz taki moralny, taki anty, nawet chce karac taksowkarzy, ktorzy wioza kobiety na zabieg. co za zaklamany pachoł.

ech ide bo zółc mi poszla:cool:

Edytowane przez TAR

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czasem zastanawiam się, czy oni tak gadają, czy w to wierzą. I wtedy przypomina mi się mój kolega z podstawówki. Utrzymywaliśmy kontakt długo, ożenił się z naszą wspólną koleżanką, miał z nią dwóch synów. Małżeństwo się rozpadło jak dzieci miały kilka lat, kolega znalazł sobie nową żonę a koleżanka nowego męża. Bywa. Ale pamiętam, jak kolega od razu po rozwodzie zaczął przekonywać, ze nie będzie się spotykał z synami, bo lepiej żeby mieli jednego ojca (czyli tego nowego) a on im się objawi, jak dorosną i wtedy będzie tatusiem. On był po prostu niedojrzały emocjonalnie i nie nadawał się ani na męża ani na ojca. W ogóle był niedojrzały i nie miał ochoty na branie jakiejkolwiek odpowiedzialności, co nie zmienia faktu, że uwierzył w wygodne dla siebie teorie na mur beton i wszelki brak akceptacji tychże był powodem obrazy. Co, między innymi rozluźniło nasze kontakty, bo takiego zakłamania nie dało się znosić. Więc to chyba też tak działa u różnych chazanów. Jak wiatr zawieje w drugą stronę, to się przestawią i będą głośno i z przekonaniem głosić inne teorie :)

PS. nie żałujcie żony tego kolegi, bo ona wcześniej odbiła go naszej innej koleżance a raczej wykorzystała jej wyjazd i zaszła. Więc miała, co chciała. Tylko dzieci żal....

Edytowane przez EZS

Siemka wieczorna! Po kilkunocnej sesji z "Kronikami Cliftonów" Archera mogę napisać: napadało jak diabli i jest cudnie!

Wszystkich "ekspertów" i "specjalistów" mam w dupie, nie chce mi się ich słuchać. Nie zniszczą mi radości życia, choćby się zesrali!

Pieknie mam za oknem! Gdy się zgrają - wrzucę!

Żadne nareszcie, bo jutro do pracy trzeba się przebić.

Jak wracałam w czwartek wieczorem, to moja maksymalna prędkość była 30 i tak cyrklowałam, żeby nie stanąć na żadnych światłach, bo wiedziałam, ze jak stanę to koniec, nie ruszę.

Ewa, tak ślisko było? My już zaliczyliśmy podpychanie Fusionka pod naszą mini górkę w lesie. Wjechał, a jakże, ale J jakiś nerwowy za prędko zdjął nogę z gazu i zgasło się bidakowi, więc zjechał ze 3 metry w tył i się zbuntował. Już nie chciał podjechać. Dobrze, że do domciu blisko. Łopata, trochę dziabnięć w lód i podjechaliśmy. Łopata już na stałe wylądowała w bagażniku i dodatkowo spore pudło z piaskiem :p

Dobre, ale w przypadku naszej górki jeden worek żwirku może być za mało nawet pod jedno koło. Miewaliśmy z nią problemy także z poprzednimi samochodami, które były większe, cięższe i miały niższe zawieszenie. Fusion radzi sobie znacznie lepiej :)

Kochani prosze o pomoc. Nasz Wituś bierze udzial w plebiscycie na najsympatyczniejszego zwierzaka na pomorzu z radiem gdańsk. sa bardzo fajne nagrody. Jesli uda nam sie cos wygrac to wygrana przekażemy na schronisko dla zwierzat.

jesli mozecie prosze glosujcie. do 4 lutego dziennie mozna oddac 1 glos. trzeba sie zarejestrowac i glos moze oddac tylko uzytkownik zalogowany. trwa to kilka sekund ale prosimy o glosy :)

to link do naszego zwierzaka:

https://radiogdansk.pl/najsympatyczn...io?bcn2=#look1

z gory dzieki :)

Kilka razy próbowałam się zarejestrować ale error 503 wyskakuje.

Agduś, cudowne widoki! Nadal mam swoje za oknem i chociaż mi dzisiaj brama lekko przymarzła to i tak się cieszę. Ponoć od czwartku ma być cieplej...

Z wieści niemiłych. ..z kominkiem coś się dzieje, dzwoniłam do kominiarz. Słabo się rozpala i tak samo słabo pali...

no niestety trzeba probowac bo serwer dzis przeciazony :) mnie sie udalo zarejestrowac na kilka adresow :) ale jeszcze mam kilka do dyspozycji to potem bede probowac

z kominkiem kicha, moze tylko trzeba wyczyscic

edit. jutro juz ma byc sprawne rejestrowanie w plebiscycie. tak wiec prosze sprobujcie.

Edytowane przez TAR

Braza, jaki masz wkład, bo nie pamiętam.

Jeśli pali się dobrze przy uchylonych drzwiczkach, to jest to objaw jakby za mało powietrza dostawał. Mógł się zablokować w pozycji przymknięte dolny szyber na doprowadzeniu powietrza do paleniska.

Do czyszczenia wkładu i komina kup SADPAL i, zgodnie z instrukcją, jak spalisz tak ze 100 kg drewna, rzucaj porcję na mocny żar. Czyści z sadzy.

Kominiarze byli. Mieli takie elektryczne ustrojstwo - szczotkę oscylacyjną i wytłukli sporo draństwa z komina: przede wszystkim smoły. I chociaż był czyszczony w październiku to jednak tradycyjne szczotki chyba nie są zbyt dobre. Przynajmniej w obliczu kominów bez wkładów.

TARciu, poszło!