pestka56 26.01.2018 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 A kiedy czyściliście ten komin wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.01.2018 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 W październiku, Pesteczko. Co roku wołam kominiarza. Dzisiaj już ok. Zamówiliśmy brzozę. Miała być mała przyczepka, wyszła wielka przyczepa. Osiłek porąbał no i cza to jakoś ułożyć. Zabawa w bierki, układanie puzzle i jednocześnie wyrabianie refleksu - super zabawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2018 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Palicie brzozą? To chyba rozumiem dlaczego komin przytkało.My 3 dni temu rozbieraliśmy rurę dymową odprowadzającą spaliny z paleniska do komina. Mamy na niej założone 5 pierścieni żeliwnych Każdy krążek waży 25 kg. W środku są 3 spiralnie ułożone kanały o średnicy damskiego przedramienia. Dobrze odbierają ciepło, ale... Póki paliliśmy grabiną wszystko było w porządku. Brzoza w ciągu miesiąca ostrego palenia mocno przytkała te kanały.W ogóle brzoza trochę dymi i ma tę paskudną właściwość, że choć wysezonowana, to łapie wilgoć z powietrza. Dymi najbardziej kora, która zawiera coś tam co to powoduje. Dobrze jest potrzymać ze 2-3 dni każdą porcję brzozy przed paleniem w pomieszczeniu i to najlepiej lekko ogrzewanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 27.01.2018 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.01.2018 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Pesteczko nie, ja tej brzozy i to małych kawałków używam tylko na początku do rozpalenia. Dostawca żle zrozumiał i przywiózł nam całą dużą przyczepę ale to nic, wystarczy na jakieś 2 lata. Cały czas palę bukiem (w ub.r. wymieszanym z jesionem). Teraz znowu mam problem, rozpala się ale za chwilę przygasa i trzeba pobudzić płomień do działania. Zgłupiałam totalnie, jutro chyba zadzwonię do moich kominkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.01.2018 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Sprawdźcie czarną rurę na odcinku od komina do czopucha wkładu. Tam się mogło zebrać, szególnie jeśli masz tam szyber. A wajcha od szybra na doprowadzeniu powietrza do paleniska nie zablokowała się w pozycji zamknięte? My mieliśmy taki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 29.01.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 albo dopływ powietrza z zewnątrz się przyblokował nie wiem jak masz wprowadzone powietrze ale to może być problem że coś na dworze się zadziało i obcina dopływ powietrza i siada spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.01.2018 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.01.2018 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Wusia, nie aż tak. Musiałoby zablokować całkowicie. U mnie rura doprowadzająca powietrze i szyberek na nie w pełni otwarte, a przytkana, nie zatkana, ale tylko przytkana rura dymowa powodowała ten sam efekt, który jest u Brazy.Po prostu zimny komin nie miał jak ciągu wytworzyć. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.02.2018 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Dzięki za rady, dziewczyny. Tę rurę, o której mówi Pestka na pewno trzeba będzie sprawdzić ale w tej chwili najprawdopodobniej przyczyną było zbyt wilgotne drewno a poza tym rura doprowadzenia powietrza z zewnątrz kończy się w piwnicy, nie jest wyprowadzona poza. Szanowny zamknął otwór styropianem, może po prostu w pewnym momencie zaczęło się "dławić". W planach po powrocie Szanownego jest wyprowadzenie tej rury poza piwnicę i zabezpieczenie wlotu, coby nic go nie zapchało.Aktualnie jest dobrze. Utknęłam totalnie w świecie mecenas Chyłki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.02.2018 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 To tak jak ja... łykam oskarżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.02.2018 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Po zbyt wilgotnym drewnie koniecznie sprawdź rurę dymową. Zatkany otwór powietrzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.02.2018 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 To tak jak ja... łykam oskarżenie Jestem już po...szaleństwo! Mam nadzieję, że będzie kontynuacja... Po zbyt wilgotnym drewnie koniecznie sprawdź rurę dymową. Zatkany otwór powietrzny Sprawdzę. Pewnie na wiosnę. Na obecną chwilę mam dość wizyt kominiarzy i kominkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 04.02.2018 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Jestem już po...szaleństwo! Mam nadzieję, że będzie kontynuacja... Właśnie skończyłam... też będę czekać na cd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.02.2018 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 dajcie namiar co czytacie / ogladacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.02.2018 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Właśnie ruszyliśmy dziś 2 pierwsze odcinki z Altered Carbon Netflixu.Babylon Berlin bdb, już 2 sezony do obejrzenia.Do czytania Carlosa Ruiza Zafona, Labirynt Duchów i 2-ga książka Leszka Hermana, Latarnia Umarłych. Poprzednia była świetna, Sedinium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.02.2018 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Kochani, Wicio sie dostal do finalu najsympatyczniejszego zwierzaka pomorza, na razie zajmuje ostatnie 4 miejsce. To sa 2 ostatnie dni glosowania.Prosze pomozcie co????? Głosujemy na Witulca Juz nie trzeba sie logowac tylko jest sonda i tam zaznaczamy glosik na bialaska. ile ip tyle glosikow wiecej. Plis plis plis Im wyzej zajdzie tym wieksza kwota przypadnie schronisku https://radiogdansk.pl/wiadomosci/it...morzu-zaglosuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.02.2018 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Już jest na drugim miejscu, ale do pierwszego ma dużą stratę. A ja nie mam czasu na czytanie. Wielki stos książek w kolejce wcale się nie zmniejsza, bo szybciej kupuję nowe niż czytam te z kolejki. Ostatnio stać mnie tylko na rzeczy lekkie i przyjemne, więc zaczęłam od najnowszego nabytku, czyli pierwszej książki w cyklu "polska fantastyka" - czy jakoś tak. Nawet się czyta, ale bez uniesień. Liczę, że nadrobię zaległości w ferie. W ogóle plany na ferie mam takie, że na wakacje by wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.02.2018 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Agduś to weź do czytania Sedinium. Będzie lekko, łatwo bo dobrze napisane, z dobrą akcją, ale przy okazji dowiesz się masę bardzo ciekawych rzeczy o Szczecinie i okolicach. Herman to architekt z zawodu. Masę przemycił na temat historii pomorza i Szczecina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.02.2018 02:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Ja tylko na chwilkę. Uściski zostawiam. I pamiętam, bo uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts