Arnika 03.11.2018 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Ja jeżdżę z koleżanką na grzyby w ramach fitnesu... i czasami koszyk czasami pół koszyczka... Grzybów mam ususzonych wystarczająco, wiec nie narzekam nie powiem.. chcę nadal jechać do lasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.11.2018 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 grzyby znaczą las a las znaczy kleszcze. A ja mam dość wrażeń, nie chcę dodatkowych. I tak mnie jakiś wiosną dopadł i potem zastanawiałam się, czy zrobić badania a potem... zapomniałam. Już przeterminowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.11.2018 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Ale że co? Tak w ogóle do lasu nie chodzić? Kilka kleszczy złapałam we własnym ogrodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.11.2018 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Do mnie jakąś dziwną sympatią pajączki pałają, kolejne ugryzienie zaliczyłam - straszliwie swędzące! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 08.11.2018 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Do mnie jakąś dziwną sympatią pajączki pałają, kolejne ugryzienie zaliczyłam - straszliwie swędzące! Gdyby ugryzł moją żonę, to by chyba padła na zawał bo tak strasznie się boi. Wystarczy zwykły "kątnik" i jest panika. Nasze ostatnie wspólne grzybobranie skończyło się ogromną awanturą bo "specjalnie zabrałem ją do takiego lasu, w którym jest dużo pająków":-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.11.2018 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Też nie znosze pająków. J każdego zauważonego przeze mnie w domu wynosi do ogrodu. Kleszcze jakoś mnie nie dziabią, chociaż znajduję je zasuwające po ubraniu, gdy pracuję w chaszczach na obrzeżu ogrodu. Na szczęście to jednostkowe przypadki. W lesie jakoś nie spotkałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.11.2018 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 pajaki w domu ani w ogrodzie mi nie przeszakdzaja, kleszczy unikam albo one mnie moze psy odstraszaja, nie wiem. za to nie lubie biedronek bo nie wiem czy to te azjatyckie czy nasze. ale chyba te skosne bo po nich mam uczulenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 08.11.2018 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 pajaki w domu ani w ogrodzie mi nie przeszakdzaja, kleszczy unikam albo one mnie moze psy odstraszaja, nie wiem. za to nie lubie biedronek bo nie wiem czy to te azjatyckie czy nasze. ale chyba te skosne bo po nich mam uczulenie O co chodzi z tymi azjatyckimi? Gryzą ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.11.2018 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 (edytowane) gryza, ja mialam odczyn jak po meszce, zadołowalo sie tego sporo na tarasie Edytowane 8 Listopada 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.11.2018 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Gdyby ugryzł moją żonę, to by chyba padła na zawał bo tak strasznie się boi. Wystarczy zwykły "kątnik" i jest panika. Nasze ostatnie wspólne grzybobranie skończyło się ogromną awanturą bo "specjalnie zabrałem ją do takiego lasu, w którym jest dużo pająków":-) Padłam... specjalnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.11.2018 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Nasze ostatnie wspólne grzybobranie skończyło się ogromną awanturą bo "specjalnie zabrałem ją do takiego lasu, w którym jest dużo pająków":-) Ta prawie tak, jak skarga nowego osadnika na wsi, że sąsiad specjalnie rano wyprowadza krowy na łąkę, żeby muczały i go budziły Na własne uszy słyszałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.11.2018 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2018 Ta prawie tak, jak skarga nowego osadnika na wsi, że sąsiad specjalnie rano wyprowadza krowy na łąkę, żeby muczały i go budziły Na własne uszy słyszałam. nooo. albo, ze koguty pieja (to ja słyszalam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.11.2018 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2018 Takie większe pająki też wyprowadzamy z domu. Czuję respekt przed nimi. Wprawdzie tych, które potrafią ludzką skórę przebić, jest w Polsce niewiele, ale nie umiem ich rozpoznać. Umrzeć to się od ich ugryzień nie da, ale po co ma boleć albo swędzieć?Kleszcze to się matce naturze nie udały wyjątkowo. Gdyby to jeszcze tylko swędziało i choróbsk nie przenosiło, to bym je jeszcze jakoś mogła znieść, ale ten stres, czy mi kiedyś coś nie wylezie po latach od zapomnianego już ugryzienia... Staram się je wyciągać jak najszybciej, przeglądamy się po każdym wyjściu do lasu czy na łąkę, ale taka franca potrafi spaść z kota albo psa i w domu się na człowieka przesiąść! Trzymam się wersji, że trzeba paskudztwo wyjąć jak najszybciej, to nie zdąży się podzielić boreliozą czy inną taką atrakcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.11.2018 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 Znam z pierwszej ręki historię o kleszczu, który przeżył pranie w pralce. Okropna zaraza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.11.2018 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Przyjechały grzejniki na podczerwień. Na razie są zapakowane więc ich cud urody nie pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.11.2018 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2018 Poczekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.11.2018 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 No to będzie co czytać i oglądać za czas jakiś... czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.11.2018 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Se poczekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.11.2018 01:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 No poczekacie, poczekacie...my też czekamy... I co ja tu robię o tej porze, wie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.11.2018 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Chyba cię przebiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts