braza 27.11.2018 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Fotowoltaika jeszcze nie działa, Energa ma 30 dni od zgłoszenia na przeprogramowanie licznika. Jak znam życie, spokojnie te 30 dni wykorzystają. Zobaczymy za 2 tygodnie, gdy podam odczyt prądu. Tyle mniej więcej będą działały więc będzie to jako tako wiarygodne porównanie z poprzednimi grzejnikami. A ja mam wszędzie daleko...co mi kurla do łba przyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.11.2018 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 No, nie wymieniłam stada banków i pomniejszych sklepów. O dużym basenie z atrakcjami też nie wspomniałam. Generalnie dobrze żyje się w takim miejscu. A na dodatek sporo taniej niż w moim rodzimym mieście stołecznym. Z ciekawostek... w takiej dziurze jak mieszkamy znam osobiście swoich burmistrzów (liczba mnoga, bo już drugiego), i kilku radnych, nie mówiąc o sołtysach z pobliskich wsi. Co ważniejsze oni wiedzą kim ja jestem i bywa, że spotkawszy się w sklepie wymieniamy kilka zdań. To ostatnie trochę pewnie z racji mojego udzielania się we wsi. Braza, mam nadzieję, że będziesz nam serwować te ciekawe informacje o prądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.11.2018 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 no wlasnie zna sie tych co rzadza, pare domow dalej mieszka jeden z radnych a i z wojtem sie znamy tez z racji udzielania sie:lol2: generalnie jednak mam wrazenie, ze mnie znaja bardziej niz ja innych ludzi, moze dlatego, ze ja z tych co interesuje mnie moj cyrk i moje malpy:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.11.2018 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Nie udzielam się...może czas zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.11.2018 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 moze powinnas:lol2: nasze udzielanie sie skonczylo budowa chodnika i drogi dojazdowej. a takze odsniezacz nas nie lekcewazy zima i droga posypana na czas. drobne, bo drobne ale jednak ulatwiaja zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 27.11.2018 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 moze powinnas:lol2: nasze udzielanie sie skonczylo budowa chodnika i drogi dojazdowej. a takze odsniezacz nas nie lekcewazy zima i droga posypana na czas. drobne, bo drobne ale jednak ulatwiaja zycie A ja się nie udzielam. Za bardzo drażni mnie i wyprowadza z równowagi ludzka głupota. Mieszkam w tej samej małej wiosce od urodzenia i obserwuję co się z robi z ludźmi, którzy byli kiedyś "normalni". Przerażające. Poza tym permanentny brak wolnego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.11.2018 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 wierz mi tez sie nie chce, tez brak czasu ale o droge zawalczylismy wszyscy. jakos ludzie zebrali sie do przysłowiowej qpy. oczywiscie zawsze sie znajda jacys niezadowoleni. a moze ci normalni nigdy normalni nie byli tylko teraz ty ich inaczej postrzegasz. tez nie lubie glupoty ludzi bardzo mnie top frustruje. od razu jakies mysli o rekoczynach sie wlaczaja:cool: w sumie ja nie utrzymuje kontaktu z nikim poza rodzicami z moich stron rodzinnych a przenosimy sie na tyle czesto, ze moze tez nie mam ogladu na innych:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.11.2018 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Wolę się udzielać niż nie. Mam wtedy większą kontrolę nad tym co dzieje się w mojej okolicy. Ludzka głupota pewnie, że przeszkadza i święty spokój najważniejszy, ale zawsze jest jakieś „on the other hand”. A czasem można pozytywnie zwalczyć to co przeszkadza w życiu. Jak u ciebie TAR, czy u nas podczas ostatnich wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.11.2018 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Mam zamiar ruszyć tyłek i zawalczyć o drogowskazy i tabliczki informacyjne o posesjach. Gniot administracyjny straszliwy, nikt nie wie jak jechać. Do sąsiadów pogotowie zamiast 10 minut jechało 40 bo pojechali nie w ta strona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.11.2018 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 No, Braza, jestem dziwnie pewna, że jeżeli zaczniesz, to już nie skończysz i okolice Brazoczyska staną się perełką Pojezierza Drawskiego. Tyyyle niewykorzystanej energii się marnuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.11.2018 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Braza idzie w moje ślady W zeszłym roku we 3 wywalczyłyśmy mapę, w centrum wsi przy kościele, z zaznaczonymi posesjami i drogowskazy/słupki z numerami domów na każdym zjeździe z asfaltówek. Poszło na to kawałek funduszu sołeckiego. U nas tak numery p...ne, że szok. Koło 26 jest 21, a koło 20 jest 37. Nadawali w kolejności zgłaszania. Karetki, straż miejska, kurierzy, nawet straż pożarna, która ma siedzibę w sąsiedniej wsi, wszyscy się gubili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.11.2018 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Mam zamiar ruszyć tyłek i zawalczyć o drogowskazy i tabliczki informacyjne o posesjach. Gniot administracyjny straszliwy, nikt nie wie jak jechać. Do sąsiadów pogotowie zamiast 10 minut jechało 40 bo pojechali nie w ta strona! Brazuniu u nas z czyms takim chodzi sie do Sołtysa, tylko podanie i sprawa zalatwiona. Podanie z kilkoma podpisami mieszkancow i soltys juz to zalatwia. Ty molestujesz soltysa, a niech on sie buja z gmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.11.2018 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Sołtys załatwia to od 4 lat... Jakoś mnie nosi, żeby w końcu napisać petycję i połazić po mieszkańcach bo to nawet już nie jest irytujące a wręcz wk.rwiające! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.11.2018 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Zmieńcie sołtysa. Nasza sołtyska idzie w odstawkę. Wszystko co dla wsi załatwione wychodziłyśmy my, czyli rada sołecka, bo pani się słabiutko udzielała. Namawiałyśmy, żeby zrezygnowała, ale niestety to też jej nie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.11.2018 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 no to nasz "dziadek" nie jest najgorszy, jak zaczelismy temat drogi to aktywnie sie wlaczyl, nawet na zebraniu soleckim wysunal postulat i namowil pozostalych mieszkancow wsi by kase z budzetu soleckiego przeznaczyc na nasza dojazdowke a ludziska sie zgodzili. to z drugiej strony fajnie, ze stara czesc wsi (przewaga glosow) tak zaglosowala, jak sami stwierdzili to dla dobra calej spolecznosci. troche szok ale taki pozytywny. ciesze sie bardzo bo chodnik wzdluz glownej drogi juz sie robi a od jutra nasza dojazdowka sie zacznie robic. od mojej posesji wiec chyba sasiadow uprosze o parking i bedzie lustro na wyjazdowce, ograniczenie predkosci i tonazu - super:wiggle:1,5 roczna przeprawa znalazla w koncu swoj final:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.11.2018 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Ciekawe co piszesz, bo fundusze sołeckie mają ograniczenia jeśli chodzi o wykorzystanie. U nas np. nie ma mowy, żeby je przeznaczyć na chodnik, albo ścieżkę rowerową jeśli droga nie jest drogą gminną. Z drugiej strony jeśli to droga gminna to w zadaniach gminy jest obowiązek dbania o drogę i głupio tak oddawać gminie kasę. Po prostu jakby te pieniądze przepadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.11.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) nie wiem jak to jest. u nas z budzetu poszly pieniadze na dzien dziecka na piknik, na imprezke z okazji dznia babci i dziadka, na cos tam jeszcze i reszta kasy dolozone do drogi. ten projekt jest inny, bo my partycypujemy w kosztach budowy dzieki temu mozna ja zrobic od razu. takie projekty sa robione w pierwszej kolejnosci i nie sa zabudzetowane wczesniej. mamy tez dofinansowanie z innych zrodel. trwalo to 1,5 roku ale sie udalo. z drugiej strony gmina nam by tego nie zrobila, bo kasy nie ma tyle a sa inne "wazniejsze" ulice wiesz jak to jest. bierze sie ile daja Edytowane 28 Listopada 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.11.2018 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Braza, do dzieła! Drogę Wam wprawdzie już galantną robią, ale jeszcze dużo do zrobienia dla Ciebie zostawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.11.2018 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Dobrze, że się udało, TAR U nas też droga do zrobienia, ale niestety nie da się jak u ciebie, bo prywatna. Gmina jej nie chciała dotąd przejąć, bo za wąska podobno i obecne przepisy nie pozwalają. Ale może teraz po zmianie ekipy coś się uda. W końcu drogę zaprojektowano zgodnie z niegdysiejszymi przepisami, więc może z nową ekipą uda się dojść do jakiegoś kompromisu. Mamy innego burmistrza i 5 radnych z najbliższych wsi, więc powiało optymizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.12.2018 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Czasem miałabym ochotę podziałać, ale u mnie nie ma sensu. Nie mamy sołtysa tylko radę dzielnicy, która nic nie może i zawiera w sobie samych nieruchliwych dziadów. W dodatku nie mam pojęcia kto i kiedy ich wybrał. W sumie mieszkanie w mieście ma swoje złe strony . A bliżej też nigdzie nie jest, bo przejazd od nas na lotnisko czy do marketu po drugiej stronie łodzi to godzinna wyprawa. Chyba, ze w środku nocy, wtedy wszędzie da się dojechać w 15 minut . Braza, pisz o tych panelach, ciekawa jestem, jak to się sprawdza. Mój mąż twierdzi, że się absolutnie nie opłaca, ale on zajmował się tym 10 lat temu, mogło się zmienić przez ten czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts