braza 04.01.2019 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Chyba też powinnam zaopatrzyć się w taką łopatkę i piasek. Śnieg spadł, leży i jeszcze dosypuje... Jak na razie nie jestem wkur.ona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.01.2019 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Ty masz ten luksus, że niczego nie musisz. Ja bym się tam okopała i w razie czego darła z buta do Czarnego przez las. Żadna siła by mnie za kierownicę nie wepchnęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.01.2019 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 ja dzisiaj tylko 6 razy słownie sześć odśnieżałam samochód:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.01.2019 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Spadło białe w końcu i u nas. Nie dużo, jakieś 5 cm, ale świat pojasniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.01.2019 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 u nas wczoraj bialo jak w gorach a rano juz wiosna zajechalo po bialym ani sladu. za to moje biale szaleja jakby rzeczywiscie miala juz wiosna przyjsc a jeszcze zimy nie bylo:rolleyes: mezaty montuje 4 karmnik, chce przywabic duzo ptaszarni. niestety po debilnych wybuchach od kilku dni nieliczne przylatuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.01.2019 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 TAR, wieszasz słoninkę? U mnie wiszą 3 karmniki na nasiona i jeden na kule, a oprócz tego paski słoninki zdobią śliwę Pissardi . Tych kul jakoś nie chciały jeść, więc teraz w karmniku połówki jabłek. Mają troszkę większe powodzenie. Ale para kosów i kwiczoł objadają głównie jabłuszka z „rajskiej” jabłonki na razie. Znalazłam na allegro fajny karmnik do ziarenek, ale zanim zdążyłam kupić z 24 zł podwyższyli cenę na 78. Klops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.01.2019 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 wieszam ale o dziwo sikorki u mnie malo zainteresowane. kul tez nie chca. tylko ziarno. mieszanki ziarnowe i karmniki kupilam w rolmarkecie w przyzwoitych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.01.2019 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Też mam dwa z rolmarketu (to będzie już 5 nasionkowych), ale właśnie je przerabiam przed powieszeniem, bo za dużo ziarenek wysypuje się na ziemię. Podlepiam płaskie miseczki podziurkowane jak sito, żeby woda odpływała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.01.2019 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 ja nie lubie tych plastikowych, bo sie rozwalaja, mam tylko drewniane. na nastepna zime planuje duzy karmnik stojacy. tylko musze poglowkowac jak go zamontowac zeby wiatr nie wywracal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.01.2019 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 U mnie kule mają ;powodzenie, słoninka jeszcze większe. Karmika nadal nie mam...no kurczę, nie mogę się zmobilizować... Okopałam się czy tak czy tak. Rzadko wybywam bo i po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.01.2019 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Samoróbki służą u mnie 3-ci sezon. Są niezbyt wygodne, bo muszę prawie rozmontować, żeby napełnić. Natomiast fajnie funkcjonują jeśli chodzi o ilość karmy, bo nie muszę napełniać codziennie i ziarno jest zawsze suche. Tu akurat same sikorki, ale za to i bogatki i modre różne ptaki przylatują o różnych porach, choć bywa i tak, że są 2-3 gatunki razem. Edytowane 5 Stycznia 2019 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.01.2019 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Dzięki za zdjęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.01.2019 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 u mnie niestety jeszcze drzewa maja za w iotkie gałazki i ciezko takie wisielce zamontowac. nasze zamontowane do słupkow ogrodzeniowych i jeden na kratce winogronowej wisi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.01.2019 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Tar, a może wbijcie soliny stojak w ziemię z hakami na zawieszanie. To można sobie ustawić w najbardziej widokowym miejscu już nie aktualne, ale może znajdziesz podobne. Ja też poluję, bo tego nie zdązyłam kupić https://allegro.pl/karmidlo-karmnik-ogrodowy-dla-ptakow-domek-389-i7650691039.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.01.2019 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 A co sądzicie o tym?https://allegro.pl/oferta/karmnik-domek-budka-dla-ptakow-karma-ziarno-7606306884?reco_id=17267222-11bc-11e9-9788-246e9680b6a8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.01.2019 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Ładny jest, też się nad nim zastanawiałam, ale ma jedną wadę. Tak samo jak te, znacznie tańsze i brzydsze, ktore kupiłam. Jest za mało miejsca na wysypujące się z zasobnika ziarno. Będzie leciało większość na ziemię. Ja sobie z tym poradziłam, jak na zdjęciach: Takie 2 szt. kupiłam Przymocowałam plaską miseczkę, żeby ziarno miało gdzie wysypywać się z pojemnika. Wypaliłam dziurki, żeby woda wypływała. W jednym zrobiłam większe otwory w pojemniku, bo inaczej ziarna niełuskanego słonecznika by nie wylatywały. Jutro zawisną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.01.2019 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 a jak przyczepilas miseczke do tego zielonego plastiku? mam taki karmnik i wlasnie wszystko sie sypie z niego:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.01.2019 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Przyśrubowałam. Widać w środku długą śrubę, taką jak do kartongipsów. Popatrz na zdjęcia, spory kawałek wystaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.01.2019 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 ok. widze. musze jeszcze znalezc patent na to zeby pokrywka nie odrywala sie od reszty. u mnie notorycznie to spadalo i cale ziarno sie rozsypuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.01.2019 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Powiesiłam 2 sztuki. Na razie ptaszarnia grasuje i pokrywki trzymają. Może nie wszystkie 3 zaczepy pokrywkowe łapały blokadę. Trzeba dokładnie zamykać. Mnie się za pierwszym razem udało rozsypać. Pokombinowałam „na sucho” i dało radę. Zdjęcia nieostre, bo przez okno Bez ptaszków, bo akurat obcy kot pałęta się po ogrodzie. Na moje koty niezwracają uwagi, chociaż jak łażą to ptasiory nie zbierają tego co spadnie na ziemię, ale karmniki obsługują Edytowane 7 Stycznia 2019 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts