Arnika 07.01.2019 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Przywitać się wpadłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.01.2019 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Mieliśmy taki ładny drewniany domeczek. Wytrzymał półtora sezonu i się rozwalił. Plastikowy z Lidla, choć mniej urokliwy, lepiej się spisuje. Edytowane 8 Stycznia 2019 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.01.2019 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Siema Arni Nasze panele zaoszczędziły atmosferze prawie 6 kg CO2. Jestem dumna z nich. Szmalu zaoszczędziły mniej ale dam im szansę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.01.2019 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Jak słońce poświeci, zaoszczędzą więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.01.2019 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Na to liczę. Wyprodukowały ponad 10kW co uważam za sukces przy tej pogodzie Ależ i się nic nie chce! Mam tak wrednie za oknem, że poważnie żałuję braku rolet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.01.2019 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 U nas biało. Niestety na drogach też. Kurczę, w poprzednich latach odśnieżali ledwie przestało sypać, a w tym roku kicha kompletna. Rozumiem, że ich zima mogła zaskoczyć zeszłej wiosny, kiedy już się na upały zanosiło, ale żeby teraz? Biało, ślisko, paskudnie, a ja muszę jutro do Wieliczki jechać. Błe!No bo tak poza tym, to białe mi się podoba. Od razu jaśniej i przyjemniej na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.01.2019 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 U nas wszyćko zasypane i sypie dalej... nie lubię nie lubię nie lubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.01.2019 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Osia, aktualnie to bym wolała to białe dżówno niż to co, mam. Wieje, wilgotno, mżawa...blleeee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2019 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 u nas w nocy codziennie sypie, jak o 6 rano ide z bialasami na spacer to jest bialo, potem w ciagu dnia rozpływ i wieczorem znowu sypie. droga jest tak rozmokła, ze niedlugo bedzie problem z dojazdem. z drugiej strony po tych suszach ziemia potrzebuje. za to rosliny pewnie zgnija lub zagrzybia sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2019 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 U nas biało i drogą strach jeździć. Wczoraj wracałam autobusami z W-wy i ten nasz lokalny bus ślizgał się na zakrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 09.01.2019 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Osia, aktualnie to bym wolała to białe dżówno niż to co, mam. Wieje, wilgotno, mżawa...blleeee... U nas też wieje i wstrętnie do tego białe gówno w pakiecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.01.2019 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Sorrrrry, taki mamy klimat - cytując klasyka. Śnieg lubię, pod warunkiem, że przynajmniej z główniejszych dróg go sprzątają. Zdecydowanie wolę zimę białą i mroźną niż wilgotną i błotnistą. U nas śnieg się utrzymuje mimo lekko dodatniej temperatury. Mokry, ale jest. Za oknem nawet nocą jaśniej i ładniej. Wybieramy się na kilka dni nad morze, a tam chyba całkiem szaro. Szkoda. Za to później planuję jakiś wypad w góry nie tylko na narty. Mam nadzieję, że się śnieg utrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.01.2019 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 BA, to dopiero początek zimy też jest średnio urokliwie i ślisko, jakoś mniej sprzątają, niż w ubiegłych latach Za to od kiedy zrobili obwodnicę a przynajmniej jej część, to mniej ciężarówek się rozkracza w mieście i jest lepiej. A moje ptaszki jadają tylko słonecznik. Inne ziarno ignorują, kule sroki pozrzucały na ziemię i leżą. Przypuszczam, że te gotowe kule są z olejem palmowym a ptaszki lubią zdrowe jedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2019 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 A gdzie kupujesz im ziarno? U mnie wszystko znika poza kulami. Te kupiłam raz i wystarczy. A ziarno kupuję na targu z worków od rolników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.01.2019 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 rok temu dawalam tylko słonecznik i ptakow bylo mnostwo ale tylko sikorki i dzwonce. w tym roku kupilam mieszanki ziarnowe w rolmarkecie i zdecydowanie nastopila roznorodnosc gatunkowa w stolowce oprocz sikor sa tez kosy, mazurki, jemiołuszki, rudziki, sojka i inne ktorych nie znam. no i ofkors rodzina dzieciołow duzych codziennie przylatuje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.01.2019 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Nasze kulami nie gardzą, ale też podejrzewam, że są z olejem palmowym. Kiedy ptactwo zje te, które już kupiliśmy, następne zrobię sama. Ziarno kupuję różne i sama mieszam. Słoneczki, kasze różne, jaglaną też, ryż, płatki zbożowe, ostatnio jakieś granulki z larwami owadów kupiłam i też domieszałam. Kiedy będzie trzeba, wymieszam to ze smalcem i kule będą pyszne i zdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.01.2019 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 ja zrobiłam dzis miseczki z pomaranczy, zalalam smalczykiem i dodałam roznych ziarek. teraz sa w lodowce i tężeja. rano powkladam do karmnikow i na skrzynie warzywne. rozlupalam tez jablka ale w porownaniu do ziarna ciesza sie mnejszym zainteresowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.01.2019 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 no, słonecznik mam z marketu, nie mam czasu biegać po rynkach. W ub roku raz się zebrałam i kupiłam różnych ziaren, podobno lubianych przez ptaki a jadły i tak tylko słonecznik, reszta leżała w karmniku, jadły, jak nie było nic innego. A smalec w pomarańczach może by się spodobał Muszę kupić słoniny i spróbować.. albo po prostu kupię smalec i zmieszam z ziarnem, szybciej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2019 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Bo do jabłek potrzebujesz kosy i kwiczoły. U mnie kwiczoł gania za kosową. A ona dopada jabłuszka, jak ten łobuz tylko odchodzi. Zabawne Jemiołuszek i rudzików ci zazdroszczę, TAR Ale dziś pojawiła się u nas nowa para ptaszków i nie mogęznaleźć podobnych na zdjęciach ani w necie, ani w atlasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.01.2019 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 mam kosy i dzwonce ale wola orzeszki chrupac, zezarły tez wszystkie owocki z rajskich jablonek a miseczke odgapiłam z tej fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts