TAR 01.10.2019 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 Szanowny Panie, jak milo ze i ja trafilam do tego zacnego wspominkowego grona. Do Brazy zawsze zagladam, choc ostatnio mniej pisze. wiele z moich dziennikow i komentarzy dodanych do ulubionych zamilklo ale brazowe komenty co jakis czas aktywne. Agdusiowe relacje tez zawsze czytam, u Osi wreszcie bym Hrabiego poogladala, bo dawno go nie bylo. a domu nie zbudowalam dla kominka, no nie jestem w stanie przewalczyc swojej niecheci:p ale wiele powodow, ktore wymienila Pestka sa wlasciwe. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.10.2019 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 Ten taras to w moim wypadku mocno przereklamowana rzecz. Tak często myślę sobie, że przyjemnie na nim siedzieć i tak rzadko mam na to czas... Na tarasie to u Brazy siedzę bez opamiętania. We własnym domu zawsze się znajdzie coś pilnego do zrobienia... Pewnie jeśli się wyprowadzę do miejsca bez tarasu, to wtedy będę miała czas na siedzenie na nim i będę żałowała, że go nie mam. Taka złośliwość losu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 01.10.2019 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 [quote=TAR;7855755 Agdusiowe relacje tez zawsze czytam, u Osi wreszcie bym Hrabiego poogladala, bo dawno go nie bylo. Pozdrawiam wszystkich Foty nie wchodzą... Ten taras to w moim wypadku mocno przereklamowana rzecz. Tak często myślę sobie, że przyjemnie na nim siedzieć i tak rzadko mam na to czas... Na tarasie to u Brazy siedzę bez opamiętania. We własnym domu zawsze się znajdzie coś pilnego do zrobienia... Pewnie jeśli się wyprowadzę do miejsca bez tarasu, to wtedy będę miała czas na siedzenie na nim i będę żałowała, że go nie mam. Taka złośliwość losu. To tak zwykle bywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.10.2019 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Z mojego tarasu najczęściej korzystają goście. Ja nie mam na "taras "i siedzenie na nim czasu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.10.2019 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Ja lubię swój taras bardzo... rzadko siedzę na nim sama ale z innymi chętnie a i na fajkę taras jest super nawet jak zimno... za to na łeb nie kapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 13.10.2019 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Uuuuuuuuuu - Szanowny....! Takiego wpisu bym się nie spodziewała.. (a czego bym się spodziewała...?) Kapitalne podsumowanie (pracochłonne, rzetelne, niebylejakie), które w zasadzie zmusiło mnie do otwarcia gęby na FM po latach... Miałam w planach to zrobić, bo kolejny etap "Poszukiwania Miejsca na Ziemi dla Dwojga" (czy tak jakoś pięknie to ująłeś) nadchodzi. Jeszcze nie nadszedł ale gębę otworzyć już można Serdeczności dla Wszystkich:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 13.10.2019 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 A w ogóle to NA WYBORACH BYLI ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.10.2019 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 A w ogóle to NA WYBORACH BYLI ??? A jak myślisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.10.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Byli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.10.2019 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Byli... I co z tego?Wielkie, śmierdzące dżówno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.10.2019 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2019 Poczekaj. Na razie to tylko wyniki sondaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 14.10.2019 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Tak se tylko pokrzykuję... wiem, że byli i głosowali... I właśnie, że nie powiem CO Z TEGO.Bo dobrze, że głosowaliśmy. Tyle mogliśmy zrobić.Howgh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.10.2019 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Ci na których głosowaliśmy sami sobie parę lat temu bat na głowy ukręcili zmieniając ordynację wyborczą. Gdyby nie to to pisiątka poszły by precz, bo glosowało na nich o milion mniej ludzi niż na lewicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 14.10.2019 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Braza, dobrze, ze pogadałyśmy... jakoś tak raźniej na duszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.10.2019 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2019 Moja dusza wcale nie czuje się raźniej. Moja dusza jęczy, że przez kolejne cztery lata myśliwi będą bezkarnie strzelać do wszystkiego, co żywe, leśnicy będą wycinać, co im pod piłę wejdzie z pomnikowymi drzewami włącznie, kominy będą kopciły spalając węgiel, kopalnie odkrywkowe będą się rozrastały powodując wysychanie jezior i rzek, a my będziemy wdychać smog. Cała reszta - ruina gospodarki, przewalanie naszych pieniędzy ojcu dyrektorowi, utrzymywanie niezliczonych "bezrobotnych" przez coraz mniej licznych pracujących, demoralizacja nierobów żyjących jak pączki w maśle za nasza kasę, upadki albo ucieczki małych firm, zadłużanie kraju, zamykanie szpitali, skracanie się długości życia, zdemolowanie oświaty - to wszystko można będzie odkręcić. Wprawdzie nie odżyją ci, którzy umrą, bo w tym kraju nie leczy się chorych, długi nie spłacą się same, niewykształcone roczniki nie odzyskają swoich straconych szans, ale to wszystko dotyczy ludzi, a ja ludzi lubię coraz mniej. Przyroda się nie obroni, stuletnie lasy nie odrosną, wyniszczone gatunki nie odrodzą się, rzeki i jeziora nie wypełnią się wodą i życiem..... - w tym miejscu zaklęłam szpetnie i miałam ochotę upić się w zimnego trupa, ale mi nie wolno. Prze..ne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.10.2019 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Mój J mówi, że Kaczor po tych wyborach wywali takich jak Ziobro i inni „zadzierzyści”. Złagodzi postępowanie, bo widzi, że ludzie są wściekli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 15.10.2019 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Obawiam się, że wręcz przeciwnie. Kaczor właśnie teraz się rozszaleje. Jako że musi wejść w spółkę z Konfederacją, spuści ze smyczy nacjonalistów. Zrobi wszystko, co chciał zrobić, ale się bał utraty głosów mniej radykalnych. Teraz właśnie jest czas, żeby się przejechać po opozycji ulicznej, LGBT, ekologach, sądach, lekarzach, nauczycielach, WOŚP i innych znienawidzonych, niepokornych i niewygodnych. Przykręci kurek z kasą, zrealizuje niezbędne minimum, żeby pod koniec kadencji znów zacząć sypać groszem i kupować głosy. Z jednej strony obecność Konfederacji jest dla nich niewygodna, bo zabrali PiSowi głosy najbardziej radykalnych, z drugiej mogą ich wykorzystać. Konfederaci są głodni władzy, niedowartościowani. W zamian za jakieś ochłapy będą popierali PiS. Za to jedynie słuszna partia będzie mogła usprawiedliwiać się teraz przed swoimi mniej radykalnymi wyborcami, że pewne rzeczy "musieli" uchwalić, żeby nie stracić poparcia Konfederacji, które jest im potrzebne do kontynuowania podłej zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.10.2019 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Mam nadzieję, że jednak to J ma rację. A jeśli będzie jak piszesz, to wątpię by ludzie to wytrzymali. Będzie ostro i następnych wyborów na pewno nie wygrają. Ale Kaczor nie jest idiotą. Kocha władzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 15.10.2019 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Też wolałabym nie mieć racji, ale obawiam się, że teraz nic go nie powstrzyma przed realizacją swoich fantazji. Właśnie przepychają obywatelski projekt ustawy, dzięki której nauczyciel nie będzie mógł odpowiedzieć uczniowi na żadne pytanie dotyczące seksualności człowieka czy dojrzewania. Teraz dzieci będą czerpały tę wiedzę wyłącznie od rodziców (ciekawe, czy to też nie zostanie jakoś ograniczone), od kolegów i z internetu. Robią to z poklaskiem Konfederacji, podwyższając karę zaproponowaną przez autorów ustawy, żeby nikt jej nie mógł uniknąć trafiwszy w sądzie na zbyt łaskawego, jeszcze nie wymienionego sędziego (gdyby maksymalna kara wynosiła proponowane 3 lata, można by odstąpić od karania, więc PiS chce, żeby było to 5 lat). Tytułowa "seksualizacja dzieci" to pojęcie tak szerokie, że bez trudu podciągnie się pod nie organizację marszów równości i wiele innych rzeczy. A to tak tylko na dobry początek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.10.2019 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2019 :bash:Tylko tyle możemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts