pestka56 06.08.2020 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Jak będzie ciepło, to będą owoce. Nawet zielone możesz wykorzystać i zrobić na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 09.08.2020 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 Dzień dobryMokro u nas i trochę burzowo.Zawitałem do Lasu 2 miesiące temu i od razu wpadłem w wir ogrodowych szaleństw.Plan był prosty.Trochę posprzątać, trochę naprawić, może coś nowego zbudować, ale generalnie to leniuchować rozkoszując się dluuugim urlopem.A jak wyszło?Bazgroły z kartki zmieniły się w codzienne budowanie i wyszło ,że nadrabiam czteroletnie zaległości.Jak być może pamiętacie mamy fundamenty na których próbujemy cokolwiek zrobić.W 2016 po 6 letnich próbach powstała " ścieżka do nikąd" która w obecnej chwili jest pięknym zakątkiem i na przekór nazwie nikt po niej nie chodzi, a jedynie ogląda.W skrócie w tym miejscu mamy całkiem fajną" dżunglę".To skrajna lewa strona fundamentów.Jest jeszcze lewa strona i prawa strona.Obydwie te części domagały się uporządkowania i jako takiego wyglądu, a przede wszystkim łatwego dojścia do roślin i ich pielęgnacji .Po moim powrocie powstał na kawałku papieru ogólny zarys tego miejsca.I tak to się rozpoczęło.W skrócie do rewitalizacji fundamentów zużyłem 4 tony piasku, kilka ton kamieni, 400kg cementu, wykorzystałem trochę starych metalowych elementów oraz 6-7 godzin codziennej pracy.Pomysły jak i co zrobić właściwe powstawały tu i teraz.Braza dosyć sceptycznie patrzyła na moją pracę i to co miało powstać, ale szybko przekonała się że mój plan nie plan i jego efekty wyglądają dosyć dobrze.Stan na dzień dzisiejszy wygląda następująco:Do zrobienia pozostało kilka " plasterków" na lewej stronie, a na prawej drobne zabiegi" upiększające" tzn rośliny które trochę zakryją niedoskonałości oraz umiejscowienie kilku belek / jeszcze nie mam pomysłu jak je wykorzystać/ , ale pewnie pojawi się wkrótce.Relację będzie można obejrzeć w dzienniku być może w przyszłym tygodniu. Wszystko zależy od tego czy Braza oderwie się od swojej wirtualnej budowy miasta.Miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.08.2020 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2020 No, proszę, jak to dobrze, gdy mężczyzna do domu zawita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.08.2020 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 a foty gdzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.08.2020 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 Braza wróć do świata rzeczywistego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.08.2020 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2020 czyli jeszcze na razie nie mam po co odgrzebywać dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 11.08.2020 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2020 " być może w przyszłym tygodniu"Tydzień jeszcze się nie skończył, a Braza.....Mam nadzieję,że znajdzie czas i chęci czyli cokolwiek się pojawi to raczej sobota, albo niedziela.CierpliwościMiłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vennus87 12.08.2020 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 U nas w tym roku, odpukać, jakby mniej tej plagi było.Jakieś środki do pryskania są, ciekawe tylko, jak z trwałością efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 13.08.2020 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Tia... to poczekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 14.08.2020 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2020 Dzień dobry Dzisiaj przekazuję Brazie zdjęcia, a co będzie dalej...... niestety nie wiem Miłego piątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 18.08.2020 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 19.08.2020 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 Pomidory dojrzewają.Posadzone przez Brazę, ale hodowane przeze mnie / moje pierwsze w Brazoczysku /W piątek konsumpcja. Pierwsze owoce powinny już dojrzeć.Przekazałem duuużoooooo zdjęć ,ale jak widać brak efektów.Wczoraj je zabrałem i je " obrabiam" mając nadzieję,że jak poukładam je w odpowiedniej kolejności to może ją zachęci do pracy.Zapytacie dlaczego sam nie zrobię opisu w dzienniku.Braza ma lepiej opanowane meandry opisywania takich wydarzeń. Na koniec chciałbym dodać,że historyjka pojawi się być może dopiero w przyszłym tygodniu.Mamy chatę pełną gości którzy skutecznie zniechęcają Brazę do robienia czegokolwiek i jak wieść niesie opuszczą nas dopiero w niedzielę.Miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 19.08.2020 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 Poczekam... mam czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.08.2020 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2020 A może wpłynąć na gości, żeby wcześniej opuścili Brazoczysko? Relacja będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 20.08.2020 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Miałbym zrezygnować z tak dobrej kuchni?Wyjadą kiedy będą chciały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.08.2020 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 A może wpłynąć na gości, żeby wcześniej opuścili Brazoczysko? Relacja będzie... chciałabym to zobaczyć... Miałbym zrezygnować z tak dobrej kuchni? Wyjadą kiedy będą chciały Sybarytyzm przez Jegomościa przemawia... i suszsznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 22.08.2020 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2020 Kiedy przyjechały ważyłem 64kg, a teraz dobijam 70 i się dziwić, że chcę je zatrzymać?Ale dla uspokojenia emocji niestety 3/4 teamu wyjeżdża już we wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 23.08.2020 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 Kiedy przyjechały ważyłem 64kg, a teraz dobijam 70 i się dziwić, że chcę je zatrzymać? Ale dla uspokojenia emocji niestety 3/4 teamu wyjeżdża już we wtorek No i będzie bida... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 15.10.2020 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Dzień dobry 4 marca nastąpił gwałtowny wzrost zachorowań na wirusa / przynajmniej tak było oficjalnie ogłaszane/ i tym samym mój zbliżający się powrót do domu zniknął w oddali. W końcu nadarzyła się okazja i wróciłem do domu. Spędziłem 4 cudowne miesiące z rodziną, przyjaciółmi tymi dwunożnymi i czteronożnymi. Nadrobiłem trochę zaległości na podwórku i w ogrodzie / jak Braza wróci do rzeczywistości to może coś opisze /. Było fajnie, przyjemnie i luzacko zwłaszcza, że widmo wirusa gdzieś pozornie zniknęło.Parę dni temu wróciłem do pracy i dejavu. Wirus powrócił tysiąckrotnie silniejszy. Epidemia / chyba / zakochała kółko i jest ponownie z nami. Miałem ciekawe plany na ten rejs, ale wydaje się, że będę musiał z nich zrezygnować i już przestawić się mentalnie na zakaz wyjścia na ląd przez najbliższe miesiące. Poprzednio nie mogliśmy zejść przez 3.5 miesiąca, ale w przeciwieństwie do szczurów lądowych jesteśmy generalnie przyzwyczajeni do takich sytuacji chociaż czasem tęsknimy za widokiem innych ludzi. Mam nadzieję, że tym razem lockdawn w Europie będzie mniej restrykcyjny i może będzie okazja postawić stopę na lądzie. Zabrzmiało to jak odkrycie Ameryki przez Kolumba / wiem, że ktoś był tam przed nim / i ta stopa mimo wszystko dozna tego szczęścia. Zdrowego dnia wszystkim życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 16.10.2020 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Też czekam aż Braza się odezwie ale skoro do tej pory tego nie zrobiła, to najwyraźniej nie ma na to ochoty... ja to szanuję A Tobie Szanowny Panie, życzę stopy wody pod kilem i spokojności wszelakiej Trzymajcie się ciepło w tych pojebanych czasach:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts