EZS 28.10.2020 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Nikła nadzieja, że się od koryta sami oderwą. Nie wiem, czy ten protest da radę. Jakby kilka opon spalili, to by by.li pewnie bardziej skuteczni, choć z drugiej strony gnojówka rolników jakoś nie robi wrażenia... Byłą w poniedziałek w Warszawie, dziwne, ale ludzie nie psioczą. Wk..wienie musi być potężne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 29.10.2020 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 27.10.2020Protest nadal trwa. Jest tak ogromny, że prezydent, premier, prezes i cała reszta zniknęli. Nie ma ich.Dzisiaj w Sejmie kobiety rozpoczęły okupacje mównicy i Terlecki musiał ściągnąć Straż Marszałkowską w obawie o zdrowie prezesa. Dzieje się. To co innego niż Czarny Czwartek, to co innego niż KOD, to co innego niż wszystko dotychczas po 1980 roku. Kobiety i mężczyźni wchodzą do kościołów i protestują, blokują pałace biskupie, a w necie lecą drzazgi. Autorytety kościelne są bezlitośnie obrzucane błotem. Czara goryczy się przelała.W piątek kobiety ruszają na Warszawę i tam dojdą i wiem ,że będą ich setki tysięcy.„WYPIERDALAĆ” tyle i aż tyle. Nic więcej nie trzeba dodawać. To słowo może poruszyć każdego. To nie wulgaryzm to znak naszych czasów jak kiedyś „SOLIDARNOŚĆ” Wałęsy, Mazowieckiego, Kuronia, Geremka i wielu innych znakomitych ludzi.„WYPIERDALAĆ” to teraz nasze kobiety i dziewczyny. To ich symbol i broń przeciwko wszystkim prawicowym homofobom, klerowi, politycznym nieudacznikom, …… Tak mi się napisało na nocnej wachcie. Pozdrowienia z Dunkierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.10.2020 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2020 Pozdrawiamy Szanownego Ja w zasadzie do spokojnych nie należę ale mój wkurw w chwili obecnej sięga zanitu... nałożyło się na to nie tylko to co durny karzeł zafundował kobietom ale też inne kwestie dotyczące w jakiś sposób bliskich mi osób, związane niestety ze służbą zdrowia... i nie mam złudzeń i pretensji do lekarzy tylko do procedur, które jakiś megadebilnykretyn wymyślił...:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 31.10.2020 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2020 24.06 2007Taki zapomniany kawałek historii poszukiwania Brazoczyska Agduś, Tatjano, Biała, Domkupodsosnami,Anoleiz!! MACIE RACJĘ! TO SIĘ UDA!!! Wiem to, a wiecie skąd?! Bo mnie o tym przekonałyście!! Bardzo, bardzo Wam dziękuję. Z takimi obok ludźmi jak Wy musi się udać Mam nadzieję, że będę miała kiedyś okazję powiedzieć Wam jak bardzo mi pomogłyście - osobiście, nie przez sieć - i oby to nastąpiło jak najszybciej Udało się Brazie zrealizować marzenia. Teraz powinna zrobić małe podsumowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.11.2020 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Braza coś pewnie podsumuje gdy wkurw minie i to podwójny! Mało było zewnętrznych przesłanek do wkurwu to doszło wewnętrzne, równie potężne. Otóż jakieś żyjątko było uprzejmie wyzionąć ducha gdzieś w okolicach sypialni a truchło jego radośnie cuchnęło! Ooooo, nie myślcie, że przyjemność sztachania się tym przecudnej urody zapaszkiem pozostawiłam tylko sobie, co to, to nie! Nie jestem świnia i postanowiłam KAŻDEGO przybyłego uszczęśliwić! Nawet Agduś się załapała...Pół sufitu rozpieprzone! Dziura jak po meteorze i nic! Zero zwłok a smród się snuje jak dym z zepsutego pieca! Nie wiem, gdzie to bydlę było uprzejme tego ducha wyzionąć ale że nie na moim suficie, to pewne!Dziura załatana, smrodu aktualnie nie czuć więc albo się rozwiał albo się przyczaił... Poza tym osobista i niepowtarzalna córcia zaanektowała mojego laptopa, bo jej w naprawie (miesiąc!!!!!) a zajęcia on-line obowiązują czyli, nie mam urządzenia niezbędnego do kontaktowania się. Zyję, mam się dobrze, covid mnie na razie nie tyka (jestem w takim stanie, że bym dziada zagryzła) więc jest spoko. P.S. W ramach poprawy humoru po śmierdzącej sprawie zamówiłąm nowe łóżko i materac. O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.11.2020 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Gratuluję nowych nabytków Smrodu natomiast serdecznie współczuję... Pozdrawiamy Was ciepło, bo na dworze (przynajmniej u nas) zimnica straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.12.2020 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2020 Braza, musi co żyjątko po czasie się zmumifikowało i wonieć przestało Jako archeolog z pewną praktyką i jako współmieszkająca z kotami w ich bądź co bądź domu od lat... hm... ponad 20, mogę cię uspokoić, że smrodek jeśli pojawi się ponownie to powód będzie nowy Pomijając wiedzę zawodową, wielokrotnie z różnych miejsc w domu, gdzie przerażona mysz schowawszy się zeszła z głodu lub na zawał, wydobywaliśmy mumije godne starożytnych Egipcjan. Najczęściej spod lodówki, które to miejsce, nauczeni doświadczeniem przeszukiwania domu na okoliczność zapaszku, sprawdzamy regularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.12.2020 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2020 Śnieg spadł! Nieśmiały ci on, jakby ledwo co zaglądał ale jest! Truchełko nadal przyczajone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.12.2020 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2020 Oby się zmumifikowało jak najszybciej. Sznownemu szerokich i spokojnych wód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 05.12.2020 02:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Dziękuję. Wody szerokie i spokojne co jest nietypowe o tej porze roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.12.2020 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Niech się, kufa, ten pieprzony, "przestępczy" rok już skończy! Najpierw zdechł jakiś śmierdziel a teraz chyba sadze w kominie się zapaliły! Na szczęście do tragedii nie doszło, straż wezwałam i podjechali z fantazją bo aż trzema wozami!Komin prawdopodobnie do wymiany. Napisałam na "Wymianie doświadczeń" zapytanie, co można zrobić, żeby połowy domu nie rozpieprzać ale i tutaj zapytam. Macie jakieś pomysły? No cholera mnie weźmie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.12.2020 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Jaki masz ten komin. O ile dobrze pamiętam to nie murowany starożytnym sposobem. Chyba masz systemowy. Jeśli nie popękał i nie zatkał przewodu kominowego to może dałoby się wpuścić wkład stalowy. Gdzie pytałaś dokładnie. Trzeba było tu https://forum.muratordom.pl/showthread.php?166279-KOMINKI-Pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-komink%C3%B3w&p=7995539#post7995539Są wszyscy spece kominkowi i Kominiarz też zagląda. Ostatnio nawet eniu komentuje. Edytowane 5 Grudnia 2020 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.12.2020 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 O widzisz Pesteczko, tam nie weszłam. Pytałam na Wymianie doświadczeń.Komin murowany i obawiam się, że jednak przedpotopowy choziaż może go nie doceniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.12.2020 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 Ja też mam kominy tradycyjne, ale moje pracują dopiero 15 lat. Batura kiedyś pisał, że murowane kominy są najlepsze. Może się oczywiście taki ze starości rozszczelnić, ale wtedy wstawia się stalowy wkład i po kłopocie. Oczywiście trzeba go podłączyć do rury dymowej łączącej wkład z kominem, ale to nie taka wielka demolka. Napisz na kominkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 05.12.2020 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2020 O jprd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.12.2020 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 Jesteś cała, skoro piszesz.Oby wszystko skończyło się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 06.12.2020 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 Braza, ja w ubiegłym roku robiłem kominek i do istniejącego komina systemowego wkładałem wkład stalowy zakupiony u Piotra Batury i zadowolony jestem. Widziałem że pytałaś już na tym wątku więc zapewne Piotr coś podpowie. Jak będziesz miała odpowiedni przekrój kanału dymowego to zapewne też byś mogła w ten sposób zrobić i nie rozbierać całego komina. Posłuchaj rady Piotra, cokolwiek by nie zaproponował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.12.2020 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 Braza i u mnie prawo serii. najpierw odplyw liniowy spsul sie tak, ze 2 sciany mi zagrzybilo (plus taki, ze mezaty nie sapie, ze robie remont w sypialni, bo liniowiec spsul sie z jego winy ) potem okap sie spultal i przestal dzialac. a jak go wczoraj wymieniali to sie dziadowi odwidzialo byc zepsutym. tak wiec mam nowy i stary dzialajacy. chyba na uzywanych opchne. I przyklaskuje, niech ten powalony rok sie juz skonczy, moze z nowym jakos pozytywniej wejde z przytupem. A kominowi zycze szybkiej naprawy i obysmy zdrowi byli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.12.2020 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 Braza, Piotr Batura pyta na kominkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 06.12.2020 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 Już wszystko wiem... Trzymajcie się ciepło:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts