Anoleiz 08.04.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 piękniasta pogoda to i dzień dobry powiedzieć wypada promiennie ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.04.2008 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witanko kochani!!!! Anoleiz, ani słowa więcej o pieknistej pogodzie, bo Cię zagryzę U mnie leje od wczoraj Znowu problemy z komputerem, znowu musiałam na nowo formatować dysk i wgrywać Vistę, więc humor mam za.... Jeszcze raz powiem, Maksiu jest WIELKI!!!! Kostka i koło w naturze wyglądają o niebo lepiej niż na zdjęciach!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 08.04.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 dobra... nic nie mówię.... już ) ja tylko mam taki super humor... bo jutro lecę sobie do paryża... no i słonko świ... pst miałam nic o pogodzie no generalnie jest sup... kurde no już nic nic... nie powiem powinnam iść sobie gdzieś, bo za dobry mam humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.04.2008 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Noooo, to ja się nie dziwię, że masz taki humor!!!!! A miej sobie!!!! Teraz już gryzła nie będę!!!! Sama pojechałabym chętnie do Paryża!!!!! Anoleiz, masz koniecznie wrzucić zdjęcia, inaczej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.04.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Brazuniu daj sobie spokój z Vistą jest delikatnie mówiąc do d..... Ja tez miałem i wróciłem do starego, dobrego Windowsa XP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.04.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 No nie mogę się nie odezwać, skoro moje koło jest tu tak chwalone! Domu nie pucuję, zajmowałam się zarabianiem grosików. Właściwie to znów się zajmuję, bo jedną pracę odwiozłam do Krakowa, inną przywiozłam. Dwie następne się szykują, a dzisiaj wysłałam kolejne cv i może coś z tego wyjdzie. Poza tym wieje u nas jak w Kieleckim na peronie, co mi się wcale nie podoba! Muszę sprawdzić prognozy pogody, bo mieliśmy w planach ostateczną rozprawę z ogródkiem w sobotę. Czeka nas karkołomne zadanie: 1. trzeba wykopać wszelką pożądaną roślinność sprzed domu, 2. wcześniej zamówiony i nawieziony piasek rozrzucić grubą warstwą, 3. rozsypać na to trochę ogrodowej ziemi przywiezionej z Makro (zapewne - bo tam najtaniej), 4. wyglebogryzować wszystko, 5. posadzić z powrotem roślinki, mając nadzieję, że się nie obrażą. No ale jeżeli będzie tak lało, to nic nie zrobimy, bo nasza "wspaniała ziemia" (nawieziona!) zamienia się właśnie w maź o paskudnych właściwościach i konsystencji. Resztę piasku wykorzystamy na takie samo potraktowanie warzywnika oraz posypanie trawnika, który później zostanie przejechany aeratorem. Mam nadzieję, że to przyniesie jekiś pozytywny efekt. A może macie jakieś sugestie, co by jeszcze zmieszać z naszą "ziemią"? Zastanawiamy się, czy glebogryzarkę wypożyczać (70 zł za dzień), czy kupić (porządna używana za 800 - 900 zł, byle jaka nowa nawet 300 zł - są i po 80 zł, ale to już tylko zabawki chyba). I czy aerator choć trochę wciśnie piasek w to coś, na czym rośnie trawa? Hm, najlepsze byłyby buty najeżone od spodu takimi grubymi metalowymi kolcami, polatałabyś po działeczce i miała spulchnioną i napiaskowaną. Rozumiem, że glinę macie? Można jeszcze użyć przekompostowanej kory sosnowej albo trocin od stolarza, też fajnie robią lekką ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 08.04.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 wrzucę wrzucę )) pewnie.. z myszką miki też bosz, normalnie dostaję już dzisiaj w pracy amoku... tyle jeszcze do zrobienia a ja muszę w robocie siedzieć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.04.2008 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Może być myszka miki .... Romciu, nie dam spokoju, bo ja mimo wszystko lubię tę Vistę, poważnie!!!! Ale teraz mam kłopot, bo straszliwie wielkie mam okno forumowe!!! I to wszystkie, a było dobrze przed restartem. I nie wiem, co z tym fantem zrobić. Żle się czyta. Nie wiem, czy to ustawienia monitora, ale nie chcę mieszać, bo znowu coś sknocę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.04.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 mówisz o dużej czcionce w internecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.04.2008 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 mówisz o dużej czcionce w internecie? Nie! Straszliwie rozwalone okno - tekst wychodzi poza monitor i trzeba przewijać pasek, żeby doczytać do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.04.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 nie mam pojecia jak to naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.04.2008 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Nie martw się Jak już mnie totalnie wnerwi, napiszę rozpaczliwe wołanie o pomoc do Maksia Mam nadzieję, że Maksiu nie zacznie uciekać z krzykiem od komputera na sam widok nowej wiadomości na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.04.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Moje koło podskakuje od wczoraj. Chyba czkawkę ma! Dziękuję w jego imieniu za uznanie. Urody to ono nabierze, kiedy wypełnimy je i okolicę ziemią i posadzimy coś. Na razie wygląda obiecująco. Nie mamy znów aż tak dużo do tego glebogryzienia - kawałek przed domem i kawałek warzywniaka za nim. Ja to całkiem zielona w tym temacie jestem, ale mam nadzieję, że właśnie glebogryzarka jest tym narzędziem, które w miarę dokładnie wymiesza ił (bo to, co nam facet nawiózł twierdząc, że to znakomita ziemia, jest chyba właśnie iłem - przynajmniej tak kiedyś ktoś stwierdził na podstawie opisu zachowania tej gleby w różnych sytuacjach) z piaskiem. Rom, dobrze mi się wydaje? Depeesiu, o tych trocinach też myślałam. Czy mogą być takie prosto z tartaku, czy wymagają jakiejś obróbki? Po czym odróżnić korę przekompostowaną od nieprzekompostowanej i czym grozi użycie tej drugiej przez pomyłkę? O butach też myślałam, ale gdzieś wyczytałam, że buty to nie to, co aerator. Zrozumiałam, że to powinny być rurki, a nie kolce i w dodatku takie raczej grubsze (gdzieś nawet podawali średnice). Chyba pooglądam takie maszyny gdzieś w sklepie i zobaczę, czym one kłują. Glinę to my mamy pod spodem. To, co nam facet nawiózł, to ziemia z pola ziemniaczanego (nawet ziemniaki nam urosły w zeszłym roku). Kiedy ją wysypał, była ładna, brązowa wprawdzie, ale pulchna. Kiedy ją rozwlókł po działce, podejrzanie się ubiła. Po deszczu lepi się do butów, jest śliska nawet tam, gdzie rośnie trawa. Kiedy wyschnie, pęka i jest tak twarda, że marchewni nie można wyrwać. Zagrabić jej się nie da w żadnym wypadku - suchą można grabiami lekko podrapać z wierzchu, mokra je oblepi. Zastanawiam się, w jakich prpoporcjach ją potraktować piaskiem. Maszyna gryzie na 20 cm. Ile cm piasku powinno być na ziemi? A ile trocin? Mam nadzieję, Braza, że mnie nie wyrzucisz za tę prywatę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.04.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Nie mamy znów aż tak dużo do tego glebogryzienia - kawałek przed domem i kawałek warzywniaka za nim. Ja to całkiem zielona w tym temacie jestem, ale mam nadzieję, że właśnie glebogryzarka jest tym narzędziem, które w miarę dokładnie wymiesza ił (bo to, co nam facet nawiózł twierdząc, że to znakomita ziemia, jest chyba właśnie iłem - przynajmniej tak kiedyś ktoś stwierdził na podstawie opisu zachowania tej gleby w różnych sytuacjach) z piaskiem. Rom, dobrze mi się wydaje? jak masz takie kawałki do przejechania to się nie zastanawiaj tylko łopata w ręce i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 08.04.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Heloł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.04.2008 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Nie ma zamiaru nikogo stąd wyganiać, a już na pewno nie Ciebie Agduś Kasia!!! Program cgyba działa Zaraz się biorę do roboty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.04.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Heloł hał du ju du Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 08.04.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Heloł hał du ju du ajm fajn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.04.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Heloł hał du ju du ajm fajn no to wery gud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 08.04.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 ajm fajn tu ) i tam i w ogóle... tralala ) jak pogoda? już lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts