DPS 09.06.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 wyładniałaś ostatnimi czasy Z oślicy zrobiła się niezła klaczka Ło matko, Verunia - oplułam monitor!!!!! http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c008.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c008.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c008.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 09.06.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 A se zmieniłam wizerunek, a co!!! Jak mi się uda Księżniczkę w galopie uchwycić to wtedy zmienię na stałe. To jest Braza czy nie?? Tak czy inaczej piękny koń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 09.06.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 musze zaczac zbierac.....suchy chleb dla konia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.06.2008 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Braza, Braza Musze się niniejszym w tym miejscu pochwalić: otóż wczoraj zajrzeli do stajni znajomi, których nie było u nas ze 3 miesiące!! Stałam z Brazą - wykąpaną i wyszczotkowaną po koniuszek ogona - a kolega pyta: "Ty, a co Ty z obcym koniem stoisz, gdzie Twoja???" Takie gały zrobiłam i mówię: "Człowieku, to toż Brazylka!!!!" No i wtedy On zrobił takie gały i mówi: "Rany boskie, nie poznałem jej, ale ona ślicznie wygląda!!!" HA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.06.2008 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 wyładniałaś ostatnimi czasy Z oślicy zrobiła się niezła klaczka Ło matko, Verunia - oplułam monitor!!!!! http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c008.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c008.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c008.gif No musiałaś to drobniutkimi literkami powiększyć, musiałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.06.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 [Trochę tak Ale warto, wygodne i nieźle się d..(ups ) w nim trzyma A poza tym prosze pamiętać, że część forsy na siodło zdążyłam przefurtać Pamietam, pamietam ... W przeciwnym wypadku rzeklabym jeno, zes gospodarna, a tak moge napisac baba z krwi, kosci i lekkosci portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.06.2008 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Szczególnie ta lekkość portfela upewnia mnie czasami jedynie, żem baba stuprocentowa, bo miewam wątpliwości chwilami, szczególnie, jak trzeba komuś udowodnić, że wielbłądem nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 09.06.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witaj Brazo! Nie udało mi sie namówić męża na udział w spotkaniu forumowym. Może uda mi się za rok. Może i Ty wtedy się wybierzesz? Fakt, że dość późno zareagowałam. Żałuję.... Obecnie mam mnóstwo zajęć w związku z pracą ale też z kończeniem nauki. Myślę, że dotrzymam słowa i niedługo zaproszę do czytania mojego dziennika..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.06.2008 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Niezapominajko, dałaś słowo z tym dziennikiem, to i go kochanieńka dotrzymaj Naprawdę niewiele potrzeba (w razie jakiejś wpadki zawsze można przerwę techniczną ogłosić ) I odzywaj się troszkę częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 09.06.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Postaram się - mam nadzieję, że znowu bedę częstszym gościem na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 09.06.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 fajne z tą przerwą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.06.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Zamknij oczy, rozluźnij się i wyobraź sobie taką sytuację:Oni dostają list z Urzędu Skarbowego. Wezwanie. Trza tam się pojawić i wyjaśnić to i owo w sprawie zwrotu VAT. Jedzie On, bo zajmował się tymi papierkami i lepiej wie, o co biega. Po powrocie relacjonuje, że rozmowa była miła, wyjaśnili wspólnie z Panią Urzędniczką prawie wszystko. Trzeba jeszcze wydobyć z jednej firmy prawidłowo wystawioną fakturę (na pierwszej pomylili dane) i dostarczyć do US potwierdzsenie przelewu do innej faktury. Okazuje się, że ta pierwsza firma zwinęła żagle i nie ma ich pod starym adresem, telefonów też nikt nie odbiera. Tym razem do US jedzie Ona. Drzwi właściwego pokoju są zamknięte, wisi na nich karteczka z informacją, że należy pytać w innym pokoju. W innym pokoju każą chwilkę poczekać, pojawia się pani z pierwszego pokoju. Tłumaczy się, że ma szkolenie, ale bez oznak zniecierpliwienia bądź niezadowolenia idzie z Oną do swojego pokoju. Odbiera potwierdzenie przelewu. Każe podpisać się tu i ówdzie, tłumacząc dlaczego i po co. Na wieść o zniknięciu firmy i niemożności uzyskania faktury zaczyna szukać w czeluściach swojego komputera i po chwili z uśmiechem podaje dostępne dane. Ona żegna się z P.U. zapowiadając, że poszuka tamtej firmy i przywiezie fakturę. Następnego dnia P.U. dzwoni i prosi o dostarczenie jeszcze pewnych dokumentów. Wprawdzei On je pokazywał, ale P.U. (za co bardzo przeprasza) nie pomyślała, że konieczne będzie ich skserowanie. Sprawa jest trochę skomplikowana, ale chodzi o dużą kwotę, więc P.U. bardzo się stara udowodnić, że zwrot z tej faktury Onym się należy (coś jest źle sformułowane, ale te inne dokumenty świadczą o tym, że mówią prawdę). P.U. już sama powydzwaniała po firmach z tej samej branży żeby zdobyć potrzebne informacje. Ona zabierze te dokumenty, kiedy będzie jechała z poprawioną fakturą. Dwa dni później P.U. dzwoni rano, przeprasza, że tak wcześnie przeszkadza, ale chce poinformować, że właśnie musiała wziąć dwa dni urlopu, więc chce uprzedzić, żeby Ona nie przyjeżdżała w tych dniach do US.Jak wam się to podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 10.06.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 nie widzę hapi endu dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 10.06.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 że ke? znaczy się, że co? teraz miło i sympatycznie się załatwia? że po ludzku? eee... to fantastyka jest... jakies sajens fikszyn mi wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 10.06.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 no normalnie rece opadaja do samych kostek od takiego zlatwiania spraw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 10.06.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Z urzędami tak jak z bankami tony papierów nie wiadomo na co i po co i każą ganiać do siebie jakby wszyscy nie mieli nic innego do roboty no ale miło, że P.U. poinformowała, że na urlop się wybiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.06.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 No to inny przykład:Inny US. Ona czeka na zwrot podatku. Grosze, ale zawszeć coś. Przychodzi przekaz, ale nazwisko jest źle wpisane. Na poczcie nie wydadzą pieniędzy. Ona idzie do US. Studioje tablicę i dochodzi do wniosku, ze musi iść do pokoju nr. 100 (np.). W pokoju 100 przerywa paniom poranną kawę. Dowiaduje się, że takie sprawy załatwiają w pokoju 121. Idzie do 121. Przerywa paniom rozmowę. Wyraźnie niezadowolone informują, że to w pokoju 157 załatwiają takie sprawy. W pokoju 157 pani kończy kroić pomodora do sałatki. Nie wie, w którym pokoju to załatwiają, więc odsyła do sekretariatu. W sekretariacie pani informuje Oną, ze przecież jest tablica informacyjna i zeby jej głowy nie zawracać, ale w końcu łaskawie odsyła do pokoju 211. W pokoju 211 nie ma pani, która się tym zajmuje, bo właśnie wyszła w sprawach służbowych. Ona czeka. Pani wraca z zakupami (Ona się cieszy, że sklep jest w tym samym budynku, więc nie musiała dłużej czekać). Pani informuje, że to przecież w pokoju 100 załatwiają. Ona idzie do pokoju 100 z mocnym postanowieniem okupowania go do skutku. Pani w pokoju 100 jest wyraźnie zdziwiona. Proponuje spacer do pokoju 121. Ona odmawia. Pani się denerwuje i warczy. Ona nie wychodzi. W końcu pani idzie z Oną. Pani wpada do pokoju 121. Jest zła. Pani w pokoju 121 też. Syczą i plują jadem. W końcu ustalają, że to w pokoju 152. Ona odmawia udania się tam bez asysty pani z pokoju 100. Pani z pokoju 100 gotuje się, ale idzie. W końcu, po zwiedzeniu jeszcze kilku pokoi załatwiają sprawę w... pokoju 100! To moje przygody z różnymi US. P.U. mogłaby po prostu wyrzucić fakturę ze złymi danymi. Nie musiała szukać nowego adresu tej firmy. Mogłaby odmówić wzięcia pod uwagę tej w ogóle źle wypełnionej na dużą kwotę. P.U. SAMA dzwoniła do firm, żeby się dowiedzieć, czy materiał z tej faktury podlega odliczeniu (nietypowy jest). Sama szuka sposobu umożliwiającego uznanie tej faktury (też jest źle wypełniona, nie zgadzają się daty przelewu i wystawienia faktury, bo nas firma chciała zrobić w bambuko). P.U. nie musiała dzownić do mnie, że bierze urlop! W ogóle nawet pomyśleć o tym, że mogę akurat tego dnia się do niej wybrać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 10.06.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 dlatego mówię, że normalnie sajens fikszyn to jest...takie rzeczy się nie zdarzają... a może...może jednak się coś zmienia? czasami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 10.06.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 no chyba normalnie agdus gdzies sie musialas wyladowac - a forum to swietne miejsce jest!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.06.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 to ta PU lepsza od moich murarzy ci nie dzwonią, nie przychodzą a zapytani nie wiedzą kiedy będą i to jest dla mnie kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts