kaśka maciej 12.11.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.11.2008 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Z tym czekaniem to przegięłam, nie bardzo mogę czekać! Ale tu się zastanowiłam: nawet jeśli wystąpię z żadaniami i postrasze sądem, to dostanę to nie wcześniej, niż po rozprawie i orzeczeniu. Jeśli teraz spokojnie poczekam, jest szansa, duża, że w grudniu faktycznie te pieniądze dostanę!! Albo i nie, bo niby dlaczego teraz ma dotrzymać słowa To wtedy już nie będę głupia i szlachetna!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 12.11.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 tak, tak, pisz, pisz, pisz !!! Twoja Presja nr 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.11.2008 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 http://www.kaldata.com/forums/style_emoticons/default/cool.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.11.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Nie stać mnie!!!!! Słuchajcie, ja wiem, że mogę występowac, że mam prawo, że wygram ... ale jak długo będę się szarpała żeby to wszystko odzyskać???? O odzyskanie naszych pieniędzy od dłużników walczyłam 4 miesiące!!! A mi te pieniądze są potrzebne teraz, najpóźniej w grudniu!!! Cholera, no chyba opłaca się poczekać, co???? NIE! Nie opłaca Ci się czekać, bo w grudniu to się najwyżej dowiesz, że pani wydała na prezenty i musisz poczekać do wiosny. Albo do lata, kiedy zbierze borówki i sprzeda... Skąd pewność, że w sądzie będziesz długo czekała? Mielismy podobnie i rozprawę wyznaczyli chyba w ciągu miesiąca. A dłużnik stał przed salą z kasą w zębach i do rozprawy nie doszło... Postrasz sądem. jeżeli jezt istotą myślącą, to odda od razu, jeżeli nie, to jeszcze koszty sądowe jej dojdą. Nie opłaca się. Jej się nie opłaca. Tobie jak najbardziej Ona juz wie, że Ty miętka jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.11.2008 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 http://www.kaldata.com/forums/style_emoticons/default/cool.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.11.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.11.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Czyli rozumiem, że ten miesiąc w te czy we wte nie robi Ci różnicy? Podobnie ja tych parę (parenaście) stówek? OK. To ja spadam do korekty, bo mnie tu nie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.11.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Gó...o prawda! Postraszysz sądem i baba w zębach Ci przyniesie, bo się przestraszy! A tak, to juz wie, że może Cię w ... robić ile wlezie. A jaką masz pewność, że w grudniu cos dostaniesz??? Ja Cię proszę, Ty pisz natychmiast do niej oficjalne pismo. Żądaj PODWÓJNEJ kwoty z ODSETKAMI. Jeżeli Cię sumienie gryzie, to daj nadwyżkę na dom dziecka albo schronisko dla zwierząt! Kto ma najbliżej do Brazy i może Ją przypilnować, żeby głupot nie robiła? czy przypadkiem jea nie byłby najlepszy teraz dopiero tego doła rozumie Braza spróbuj się o krok cofnąć to mnie tam masz i po d.....e dostaniesz po zgodzie to Twoja kasa + odsetki + zwrot poniesionych kosztów + ........... .... samoukaranie się tej pani np. przelew na konto Stefka inaczej do sądu z babą i proszę nie rób gupich i nerwowych kroków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.11.2008 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Agduś, no co Ty!!!! Robi różnicę i to ogromną, ale pewnych rzeczy nie przeskocze!!! http://www.kaldata.com/forums/style_emoticons/default/cool.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.11.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.11.2008 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 http://www.kaldata.com/forums/style_emoticons/default/cool.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.11.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Do 5-tej mam czas! Spotkam się z nia i będę gadać tak jak mówicie! Zarządam tych pieniędzy jak najszybciej!!! oczywiście pismo jej wręczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 12.11.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 ..............................................................................................Jak nie zapisałaś to napiszę jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.11.2008 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Rany, Gwoździk, ale masz świetną siostrę!!!!!! Pozdrów Ją ode mnie!!!! Dziękuję Wam bardzo!!!! Jesteście niezastąpieni w różnych sytuacjach!!! Nie dam się, jeśli kobieta będzie chciała mnie zrobić w jajo!!!! Oczywiście podstawą jest Jej pismo, wymuszę to na niej!!! Agduś, no odezwij się, korekta nie zając!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 12.11.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 jeśli można... kiedy dostałam treść aktu notarialnego od moich depesi, poszłam z nim do pewnego adwokata, którego dostałam z polecenia od jednej z forumowiczek... ale ja nie o tym chciałam.... i on nam powiedział, że zawsze, ale to zawsze pójście do sądu wiąże się ze stresem, stratą czasu - bo nie zawsze wsio jest szybko i gładko nawet jak to my jesteśmy na prawie, a potem strata kasy na tzw koszty sądowe co jest zawsze 5% wartości sporu.... i on nam poradził, bo z doświadczenia wie, że jeśli kiedyś będziemy mieli kłopoty z naszymi orłami związanymi z tym, że nie będą chcieli oddać nam kasy, za wykonane naprawy to warto po prostu pismo, o którym tu wszyscy mówimy wysłać poprzez kancelarię adwokacką... czyli adwokat staje się Twoim przedstawicielem ... wtedy taki pan/pani adwokat już tak Ci to pismo zmontuje, że nie ma mowy o wykrętach, da termin i restrykcje za jego nie dotrzymanie, a pani zblednie na sam widok koperty wysłanej z kancelarii adwokackiej, bo to jest jawna informacja, że w razie co zmierzasz wprost do sądu... a na sąd i przepychanki - zawsze jest jeszcze czas... czasem po prostu warto postraszyć sądem niż faktycznie do niego zmierzać... a na koniec dodam, że ja w takich sytuacjach mam takie zdanie, że co odpuszczę takim ludziom jak ta pani czy moi developerzy - to odbieram moim dzieciom... ( u mnie będzie awantura o 30 tys) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.11.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 i ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 12.11.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 straszenie straszeniem i gemba gembom... nic nie zaszkodzi podsunąć jej pismo, że w grudniu do ... tu wpisać dowolną datę w GRUDNIU... Ci te pieniądze w kwocie takiej i takiej odda... niech podpisze i wtedy dopiero możesz czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 12.11.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Brazuniu a moze wyślij do niej kogoś? Jekiegoś elegancika z teczką. Niech się przedstawi jako twój adwokat. I niech powie, że czekasz tydzięń na kaskę a jak nie odda to wszczynacie procedurę i od tej pory gadacie ze sobą tylko pisemnie? Pomyśl o tym, podstaw kogoś znajomego co to ma gadane i dobrze wygląda. Nie szkodzi spróbować a taka oficjalna wizyta też wrażenie może zrobić NIE!!! Tak nie rób bo sama możesz mieć kłopoty... (jestem pewny Mayland ... że tylko żartowałaś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.11.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 wręczysz babie pismo z żadaniem zwrotu zadatku w podwójnej wysokości tego co wpłaciłaś baba mi Ci potwierdzić na Twoim egzemplarzu że odebrała z datą dzisejszą i jeśli dalej obstajesz przy wypłacie w grudniu to niech chocby na Twoim oryginale napisze Ci sama odręcznie że zobowiązuje się do zwrotu zadatku w takiej i takiej wysokości w terminie do dnia - tu wpisać konkretny dzień miesiąca grudnia 2008 r a nie sam miesiąc oraz że przyjmuje do wiadomości że jeśli do tego dnia nie uiści pieniędzy wystąpisz na drogę sądową w celu jej odzyskania i Braza jak tego nie zrobisz to Ci naprawdę nogi z tyłka powyrywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts