braza 13.02.2009 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 To może na odwrót zrób ... chociaż raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.02.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 cześć Brazunia dzióbki posyłam za maila... http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/s010.gifhttp://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/s010.gifhttp://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/s010.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 13.02.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 ...i dopsie bo łod straszynio bojania to ja tu jezdem wis.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.02.2009 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ano wim Duchu i sie ni pchom w twoja dziedzina Dario ... http://7.static.mojageneracja.pl/img/pl/emoticons/buzki.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.02.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.02.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Cześc wszystkim Duchu, ja nie straszę, bilety jeszcze som Jamlesa mam nauczyć jeździć konno a jak z Nim się uda, to uda się z każdym Prawda, Jamlesiku Pożebrałam trochę po bankach, pozwoliłam się na dwór wyprowadzić przez psukę, dziecko wygoniłam (wyrodna jestem strasznie, bo pogoda wredna) do księżniczki Brazylii i zasiadam z Wami do kawy!! Kto ma, ten pije Piąteczko ... ja chyba zastosuję to ogłoszenie Koniarz-Kredytodawca ... dobreeeeee wsadzenie na grzbiet to już będzie sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.02.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 trzeba zamieścic ogłoszenie: pilnie potrzebny koniarz kredytodawca! co to zrozumie Amazonki duszę.. Dobrego piąteczku dla Wszystkich tych finansistów to duuuuuużżżżżżoooooooooo trzeba http://forum.muratordom.pl/post3093953.htm#3093953 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.02.2009 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Noooo, dużo, ale ciesze się, że podjąłeś decyzję o tym wątku!!!!!! To bardzo mądra decyzja!!!!!! Jak już Cię wsadzę na tego konia, to wyjścia nie będziesz miał .... a wsadzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.02.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 No ja rozumiem, że moje komentarze są na drugiej stronie, ale żeby Twoje tam były!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.02.2009 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 A w czym Twoje komentarze są gorsze od moich, cooo??? Się ludziska rozgadali, my milczymi to i efekt jest, jaki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.02.2009 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Czy ktoś mi wyjaśni pojęcie "Budowa bezodbiorowa", czy muszę zakłądać nowy wątek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.02.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Czy ktoś mi wyjaśni pojęcie "Budowa bezodbiorowa", czy muszę zakłądać nowy wątek??? http://forum.muratordom.pl/zmiana-taryfy-budowlanej-na-g11-bez-odbioru,t130281.htm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.02.2009 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Małgoś dzięki, ale nie wiem czy to o to chodzi?? Pan ma w Warunkach Zabudowy klauzulę, że dom budowany jest bezodbiorowo. Co to znaczy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.02.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Małgoś dzięki, ale nie wiem czy to o to chodzi?? Pan ma w Warunkach Zabudowy klauzulę, że dom budowany jest bezodbiorowo. Co to znaczy??? A to w ogole jest mozliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.02.2009 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Chyba jest, skoro tak jest w WZ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.02.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Nie chcę Cię martwić, ale ja bym się wdała w bliskie kontakty z (tfu) biurwami. Leć jutro do wydziału budownictwa u siebie i zapytaj. Jeżeli Szanowny jest teraz w innym mieście, to niech zapyta tam. Potem wyciągniecie średnią, co wcale nie znaczy, że TAMTEJSZE biurwy miały to sam na myśli, pisząc "bezodbiorowa". Dowiedz sie przede wszystkim, czy w tym domu można sie zameldować, podłączyć normalny prąd, czy to nie samowolka jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 13.02.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Brazia - może to chodzi o aspekt braku obowiązku odbioru formalnego przez Nadzór Budowlany.. Innymi słowy bez pozwolenia na użytkowanie? Taki obowiązek (uzyskania pozwolenia na użytkowanie) ma się np w sytuacji budowy np pensjonatu (lub zdefiniowanej w pozowleniu agroturystyki) natomiast nie ma takiego obowiązku w przypadku budowy "zwykłego" domu jednorodzinnego. Ale bo ja wiem czy to ten przypadek? Trzeba by najlepiej spytać (choćby telefonicznie) w Starostwie i już Czy on ma to w Warunkach Zabudowy czy w Pozwoleniu na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.02.2009 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 No właśnie ma to w Warunkach Zabudowy, że bezodbioro! Polecę w poniedziałek, albo podzwonię po różnych biurwach i spróbuję się czegoś dowiedzieć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.02.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Brazia - może to chodzi o aspekt braku obowiązku odbioru formalnego przez Nadzór Budowlany.. Innymi słowy bez pozwolenia na użytkowanie? Taki obowiązek (uzyskania pozwolenia na użytkowanie) ma się np w sytuacji budowy np pensjonatu (lub zdefiniowanej w pozowleniu agroturystyki) natomiast nie ma takiego obowiązku w przypadku budowy "zwykłego" domu jednorodzinnego. Ale bo ja wiem czy to ten przypadek? Trzeba by najlepiej spytać (choćby telefonicznie) w Starostwie i już Czy on ma to w Warunkach Zabudowy czy w Pozwoleniu na budowę? Zgłoszenie zakończenia budowy i uzyskanie pozwolenia na użytkowanie dotyczy też "zwykłych" domów. Za mieszkanie w nieoddanym budynku można nawet trochę zapłacić. No i o zameldowaniu się mowy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.02.2009 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 No właśnie, czy wystarczy samo pozwolenie na użytkowanie bez odbioru budynku przez Nadzór Budowlany?? W akcie notarialnym tam jest 4,88 ha i 2.700m2 działki mieszkalnej - to chyba dobrze, co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts