Rom 10.12.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 ja bym chciał może mnie nauczycie? nigdy nie jeździłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.12.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 ja bym chciał może mnie nauczycie? nigdy nie jeździłem Ja bym jednak proponowała nie zaczynać od ujeżdżania młodego konia... No chyba, że uwielbiasz mocne wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 10.12.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A czemu?młode konie maja więcej energii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.12.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A czemu? młode konie maja więcej energii? Młody koń, który nie miał nigdy na sobie sopdła, może skutecznie protestować przeciwko dosiadaniu go. Im mniej wprawny jeździec, tym skuteczniejsze protestowanie. Krótko i obrazowo mówiąc - rodeo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 10.12.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 no to pozostanę raczej przy koniu.....mechanicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.12.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 no to pozostanę raczej przy koniu.....mechanicznym Alternatywą jest koń - nauczyciel. Taki jak Brazylia. Ujeźdżony, stateczny, spokojny, tolernacyjny... Są takie! Gdyby ich nie było, to znacznie mniej ludzi jeździłoby konno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.12.2007 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witam i usmiech na dzień dobry ślę!! http://www.gify.kgb.pl/gify/usmiechy/sm19.gif Włączając się do dyskusji powiem, że w mojej stajni panuje bardzo brzydki zwyczaj jak najszybszego ujeżdżania koni, niestety!! Klaczka, o któej mowa ma jakieś 2,5 roku i już powoli zakładają jej siodło!! Nie podoba mi się to, bo z tego co wiem, najlepsze efekty osiąga się po ukończeniu 3,5 roku nie mówiąc o tym, że przed tym okresem koń jest po prostu jeszcze nieukształtowany. Noszenie siodła na pewno mu w tym kształtowaniu postawy nie pomaga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.12.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Z drugiej strony trzyletni nieujeżdżony arabek zapowiada niezłą zabawę. Te konie zajeżdża się wcześniej. Wszystko zależy od intensywności jeżdżenia. Myślę, że można już zakładać siodło i lonżować, żeby koninkę przyzyczajać. Potem powoli obciążać siodło, na chwilkę się na nim zwieszać, karmiąc w tym momencie cukrem. Powoli przyjdzie czas na posadzenie kogoś lekkiego. Byle nie były to od razu długie i męczące jazdy.Niestety nie tylko w Twoim klubie zajeżdża się bardzo młode konie, bo co będzie taki pasożyt, nierób stał i żarł owies, skoro może zarabiać na siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.12.2007 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Nie wiem, czy kojarzysz Calvaro - kary koń z piekną latarnią na pysku!! Grzbiet miał wygięty w łuk - efekt zbyt wczesnego chodzenia pod siodłem!! Wyglądało to paskudnie, gdy nie miał siodła. Zapaliłam się do tej klaczki, bo jest po prostu cudowna!! Wczoraj, gdy przemywałam jej oko i czyściłam to był poprostu pokaz przytulaśności i całuśności !!! Jest bardzo ciekawa wszystkiego i chętne do współpracy - jeszcze! Jak narazie nikt jej krzywdy nie zrobił, no bo jeszcze od niej niczego nie chcą!! No jednym słowem - zauroczyła mnie!!! Szanownego Pana zauroczyła o wiele wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 10.12.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 dzien dobry Piękna tęcza Brazunia. Cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 10.12.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Cześć kierowca bombowca!!!!!!!!!!!!!! Ja tylko na sekunde bo jadę stal kupić............. Żonka zdała, ale pocieszam sie, że prawko odbieże dopiero w październiku i nikomu nie zrobi krzywdy, hihihiihihihiiiii Stukowa dziękuje za trzymanie kciuków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.12.2007 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Żonka zdała, ale pocieszam sie, że prawko odbieże dopiero w październiku i nikomu nie zrobi krzywdy, hihihiihihihiiiii Nieeee, no Ciebie tylko lać i patrzeć, czy równo puchniesz Stukowa dziękuje za trzymanie kciuków Nie ma sprawy!!!! Najważniejsze, że pomogły!!! Jak ja będę zdawać, to się uśmiechnę do Pani Stukowej o to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 10.12.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Cześć kierowca bombowca!!!!!!!!!!!!!! Ja tylko na sekunde bo jadę stal kupić............. Żonka zdała, ale pocieszam sie, że prawko odbieże dopiero w październiku i nikomu nie zrobi krzywdy, hihihiihihihiiiii Stukowa dziękuje za trzymanie kciuków a dlaczego tak długo musi czekac na ten dokument????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 10.12.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 czesc braza co u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.12.2007 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witaj Ullerciu!!! Już miałam Cię gdzieś nawoływać, bo mi zniknęłaś!!! Podejrzewam,że nasz Szanowny Pan StukPuk sobie żartował z tym październikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.12.2007 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 czesc braza co u ciebie? No nareszcie!!!!! U mnie spoko, ale Ty się migasz od dwiedziń, jak ... ja od sprzątania - koncertowo!!!!! Gdzie się podziewałaś???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 10.12.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witaj Ullerciu!!! Już miałam Cię gdzieś nawoływać, bo mi zniknęłaś!!! Podejrzewam,że nasz Szanowny Pan StukPuk sobie żartował z tym październikiem Witaj Brazunia Troche mam róznych zajęć, muszę się uczyc bo w sobote mam egzamin, a jeszcze w piatek wieczorem idę na imprezke a z obowiazków matczynych i domowych nikt mnie nie chce zwolnić , i dobrze Sprzatanie i takie tam zostawiam na przyszły tydzien A i Wigilia w tym roku u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 10.12.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 czesc braza co u ciebie? No nareszcie!!!!! U mnie spoko, ale Ty się migasz od dwiedziń, jak ... ja od sprzątania - koncertowo!!!!! Gdzie się podziewałaś???!!! sprzatalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 10.12.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A na prawo jazdy to ja czekałam ok miesiąca i zaraz jak odebrałam jechałam do Wrocławia z mężem i pamietam jak wyprzedzałam tiry mąż o mało zawału nie dostał ale pierwsze koty za płoty...potem było juz z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.12.2007 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 czesc braza co u ciebie? No nareszcie!!!!! U mnie spoko, ale Ty się migasz od dwiedziń, jak ... ja od sprzątania - koncertowo!!!!! Gdzie się podziewałaś???!!! sprzatalam Wpadnij do mnie - jeszcze niczego nie ruszyłam, będziesz miała pole do popisu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts