braza 10.12.2007 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A na prawo jazdy to ja czekałam ok miesiąca i zaraz jak odebrałam jechałam do Wrocławia z mężem i pamietam jak wyprzedzałam tiry mąż o mało zawału nie dostał ale pierwsze koty za płoty...potem było juz z górki Ja się boję wyprzedzać ... jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 10.12.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 jeszcze niczego nie ruszyłam, będziesz miała pole do popisu!!! Braza nie jestes osamotniona A i jeszcze Mikołaj przyniósł mi fajna ksiązkę więc z czasem kruchutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 10.12.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 A na prawo jazdy to ja czekałam ok miesiąca i zaraz jak odebrałam jechałam do Wrocławia z mężem i pamietam jak wyprzedzałam tiry mąż o mało zawału nie dostał ale pierwsze koty za płoty...potem było juz z górki Ja się boję wyprzedzać ... jeszcze Tez sie bałam ale juz mi przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 10.12.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 czesc braza co u ciebie? No nareszcie!!!!! U mnie spoko, ale Ty się migasz od dwiedziń, jak ... ja od sprzątania - koncertowo!!!!! Gdzie się podziewałaś???!!! sprzatalam Wpadnij do mnie - jeszcze niczego nie ruszyłam, będziesz miała pole do popisu!!! najblizszy wolony termin mam w polowie stycznia to moze juz na wielkanoc Ci posprzatam teraz wypada dosc wczesnie , bo 23.03 (w 18-te urodziny mojej corki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.12.2007 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Frosia no co Ty Jak a Szaownego powitam w takim bajzlu Nie bądź taka!!!!! Ullercia to może tak się jakoś zgramy i razem zaczniemy, skoro Froschka mnie nie lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 10.12.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Ja zaczynam w sobote , potem zakupy, gary i Wigilia Nie moge za wcześnie zacząc bo bym musiała drugi raz sprzątac (chodzi o takie większe sprzatanie) aja nie lubię sprzatac. Mam nadzieję że chłopaki mi pomoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 10.12.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 nie powiedzialam , ze cie nie lubie mam do wysprzatania przed swietami moje mieszkanie, Froscha mieszkanie, nasze wspolne mieszkanie , w miedzyczasie troche odnawiam moje mieszkanie, pomagam przy remoncie mieszkania wujka , ktore tez trzeba wysprzatac , pracuje, jezdze, wychowuje dzieci i ....uprawiam sex ale od nowego roku to sie zmieni pojde na prawko i rozpoczne budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.12.2007 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Dobra, to ja też zaczn w sobotę (hihihi, tydzień wolnego ). Od rana - tj. tak kole 11. Co Ty na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.12.2007 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 nie powiedzialam , ze cie nie lubie mam do wysprzatania przed swietami moje mieszkanie, Froscha mieszkanie, nasze wspolne mieszkanie , w miedzyczasie troche odnawiam moje mieszkanie, pomagam przy remoncie mieszkania wujka , ktore tez trzeba wysprzatac , pracuje, jezdze, wychowuje dzieci i ....uprawiam sex ale od nowego roku to sie zmieni pojde na prawko i rozpoczne budowe I co się wściekasz To żarcik taki był Przepraszam, a Ty się jeszcze nie pogubiłaś w tym wszystkim (poza seksem, oczywiście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 10.12.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 nie powiedzialam , ze cie nie lubie mam do wysprzatania przed swietami moje mieszkanie, Froscha mieszkanie, nasze wspolne mieszkanie , w miedzyczasie troche odnawiam moje mieszkanie, pomagam przy remoncie mieszkania wujka , ktore tez trzeba wysprzatac , pracuje, jezdze, wychowuje dzieci i ....uprawiam sex ale od nowego roku to sie zmieni pojde na prawko i rozpoczne budowe To nie tylko moja doba jest za krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 10.12.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witaj Ullerciu!!! Już miałam Cię gdzieś nawoływać, bo mi zniknęłaś!!! Podejrzewam,że nasz Szanowny Pan StukPuk sobie żartował z tym październikiem Chyba nie żartował ten "spuchnięty" pan stuk, bo ruszamy do Holandii 4 stycznia i nie wiem czy zdąży odebrać? Poza tym musi jachać po nie na mazury, gdzie jest na stałe zameldowana. Ale może się uda w tym roku Oj coś ostatnio często podapadam pani Brazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.12.2007 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 No bo też sobie żartujesz Waćpan niesmacznie Na długo do tej Holandii jedziecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 10.12.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 nie powiedzialam , ze cie nie lubie mam do wysprzatania przed swietami moje mieszkanie, Froscha mieszkanie, nasze wspolne mieszkanie , w miedzyczasie troche odnawiam moje mieszkanie, pomagam przy remoncie mieszkania wujka , ktore tez trzeba wysprzatac , pracuje, jezdze, wychowuje dzieci i ....uprawiam sex ale od nowego roku to sie zmieni pojde na prawko i rozpoczne budowe To nie tylko moja doba jest za krótka oj nie ... zdecydowanie nie tylko Twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 10.12.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 nie powiedzialam , ze cie nie lubie mam do wysprzatania przed swietami moje mieszkanie, Froscha mieszkanie, nasze wspolne mieszkanie , w miedzyczasie troche odnawiam moje mieszkanie, pomagam przy remoncie mieszkania wujka , ktore tez trzeba wysprzatac , pracuje, jezdze, wychowuje dzieci i ....uprawiam sex ale od nowego roku to sie zmieni przestaniesz uprawiać sex??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.12.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Frosia ale pojechałaś Irena Kwiatkowska to przy Tobie pikuś fiufiufiu Kurde za dużo masz obowiazków Zwariujesz w takim tempie Proszę zafundować sobie odpoczynek!!! I nie żadne tam święta i mycie po gosciach talerzy Masz leżeć i sie byczyć! Moze choć te 2 dni urwiesz dla siebie z tej machiny? Ja nic nie robię na świeta. Nie sprzątam, nie gotuję, nic. Zamykam chatę i spadam na gotowe do rodziny. Za to chyba sylwestra robimy u nas............na budowie Ma być w garażu Plany są nader interesujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 10.12.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 sylvia ...nigdy w zyciu !!!! na to zawsze znajde czas w tak zwanym miedzyczasie mayland przyznam ci sie w tajemnicy , ze...robie u siebie wigilie i swieta na 14 osob i Sylwestra tez w przerwie miedzyswiatecznej chce odrestaurowac chlopcow pokoj (taki generalny remoncik) ..musze wykorzystac dluzszy pobyt Froscha w Pl narazie wyrabiam, a jak nie bedzie mi sie juz chcialo poloze na wszystko laske Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.12.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 W takim razie jesteś wampirem energetycznym bo to niemożliwe samej tak ciągnąć to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.12.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Nie wiem, czy kojarzysz Calvaro - kary koń z piekną latarnią na pysku!! Grzbiet miał wygięty w łuk - efekt zbyt wczesnego chodzenia pod siodłem!! Wyglądało to paskudnie, gdy nie miał siodła. Zapaliłam się do tej klaczki, bo jest po prostu cudowna!! Wczoraj, gdy przemywałam jej oko i czyściłam to był poprostu pokaz przytulaśności i całuśności !!! Jest bardzo ciekawa wszystkiego i chętne do współpracy - jeszcze! Jak narazie nikt jej krzywdy nie zrobił, no bo jeszcze od niej niczego nie chcą!! No jednym słowem - zauroczyła mnie!!! Szanownego Pana zauroczyła o wiele wcześniej No wiesz... Ja na pewno nie będę Cię odwodziła od pomysłu kupowania konika. Gdybym tylko miała taką mozliwość, to już by gdzieś w pobliżu stała gniada klacz arabska - moje marzenie. A, skoro jeszcze piszesz, ze taka kochana, to ja bym ją już kupiła! A co do wczesnego ujeżdżania, to ja miałam na myśli przyzwyczajanie do siodła i obciażania go, a nie forsowne jazdy. Wszystko zależy też od postury tego cuda. Chociaż był u nas kiedyś koń potężnych rozmiarów, a kiepskiej kondycji. Ponoć wzieło się to z tego, że szybko wyrósł, więc go też i szybko do roboty wzięli i za bardzo obciążali. W efekcie miał coś tam z płucami (za małe chyba były w stosunku do jego gabarytów). Myślę, że teraz już Twoje cudo może chodzić na lonży nawet z siodłem, nauczyć się reagować na komendy do lonżowania, na koniec krótkiego treningu za jakiś czas możesz przewiesić Karlę przez siodło. Najpierw tylko w staniu na minutkę, potem oprowadzić tak jedno kółko, pasąc cukrem, i powolutku przyzwyczaić do jeźdźca siedzącego w siodle. pewnie, że nie ma się co spieszyć, ale z drugiej strony, jeżeli będzie powolutku przygotowywana, to później łatwiej pójdzie ujeżdżanie jej. Przecież za pół roku to już można będzie śmiało zaczynać. Przy okazji klaczka się do Was przyzwyczai, bo będziecie spędzały z nią więcej czasu niż przy samym czyszczeniu. A tak w ogóle to ja poproszę o zdjęcie tego cuda (już ją lubię!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 10.12.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 No bo też sobie żartujesz Waćpan niesmacznie Na długo do tej Holandii jedziecie?? Ależ pani przesadza Toć dobry człek ze mnie................. Jeżeli zdrowie pozwoli to do końca września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.12.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 PS. A, kiedy już ją kupisz, to pożyczę Wam dobrą ksiażkę na temat ujeżdżania młodego konia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts