Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ciesz się, że tylko głośno chodzi. Zdenerwowała się bidula.

Ale wcale się jej nie dziwię - gdyby mnie kto w spiżarce pod kluczem trzymał, to jeszcze bym go dobrze zwymyślał :wink: :lol:

A co do łapania myszy, to mam wrażenie, że moje sierściuchy polują wyłącznie u sąsiadów. Zdobyczą dzielą się oczywiście, przynosząc na wpół żywe trofea i obwieszczając swój triumf miaukorykiem już od furtki :lol: .

Jednak nasze własne myszy są chyba dla nich pod ochroną, bo co najwyżej w berka się z nimi bawią. :evil:

Nasze koty przynoszą głównie jakieś takei małe - chyba nornice i ryjówki. Oczywiście składają nam je w darze. Na szczęście chyba już zrozumiały, że w domu te dary są źle widziane, więc układają je wokół domu. Wczoraj znalazłam wielką mysz na trawniku i ze trzy takie mniejsze.

Jeżeli nie chcesz wyciągać z pułapki zgilotynowanej myszki, możesz kupić pułapkę-klateczkę. Miałam taką i z dziećmi wypuszczałyśmy codziennie myszki do lasu. Ywentualnie pozostają Ci gilotynki jednorazowego użytku, które będziesz wyrzucała wraz z mysimi truchełkami.

A kota prędzej czy później zrozumie, jak świetnie można się bawić myszką.

Chyba jednak nie wolisz grasującej myszy... ten charakterystyczny smrodek, zastanawianie się, czy w mące, z której masz własnie zrobić ciasto, już była mysz, czy jeszcze nie, malutkie czarne kupki na dnie szuflady, wyrzucanie nadgryzionych produktów spożywczych i nie tylko... Zaprawdę powiadam Ci - to jest dopiero straszne!