retrofood 15.06.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Na jednym z forów przeczytałem, że gałązka z brzozy, która dekorowała ołtarz w Boże Ciało, przyczepiona gdzieś na zewnętrznej ścianie budynku, skutecznie chroni przed piorunami. Macie może inne sposoby ochrony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 15.06.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Na jednym z forów przeczytałem, że gałązka z brzozy, która dekorowała ołtarz w Boże Ciało, przyczepiona gdzieś na zewnętrznej ścianie budynku, skutecznie chroni przed piorunami. Macie może inne sposoby ochrony? Ino drut stalowy jako odgromnik ale zawsze mozna tez schowac sie pod łóżko i zamknac oczy. U mnie dzis byla straszna burza chyba cala swierzo dosiana trawa znow spłynłea w jedno miejsce jutro za jasnego sprawdze ale chyba trzeba bedzie znow ja dosiac Trawa znow jest w jednym najnizszym punkcie dzialki... cholerka znow to samo...mam juz dosyc tych cholernych nawałnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.06.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Na jednym z forów przeczytałem, że gałązka z brzozy, która dekorowała ołtarz w Boże Ciało, przyczepiona gdzieś na zewnętrznej ścianie budynku, skutecznie chroni przed piorunami. Macie może inne sposoby ochrony? 12 Kamień Obrony. Bohater będący w posiadaniu tego kamienia ma zwiększony swój rzut obronny o +1 (np. rzut obronny na 4+ zamiast 5+). Wojownik nigdy nie będzie miał rzutu obronnego lepszego niż 1+. Wojownik, który nie ma żadnego rzutu obronnego, automatycznie otrzymuje rzut obronny na 6+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 16.06.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Na jednym z forów przeczytałem, że gałązka z brzozy, która dekorowała ołtarz w Boże Ciało, przyczepiona gdzieś na zewnętrznej ścianie budynku, skutecznie chroni przed piorunami. Macie może inne sposoby ochrony? ...wal gruchę jak grzmi - działa - sprawdzałem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 16.06.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Na jednym z forów przeczytałem, że gałązka z brzozy, która dekorowała ołtarz w Boże Ciało, przyczepiona gdzieś na zewnętrznej ścianie budynku, skutecznie chroni przed piorunami. Macie może inne sposoby ochrony? ...wal gruchę jak grzmi - działa - sprawdzałem !!! Ej to nie forum o sexie zeby takie teksty tutaj umieszczec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.06.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Na jednym z forów przeczytałem, że gałązka z brzozy, która dekorowała ołtarz w Boże Ciało, przyczepiona gdzieś na zewnętrznej ścianie budynku, skutecznie chroni przed piorunami. Macie może inne sposoby ochrony? Działa a jak ale chyba bardziej psychologicznie Choc może coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 17.06.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 A moja babcia w czasie burzy stawiała w oknie zapaloną gromnicę(to taka świeca) do tej pory pomagało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 17.06.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Nie wiem czy Wy sie tak boicie czy ja taki odwazny jestem. Jak jest burza to mam otwary balkon bo jest super powierze. wiem ze jakies tam kuliste czy cuś ale to sa przypadki 1 na 10000 wiec na mnie nie powinno trafic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.06.2007 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 wiem ze jakies tam kuliste czy cuś ale to sa przypadki 1 na 10000 wiec na mnie nie powinno trafic 1 na 10000 to musiałbyś mieć cholerne szczęście, bo to jest raczej 1 na 10000 milionów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 17.06.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 wiem ze jakies tam kuliste czy cuś ale to sa przypadki 1 na 10000 wiec na mnie nie powinno trafic 1 na 10000 to musiałbyś mieć cholerne szczęście, bo to jest raczej 1 na 10000 milionów. Jak trzeba miec szczescie to na mnie nie trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 08.07.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 tradycja ludowa nakazuje obrazy ze świętymi w okna dawać... /świętymi na zewnątrz/... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.07.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 jesooooooo.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.07.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 jesooooooo.............. A co to za nowosc na rynku instalacji odgromowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.07.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 jesooooooo.............. A co to za nowosc na rynku instalacji odgromowej? To było tylko moje jęknięcie... czyżby Kaczory odnosiły coraz więcej sukcesów w obszarze cofania się społeczeństwa ? Niedługo będziemy dzieci do pieca wsadzać na trzy Zdrowaśki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.07.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Oj, Nefer, Ty nie bardz takim pesymista... Nalezy na te zmartwienia plunac z trzy razy i naprzod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.07.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Oj, Nefer, Ty nie bardz takim pesymista... Nalezy na te zmartwienia plunac z trzy razy i naprzod. W sumie w obliczu strajku lekarzy to czemu nie do pieca ? :) Dołączył kolejny szpital dziecięcy.. cóż ... pozostaje się pomodlić to i pioruny odgoni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 08.07.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Oj, Nefer, Ty nie bardz takim pesymista... Nalezy na te zmartwienia plunac z trzy razy i naprzod. W sumie w obliczu strajku lekarzy to czemu nie do pieca ? :) Dołączył kolejny szpital dziecięcy.. cóż ... pozostaje się pomodlić to i pioruny odgoni ... Zapewniam że tak łatwo Piorunów odgonić się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.07.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Toż się modlą. Cała elyta rządząca pod przewodem Rydzyka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.07.2007 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Toż się modlą. Cała elyta rządząca pod przewodem Rydzyka.. Czwarta Rzeczpispolita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 09.07.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 A dzisiaj to pewno już by nie chcieli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts