gep1719502025 16.06.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam Mam następujący problem/pytanie. Dostałem z wodociągów warunki przyłączenia i chcę wykonać przyłącze oraz studzienkę na wodomierz /narazie działka jest pusta/. Czy jestem zobowiązany zgłosić zamiar wykonania przyłącza do powiatu? Czytałem ustawę Prawo Budowlane, ale w niej jest jakiś dziwny zapis, który trudno zinterpretować. Chodzi mi o Art29a w połączeniu z Art30 pkt1 ust1a. Przedsiębiorstwo Wodociągów na wszelki wypadek umieściało w warunkach przyłączenia informację, że jestem zobowiązany do zgłoszenia całości prac do Powiatu oraz, że po wykonaniu prac należy wykonać pomiar geodezyjny powykonawczy przyłącza. Moim zdaniem w świetle w/w przepisów to jeżeli zgłaszam sprawę do Powiatu to pomiaru geodezyjnego robic już nie muszę. Pytanie czy jeżeli zobowiązałem się do zlecenia takiego pomiaru i mam zapewnienie na piśmie od geodety, że taki pomiar wykona to muszę wysyłać zgłoszenie? Czy ktoś drążył temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/80943-pod%C5%82%C4%85czenie-wody/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts