His Royal Badness 04.07.2003 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Chcę sprzedać dom. W roku 2000 kupiłem działkę, a w 2001 rozpocząłem budowę. Korzystałem z ulgi budowlanej i na zakup działki. Dom jest praktycznie skończony, ale jeszcze nie skończyłem budowy w sensie formalnym. Pytanie: czy muszę płacić jakieś podatki po sprzedaniu? Ile, komu, za co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
His Royal Badness 07.07.2003 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Nikt nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
His Royal Badness 09.07.2003 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Myślałem, że forumowicze wiedzą wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.09.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Chcę sprzedać dom. W roku 2000 kupiłem działkę, a w 2001 rozpocząłem budowę. Korzystałem z ulgi budowlanej i na zakup działki. Dom jest praktycznie skończony, ale jeszcze nie skończyłem budowy w sensie formalnym. Pytanie: czy muszę płacić jakieś podatki po sprzedaniu? Ile, komu, za co? Witaj, mam ten sam problem, na dodatek rozwodze sie, więc sprawa komplikuje sie podwójnie. Szkoda, ze nikt nie udzielił odpowiedzi. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 18.09.2003 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 10% - jesli w ciągu 2 lat nie przeznaczysz uzyskanej kwoty na cele mieszkaniowe. Wypełniasz w tym celu w Urzędzie Skarbowym odpowiednią deklarację. Tam możesz na cele mieszkaniowe zadeklarować część sumy, a od reszty zapłacić podatek. Jeśli nie wywiążesz się z umowy, to płacisz podatek powiększony o połowę ustawowych odsetek. Mam nadzieję, że nic nie przekręciłem, sprawdź to jeszcze w US, bo mogło się coś zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
His Royal Badness 19.09.2003 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Dzieki. Sprawdzilem, zgadza sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts