Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agnieszka i Paweł - NA MOKRADŁACH

Gość jotpe

Recommended Posts

• Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A w lipcu przeprowadzka???

Ale super :) zazdroszczę. :lol: :lol: :lol:

A kominek jaki planujecie?? macie jakiegoś super hafowca?? :roll:

Myślę że do lipca nie zdążymy :roll: ale mam nadzieję że po wakacjach już damy radę :p

Kominek będzie cały z kamienia. Ciężko go opisać a w necie takiego nie widziałam. Fachowiec od kominka pokazał nam zdjęcia swoich prac i jeden nam tak wpadł w oko że zrezygnowaliśmy z surowej cegły nawet. A fachowca mamy podobno dobrego i jest to szwagier tego od tynków :lol:

Agajar jeśli chodzi o energetykę to nie dajcie się - to państwo w państwie. My mieliśmy niejedną przeprawę. Jeden pracownik obiecywał że za miesiąc przyjadą, podłączą a inny mówił że on nic nie wie bo akurat nasze papiery się straciły. przepychanka trwała około roku, sprawa oparła się o dyrektora a nerwów spaliliśmy niemało. Znajomym budującym opowiadaliśmy swoje doświadczenia a oni twierdzili,że mają kogoś znajomego w energetyce i czekali ok. 9 miesięcy - oczywiście nie obyło się bez telefonów próśb, gróźb. Znajomości nic nie dały. W między czasie zmieniły się przepisy - już nie trzeba im wcześniej płacić ale nie zmienia to faktu że trzeba naprawdę nie lada cierpliwości i tupetu żeby coś załatwić. Życzę szybkiego podłączenia prądu. Pozdrawiam A.

• 2 weeks później...

basiah2 jakoś ostatnio nie mam na nic czasu. Musimy na gwałt kupić glazurę i terakotę a pomysłów brak. Znaczy może inaczej pomysły są ale ceny przerastają. Upatrzyliśmy sobie na górną łazienkę cersanitu euforię ale dekory są po 20 zł za sztukę, ciut dużo. Zrezygnowaliśmy z większości płytek dekoracyjnych i jakoś to wygląda ale na dolną łazienkę koncepcja nam całkowićie poległa. Miał być cersanit solare i cały prysznic w mozaice, ale... płytka mozaiki 25x25 kosztuje prawie 20 zł. Wyłożenie samego miejsca na prysznic kosztowałoby prawie 1500 zł :o nie stać nas :roll:

A zdjęcia kominka będą wkrótce. Byłyby dziś ale nie chce nam się w taką pogodę iść na działkę , a kominek wczoraj został ukończony :p

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Długo mnie nie było... :oops: ale zbyt dużo pracy w pracy i zbyt mało czasu w domu....

Co u nas nowego? Tak jak TomKa przewidywała glazurnik szaleje :lol: Górna łaznieka prawie zrobiona, tylko fuga została i zamocowanie umywalki i wc. Dolna łazienka się robi, a że jest malutka to myślę, że w przyszłym tygodniu ją skończy. Zostanie jeszcze kuchnia, hall i wiatrołap.

Poszukuję kogoś od kuchni, znaczy od mebli kuchennych, niedrogiego (o ile tacy istnieją). Moją kochnię ok 2,5 na 2,5 i 2,5 z czego na jednej ścianie okno wyliczyli bagatela 8-9 tys. :o :evil: :roll: bez żadnych pierduł, tyle że wszystko w zabudowie. Jak ktoś kogoś ma to dajcie namiary.

TomKa podbitkę mamy z pcv.

Byłam dziś na giełdzie w Słomczynie, pytałam o kuchnie. No i faktycznie sporo taniej mają. W Pilawie po 1050 zł za m a tam koło 700. Różnica jest, tylko teraz pytanie gdzie ten haczyk? Wszędzie pytałam o mdf i o takie same fronty. Co dziwniejsze w Pilawie terminy mają dopiero na koniec września początek, października a tam czas oczekiwania koło 3 tygodni :roll: Zgłupialam teraz, a czas goni...

• 4 weeks później...

Żyję

Jeszcze nie zamieszkałam

Nie mam na nic czasu...

I to ostatnie rzutuje na wszystko pozostałe. Nie mam czasu w pracy (a to właśnie z pracy z reguły udzielałam się na forum), a i w domu jakoś brakuje.

Na budowie nic ciekawego się nie dzieje. Glazurnik z przerwami ale idzie na przód. Myślę że do końca tego tygodnia skończy (chociaż obawy pewne mam). Do tego przychodzi i odchodzi chłopak z poprzedniej ekipy od tynków i gipsów (poprawki były i je robi). Jak skończy on i grazurnik to zaczniemy mysleć nad malowaniem. Niestety nie wybraliśmy kolorów i weny twórczej też brak.

Kuchnie wstępnie zamówiliśmy na początek września ale myślę że będzie trzeba przełożyć jej montaż bo nie wyrobimy się ze wszystkim.

I to by było na tyle nowości. Postaram się częściej zaglądać

• 1 month później...

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Witam!

Mamy wybudowany taki sam dom. Nie mamy jeszcze ocieplenia dachu i zewnątrz domu, jeśli to możliwe chcielibyśmy się z wami skontaktować, zapytać o ceny. Możemy wam tez wysłać na maila fotki z naszej budowy. Nasz email

[email protected] lub gg6584147

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik76671.htm