Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agnieszka i Paweł - NA MOKRADŁACH

Gość jotpe

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość jotpe
W amisie nie jest jeszcze wcale tak drogo. Transport mamy zawsze gratis niezależnie czy przywożą duży zaukup czy jedną paletę pustaktów. Niekiedy bierzemy na WZ i płacimy dopiero w weekend gdy mamy na to czas. Po trzecim zakupie u nich przyznali automatycznie rabat (nawet o niego nie pytaliśmy). Chyba całą budowę będziemy zaopatrywać się u nich. To nie jest reklama.. Raczej realna ocena :)

• 4 weeks później...
Agnieszko, co tam u Was? Jakieś postępy czy zapadliście w sen zimowy?

Do snu zimowego niestety jeszcze nam daleko... Cały czas czekamy na cieślę... Miał być już w tamten poniedziałek- nie przyszedł, dzwoniłam we środę podobno ma wejść dziś lub jutro. Nie wiem czy dziś coś się ruszyło ponieważ oboje z mężem jesteśmy w pracy. Szukamy też wykonawcy do dachu... niby mamy umowę podpisaną z tym co budował też na dach ale pojawiły się pewne problemy i szukamy innego. Narazie mamy wycenę od jednego i okazało się że cena za samą robociznę od kwietnia wzrosła dwukrotnie :o :evil: więc szukamy dalej :roll: dziś jesteśmy umówieni z następnym.

Postaram się coś naskrobać w dzienniku bo faktycznie daaanwo mnie tu nie było... :roll:

• 2 weeks później...

my tez mamy teren nieciekawy,ale stawiamy zero na 5 bloczkow z nadzieja ze to wystarczy.bedzie drenaz dookola domu z odprowadzeniem do stawu obok domku (w stawie nie ma zbyt duzo wody).

zasypujemy za zime tylko piachem i ubijamy,aby dobrze osiadlo.

widzialam domek u sasiadow budowany na szybcika tez jak u nas na wilgotnym terenie.wszystko im peka.juz nawet nie zagladam do nich zeby sie nie zalamywac.ale bedzie dobrze. u was tez.

powodzenia.

juz duzo macie zrobione.fajnie. :)

• 4 weeks później...

Agnieszko bardzo ladny domek :D

Mimo podtopień,chyba jest się czym cieszyć prawda??

Powiedz mi,czy masz inspektora nadzoru budowlanego?? (wybacz pytanie,ale pytam dlatego,że ci nasi fachmani --ehhh no po prostu u mnie gdyby nie inspektor to dach spadlby mi na glowę przy pierwszym wiaterku tak fachmany go zrobily :-? i nie wspomnę już o innych blędach,które inspektor wylapal)

Życzę powodzenia i czekamy na zdjatka nowe :D

Agnieszko bardzo ladny domek :D

Mimo podtopień,chyba jest się czym cieszyć prawda??

Powiedz mi,czy masz inspektora nadzoru budowlanego?? (wybacz pytanie,ale pytam dlatego,że ci nasi fachmani --ehhh no po prostu u mnie gdyby nie inspektor to dach spadlby mi na glowę przy pierwszym wiaterku tak fachmany go zrobily :-? i nie wspomnę już o innych blędach,które inspektor wylapal)

Życzę powodzenia i czekamy na zdjatka nowe :D

Nie mamy inspektora ponieważ nasz Fykonafca pracował dobrych parę lat w starostwie i wszystkich tam zna... miją się to z celem :roll: :evil:

jezzmam Tobie to tylko pozazdrościć domu i obecnego stanu... My też planowo mieliśmy rozpocząć budowę w maju ale cóż nie wyszło i teraz się bujamy już tyle miesięcy, od połowy lipca... całe szczęście, że dach w końcu robi nam kto inny bo nie wiadomo ile jeszcze byśmy czekali gdyby ten już nie nasz fykonafca miał nam układać... skoro na więźbę czekaliśmy ponad miesiąc