Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agnieszka i Paweł - NA MOKRADŁACH

Gość jotpe

Recommended Posts

... świetnie, z góry dziękuję :)

kiedy zaczynacie coś robić po zimie?

Mam nadzieję że już niebawem. Okna mają być na początku marca. Tak też pewnie wejdzie elektryk i hydraulik a za nimi tynkarz. Później ocieplenie pod podłogi i dalej hydraulik z podłogówką i resztą centralnego. No a dalej nie wiem...

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale macie tempo!

Tylko dopilnujcie sobie wszystkich wyjsc elektrycznych zwlaszcza na zewnatrz, zazwyczaj sie zapomina.

Tempo zostało nam narzucone z powodu terminów tynkarzy. Dzwoniłam do tych co tobie będą robić ale w porównaniu z tynkami tradycyjnymi za duża różnica wyszła.

Co do elektryki to mamy naprawdę dobrych fachowców. Jak o czymś zapomnieliśmy to pytali czy tego aby nie powinno się zrobić. O to jestem spokojna.

no to super. Ci moi cos milcza, wiec nie wiem czy to ja nie bede Ciebie prosic o namiary na fachowców od tynku...

Jak mój mąż dzwonił do tego co ty mi dałaś to on coś mówił że ma robić gdzieś w Garwolinie więc chyba aktualne poza tym mówił że on to terminy ma bo jemu się schodzi dwa tygodnie na całą chałupę.

Ja również czekam z niecierpliwością na kolejne fotki z budowy.

Jakie zrobiliście zmiany w projekcie do tej pory? Ja właśnie jestem na etapie uzgadniania zmień z projektantem.

Poszerzyliśmy garaż o 1 m, zmieniliśmy okna w garażu na dwa 60/150, wstawiliśmy drzwi w kotłowni (które obecnie są już zamórowane) no i połączyliśmy pokoik na dole z salonem ale dopiero teraz to wyszło. Moja rada jeżeli będziesz łączyć salon z pokojem to warto pomyśleć po pierwsze o szerszym otworze drzwiowym do salonu a po drugie o poszerzeniu łazienki widziałam że ktoś tę jedną ścianę stawiał po ukosie.

A i jeszcze nie stawialiśmy ścianki nad schodami co w projekcie jest jako połączone dwa pokoje (z tym nad garażem) tylko u nas jest pokój oddzielny nad garażem a z tego pierwszego powstał antresola. No i zmniejszyliśmy ilość okien połaciowych do 6 (w każdym pokoju i w łazience po jednym a na antresoli dwa z tym że to jedno co według projektu jest nad samymi schodami przesunęliśmy na brzeg antresoli co by można go było umyć.

Narazie zdjęcia mam ale tylko instalacji elektrycznej na górze która i tak była już zachlapana gruntem pod tynki.

My w zasadzie do tej pory mamy prawie dokładne podobne pomysły na zmianę ;), czyli:

- poszerzenie garażu,

- powiększenie salonu,

- 6 okien dachowych a nie 9

- drzwi zewnętrze do kotłowni.

Inne zmiany to:

- zadaszenie nad tarasem.

Ciekawi mnie to rozwiązanie z antresolą, warte zastanowienia się.

Nad jednym boleje w tym projekcie, tzn brak spiżarki.

• 2 weeks później...