Agajar 14.02.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 ... świetnie, z góry dziękuję kiedy zaczynacie coś robić po zimie? Mam nadzieję że już niebawem. Okna mają być na początku marca. Tak też pewnie wejdzie elektryk i hydraulik a za nimi tynkarz. Później ocieplenie pod podłogi i dalej hydraulik z podłogówką i resztą centralnego. No a dalej nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 28.02.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 hejwidzę, że budowa wychodzi z zimowego snu...powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 28.02.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Dzięki Basiu że zaglądasz. Wychodzi, dziś już elektrycy działają. Góra już zrobiona a teraz dół i jutro wchodzi już tynkarz. Przed chwilą przywieźli nam cement i wapno i ruszają Nawet nie wiesz jak ja się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.02.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Ale macie tempo!Tylko dopilnujcie sobie wszystkich wyjsc elektrycznych zwlaszcza na zewnatrz, zazwyczaj sie zapomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 29.02.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Super, że prace się rozpoczeły... no ale gdzie nowe fotki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 29.02.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Ale macie tempo! Tylko dopilnujcie sobie wszystkich wyjsc elektrycznych zwlaszcza na zewnatrz, zazwyczaj sie zapomina. Tempo zostało nam narzucone z powodu terminów tynkarzy. Dzwoniłam do tych co tobie będą robić ale w porównaniu z tynkami tradycyjnymi za duża różnica wyszła. Co do elektryki to mamy naprawdę dobrych fachowców. Jak o czymś zapomnieliśmy to pytali czy tego aby nie powinno się zrobić. O to jestem spokojna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.02.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 no to super. Ci moi cos milcza, wiec nie wiem czy to ja nie bede Ciebie prosic o namiary na fachowców od tynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 29.02.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 no to super. Ci moi cos milcza, wiec nie wiem czy to ja nie bede Ciebie prosic o namiary na fachowców od tynku... Jak mój mąż dzwonił do tego co ty mi dałaś to on coś mówił że ma robić gdzieś w Garwolinie więc chyba aktualne poza tym mówił że on to terminy ma bo jemu się schodzi dwa tygodnie na całą chałupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 29.02.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Gratuluje tempa prac dziewczynki znacie moze jakiegoś studniarza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 29.02.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 A dziękuję, dziękuję A studniarz? Podpytam mojego taty bo do niego kiedyś ktoś przychodził od studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 29.02.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Gratuluję rozpoczęcia nowego sezonu budowlanego! Czekam na fotki i nowe wpisy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 01.03.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Ja również czekam z niecierpliwością na kolejne fotki z budowy. Jakie zrobiliście zmiany w projekcie do tej pory? Ja właśnie jestem na etapie uzgadniania zmień z projektantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 01.03.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Ja również czekam z niecierpliwością na kolejne fotki z budowy. Jakie zrobiliście zmiany w projekcie do tej pory? Ja właśnie jestem na etapie uzgadniania zmień z projektantem. Poszerzyliśmy garaż o 1 m, zmieniliśmy okna w garażu na dwa 60/150, wstawiliśmy drzwi w kotłowni (które obecnie są już zamórowane) no i połączyliśmy pokoik na dole z salonem ale dopiero teraz to wyszło. Moja rada jeżeli będziesz łączyć salon z pokojem to warto pomyśleć po pierwsze o szerszym otworze drzwiowym do salonu a po drugie o poszerzeniu łazienki widziałam że ktoś tę jedną ścianę stawiał po ukosie. A i jeszcze nie stawialiśmy ścianki nad schodami co w projekcie jest jako połączone dwa pokoje (z tym nad garażem) tylko u nas jest pokój oddzielny nad garażem a z tego pierwszego powstał antresola. No i zmniejszyliśmy ilość okien połaciowych do 6 (w każdym pokoju i w łazience po jednym a na antresoli dwa z tym że to jedno co według projektu jest nad samymi schodami przesunęliśmy na brzeg antresoli co by można go było umyć. Narazie zdjęcia mam ale tylko instalacji elektrycznej na górze która i tak była już zachlapana gruntem pod tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 02.03.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 My w zasadzie do tej pory mamy prawie dokładne podobne pomysły na zmianę , czyli: - poszerzenie garażu, - powiększenie salonu, - 6 okien dachowych a nie 9 - drzwi zewnętrze do kotłowni. Inne zmiany to: - zadaszenie nad tarasem. Ciekawi mnie to rozwiązanie z antresolą, warte zastanowienia się. Nad jednym boleje w tym projekcie, tzn brak spiżarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 02.03.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Apropo spiżarki to czytałam że ktoś zrobił pod schodami z kartongipsu z drzwiczkami. U nas to nie przejdzie ponieważ mamy schody konstrukcyjne bez podstopni ale może warto o tym pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 02.03.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 U nas też to nie przejdzie ...schody będą ażurowe drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agajar 02.03.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 jest jeszcze opcja strychu ale komu się będzie chciało wchodzić na samą górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 13.03.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Tego sie spodziewałam . Cicho, cicho a tu proszę elektryka zrobiona, hydraulika, tynki, wylewki, okna . Tempo masz szalone! A teraz proszę sie nie wymigiwać i zapodawać zdjęcia! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 13.03.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 szkoda że wielkanoc tak wczesnie w tym roku bo byscie się zdążyli wprowadzić Mam pytanie. Nad jakim piecem sie zastanawiacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 13.03.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Agnieszko, mogłabyś napisać jaką masz blachodachówkę - firma i kolor. Pamiętasz może jak stała cenowo?Zaglądałam do dziennika, nadal fotek nie ma...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts