Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Agnieszka i Paweł - NA MOKRADŁACH

Gość jotpe

Recommended Posts

• Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam jeszcze pytanko?

Jakie macie wymiary okien? Bo wiem że w planie są chyba 1,20 x 1,50 i niektórzy narzekają że takie małe. Pisała do mnie taka jedna dziewczyna że chcąc zrobić okna dwuskrzydłowe zabierały by bardzo dużo światła (też budowała dom ze studia Atrium) Ale widzę że u Was są dwuskrzydłowe i wcale nie są aż takie małe :D

Bo widzisz my tez mamy takie wymiary z tym że w pokojach i salonie mamy jednoskrzydłowe z tym że ustawione obok siebie a chciałabym je połączyć w jedno z tym że nie 2 razy 1,20 bo by wyszły 2,40 szerokie tylko zrobić je na 2,10 x 1,50 i boje sie że jak zmniejszę to zabiorą dużo światła. A jak u Was? Bo w projekcie mieliście jedno skrzydło a zrobiliście dwu i nie zabrały Wam dużo światła?

Agajar ale u Was robota idzie!! Gratulacje! (zerwałaś te papierowe naklejki z szyb? jak poszło?) Agata i Łukasz mam Fistaszka z Atrium. Użytkuje 2 lata i powiem szczerze że teraz żałuje że nie mam większych okien. Pomieszczenia doświetlone dobrze ale na parterze jest 7 okien pomimo wstawienia jednoskrzydłowych mam wrażenie że lepiej byłoby gdyby było np o jedno mniej ale większe. Może jeszcze zostało mi przyzwyczajenie z mieszkania z 2-metrowym oknem ?

Gratuluję postępu prac, jak się tak te zdjęcia ogląda to wydaje się że wszystko Wam tak ładnie, szybko wychodzi :)

Bardzo podobają mi się schody "taty" - można prosić na priv nr tel. do niego (doczytałam się że robi schody zarobkowo)

Z góry dziękuję i życzę wytrzymania i utrzymania tempa :wink:

Agajar ale u Was robota idzie!! Gratulacje! (zerwałaś te papierowe naklejki z szyb? jak poszło?) Agata i Łukasz mam Fistaszka z Atrium. Użytkuje 2 lata i powiem szczerze że teraz żałuje że nie mam większych okien. Pomieszczenia doświetlone dobrze ale na parterze jest 7 okien pomimo wstawienia jednoskrzydłowych mam wrażenie że lepiej byłoby gdyby było np o jedno mniej ale większe. Może jeszcze zostało mi przyzwyczajenie z mieszkania z 2-metrowym oknem ?

A jeśli miałabyś mi doradzić to powiedz czy dobrze zrobię jak w pokojach tam gdzie mam okna obok siebie połączę je w jedno 2m ? Bo jeśli chodzi o kuchnię i mały pokój to chcę zostawić te jednoskrzydłowe 1,20 x 1,50 tylko myślę o połączeniu tych obok siebie?

Będę wdzięczna za radę

edytkazet zdjęcia znajdziesz też tu http://alegro.ovh.org/murator/342.jpg tylko numery sobie zmieniaj od 341 do 346.

Firmę podam ci jutro bo nie pamiętam a dziś nie wrama do domu więc nie sprawdzę. Co do ceny to my zapłaciliśmy 2600 zł z montażem, bez napędu, ale nie wiem czy możesz się nią sugerować ponieważ panowie którzy nam montowali powiedziali że za taką bramę powinniśmy zapłacić ponad 3000 zł więc nasza cena to chyba taka po znajomości