Gość jotpe 16.06.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Dziennik budowy w budowie . Zapraszamy do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 16.06.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam Cieszę się że ktoś buduje fistaszka ...Wybraliśmy z żoną ten sam projekt.. zmainy mamy podobne jednak jeszczae dalej idące... - zlikiwdowaliśmy wykusz - czyli prawa strona o 1m do szersza.. - zrezygnowalismy z niektórych okien połaciowych , tez prze wzgląd na solary , któe planujemy - wydłuzyliśmy garaż i automatycznie pokój na poddaszu...- podnieśliśmy sciankę kolankową o 25 cm- taras na szeroki na całą tylna ściane oraz zadaszeniecoś podobnego http://www.dobry-dom.pl/projekt/85/1146/ Z jakich materiałów budujecie??W projekcie jest porotherm 30 p+w . Myślałem o suporexie ale zostane przy porotheriw 25 p+w .. CHyba najtańsze budowanie obecnie z tego materiału... Jakie planujecie ogrzewanie??? ciekawy link http://www.corradog60.freehost.pl/budowa/budowa.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jotpe 16.06.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Bardzo dziękuję za link. Fajnie zobaczyć jak to wszystko będzie wyglądało. Budujemy z suporeksu. Owszem jeden pustak porothermu jest tańszy niż jeden bloczek suporeksu, ale zwróć uwagę na wydajność ilościową sztuk na metr kwadratowy ściany. Ceramiki wychodzi dwa razy tyle. No i czas stawiania ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 17.06.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam Jotpe! To już drugi dziennik w naszej grupie! Ne pewno będę tu zaglądała A działeczka.... Powodzenia w budowaniu i pisaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 17.06.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Mi jednak wychodzi taniej z porotjermu 25 - 11 szt na 1 m2 suporex 7 szt. na 1 m2 Z tym że suporex chodzi juz po 17 zł a z zagranicy min 13 zł pozdr Bardzo dziękuję za link. Fajnie zobaczyć jak to wszystko będzie wyglądało. Budujemy z suporeksu. Owszem jeden pustak porothermu jest tańszy niż jeden bloczek suporeksu, ale zwróć uwagę na wydajność ilościową sztuk na metr kwadratowy ściany. Ceramiki wychodzi dwa razy tyle. No i czas stawiania ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 18.06.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 gratulacje - budowa już widzę rozpoczęta i geodeta już był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 18.06.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 ale fajnie tu u ciebie. Cos sie dzieje, ja chyba zapeszylam ze swoim dziennikiem i cisza straszna tam panuje. Mam pytanie odnosnie ogrodzenia. Drogie takie cos was kosztowalo? My tez chcemy taką prowizorkę zrobic. Trzymam kciuki, bedzie dobrze, a lato ma byc upalne i suche wiec dzialka fajnie bedzie wysychala:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jotpe 18.06.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 ale fajnie tu u ciebie. Cos sie dzieje, ja chyba zapeszylam ze swoim dziennikiem i cisza straszna tam panuje. Mam pytanie odnosnie ogrodzenia. Drogie takie cos was kosztowalo? My tez chcemy taką prowizorkę zrobic. Siatkę kupiliśmy na allegro. Trzeba szukać pod hasłem "siatka leśna". Za 50mb siatki zapłaciliśmy 160zł + 25zł wysyłka kurierem. Nawet z tak teoretycznie wysokim kosztem wysyłki i tak wychodzi taniej niż w marketach budowlanych. Słupki takie zwykłe, badziewiaste. To nawet nie stemple. 25 sztuk kosztowało jakieś 200zł. Robocizna własna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 19.06.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 to rzeczywiscie ogrodzenie niewiele was kosztowalo ale my do ogrodzenia mamy 180mb, wiec duzo wiecej i zastanawiamy sie czy jest sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 19.06.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 jotpe zgłaszałeś ogrodzenie? Czy tymczasowego nie trzeba? A możesz pochwalić się bramą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jotpe 19.06.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Nie wiedziałem, że ogrodzenie trzeba zgłaszać Po prostu je zrobiłem z żoną i już. Budowy komórki też nie zgłaszałem. Brama powiadasz he he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 20.06.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 ogrodzenie trzeba a komórkę na czas budowy (jeśli już masz pozwolenie) to nie trzeba zgałaszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 19.07.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Witaj! Nas najbardziej w Twoim dzienniku urzekł widok w centralnym punkcie zdjęcia POMPKI :D:D:D skądś ją znamy....:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 20.07.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 witam, szczerze mówiąc podziwiam, że zdecydowaliście się na budowę na takiej działce. Robiliście badania geotechniczne? Planujecie drenaż opaskowy wokół fundamentów ? Samą działkę też by dobrze było zdrenować i połączyć z kanalizacją lub studnią chłonną, wtedy woda znikałaby w mig. . Owszem jeden pustak porothermu jest tańszy niż jeden bloczek suporeksu, ale zwróć uwagę na wydajność ilościową sztuk na metr kwadratowy ściany. Ceramiki wychodzi dwa razy tyle. No i czas stawiania ściany. a jaki wymiar BK stosujesz? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 20.07.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 jotpe gratulacje! Rzeczywiście zaczęło sie u Was na dobre! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jotpe 20.07.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 witam, szczerze mówiąc podziwiam, że zdecydowaliście się na budowę na takiej działce. Robiliście badania geotechniczne? Planujecie drenaż opaskowy wokół fundamentów ? Samą działkę też by dobrze było zdrenować i połączyć z kanalizacją lub studnią chłonną, wtedy woda znikałaby w mig. . Owszem jeden pustak porothermu jest tańszy niż jeden bloczek suporeksu, ale zwróć uwagę na wydajność ilościową sztuk na metr kwadratowy ściany. Ceramiki wychodzi dwa razy tyle. No i czas stawiania ściany. a jaki wymiar BK stosujesz? Powodzenia Nie widzę aż tak dużego zagrożenia "powodziowego". Wkoło stoją domy i nikt nie narzeka na wodę. To kwestia podniesienie terenu o jakieś 40cm (na równo z pozostałymi działkami). Działka planowo będzie zdrenowana. Dodatkowo myślę o posadowieniu domu troszkę wyżej niż podniesiony teren i wykonaniu wkoło obsypki z zachowaniem spadku. Kto wie .. może zrobię małe oczko wodne gdzieś z boku . Gazobeton 24x24x59 (600). Badań nie robiliśmy ale raczej jest tu tylko glina. O piwnicy nawet nie myśleliśmy tak jak i reszta mieszkańców z naszej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 31.07.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Zupełnie inaczej teraz wygląda Wasza działka. Domek szybko i ładnie rośnie, i oby tak dalej! Troszkę pogoda jesienna, ale może lada dzień poprawi się? Obiadek smakowicie wygląda ..... tym karmisz majstrów?... czy rodzinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 01.08.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Myśleliśmy, że ktoś cosik pokomentuje.... co tu komentowac jak wszystko takie sliczne. Teraz trzeba sie zachwycac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 07.08.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 ta gliną to nie martwcie SIE...też tak mamy, co prawda u nas jakoś tak inaczej bo woda nie stoii, ale od 60cm ponizej ziemi zaczyna sie glina, glina i glina...a.......!!! życzę powodzenia, bloczkami i dalej pustakami to idzie szybko... a co do dziwnych "?matematycznych" to niestety ale musicie KONTROLOWAC....naprawde..i nie patrzeć na nic, tylko kontrola..jak budowlaniec zobaczy ze piszesz, sprawdzasz, mnożysz, liczysz to i sam sobie wcześniej policzy czy możliwe jest to co NIBY JEST!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 08.08.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam, nie było mnie kilka dni a tu już pół domu stoi - niezłe tempo :lol: podziwiam i zazdroszczę - u mnie nie wiadomo kiedy przyjdą murarze - moge tylko czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts