Mała 08.01.2004 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Witam Poszukuję osoby, które budują lub wybudowały domek GL 124 ze studia Atrium (najlepiej na Śląsku). Chętnie skorzystam z ich doświadczeń Pozdrawiam Mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rg 12.01.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Ja dopiero zacznę na wiosnę, kupuję działkę z pozwoleniem na ten projekt. Oglądałem niedawno GL124 w stanie surowym i między innymi to zadecydowało o wyborze. Dom stoi pod Wrocławiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała 12.01.2004 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 My też planujemy zacząć na wiosnę. Pozwolenie na budowę dostaniemy lada dzień.Czy ta budowa koło Wrocławia to od Wieśka - na forum Atrium znalazłam namiary na niego i dzisiaj napisałam. Powiedz, mi jak ten domek wygląda "na żywo"My w projekcie powiększyliśmy sobie garaż (na 2 samochody) a co za tym idzie pomieszczenie gospodarcze za nim. Chcemy mieć ogrzewanie na węgiel i dodatkowe pomieszczenie na opał się przyda.Gdzie będziesz budował? Czy wstępnie oszacowałeś sobie koszty poszczególnych etapów? PozdrawiamMała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rg 13.01.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Dom GL124, który oglądałem to był stan surowy do sprzedania. Zastanawiałem się nad kupnem ale robiłem to za długo i ktoś mnie uprzedził.Dom "na żywo" wygląda całkiem nieźle. Wybudowany został zgodnie z projektem we wszystkich szczegółach. Brakuje tylko ściany działowej pomiędzy salonem a gabinetem na parterze. Wprawdzie to jedno pomieszczenie mniej ale przez to salon jest ogromny.W tym projekcie brakuje mi bardzo spiżarni ale wymyśliłem, że można coś takiego zrobić pod schodami. Zastanawiam się jeszcze jak zagospodarować pomieszczenie nad garażem, w rzeczywistości wygląda na całkiem duże i trochę szkoda go przeznaczać na garderobę. Co do ogrzewania to na działce będzie gaz ziemny, więc nie ma większych problemów, aczkolwiek bardzo poważnie myślę o ogrzewaniu kominkowym grawitacyjnym. Kominek jest w dobrym miejscu więc nie powinno być problemów z rozprowadzeniem ciepłego powietrza.Będę budował w Smolcu pod Wrocławiem. Kosztów poszczególnych etapów jeszcze dokładnie nie oszacowałem ale ten stan surowy zamknięty, o którym wspomniałem na początku kosztował 110 tysięcy. Ja ciągle jeszcze zastanawiam się z czego budować, beton komórkowy czy ceramika? A Wy co wybraliście?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała 27.01.2004 23:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 WitamMy również będziemy mieli spiżarkę pod schodami i również jeszcze nie wiemy jak zagospodarować pomieszczenie nad grażem (zwłaszcza że u nas ono bedzie większe - bo garaż będzie podwójny). Budować będziemy z Porothermu (tak jak jest w projekcie). Dachówkę prawdopodobnie zmienimy z podwójnej S na celtycką.Wczoraj dostaliśmy pierwszą ofertę firmy budowlanej - stan surowy otwarty od fundamentów po dach - 36.600,00 z możliwością dodatkowego upustu 1500,00. W przyszłym tygodniu powinniśmy dostać pozwolenie na budowę i wtedy też przyjadą do nas górale - 2 ekipa którą bierzemy pod uwagę - mają wycenić robotę. Wtedy zobaczymy.Te 110 tys o których piszesz to suma którą wydano?PozdrawiamMała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rg 28.01.2004 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Te 110 tysięcy zażyczył sobie sprzedawca. Jest to facet, do którego należały działki (10) i aby zachęcić ludzi do ich kupowania, na dwóch pierwszych rozpoczął budowy. Pierwszy to GL55 a drugi właśnie GL124. Zbudowany jest z Porothermu, pokryty dachówką Wiekor, w tej cenie był także komplet okien na parterze czyli bez połaciowych oraz już ocieplone ściany szczytowe. Sprzedawca musiał też coś na tym zarobić.Ja zdecydowałem się również na ceramikę, mój wykonawca lada dzień wręczy mi kosztorys. Rozmawiałem już z nim na temat stanu surowego otwartego i wyszło mu ponad 85 tysięcy przy cegle od Jopka i dachówce ceramicznej Wiekor. Wykonawcą jest facet, który prowadzi kilkanaście budów więc ma w hurtowniach spore upusty. Jak zobaczę ten kosztorys to będę wiedzial ile kosztuje robocizna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 28.01.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Dołączam się do Was bo mój projekt jest bardzo podobny do Waszego. To GL197 i tu ciekawostka Mała pisze, że zmienia w projekcie garaż na dwustanowiskowy, a ja zrobiłem dokładnie odwrotnie z dwustanowiskowego będzie jednostanowiskowy. Będę Was trochę podglądał Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość [email protected] 03.02.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Szukam kogoś kto buduje na GÓRNYM ŚLĄSKU GL 124 ze studia Atrium.mój adress [email protected] Chciałbym wymienić doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommi5 03.02.2004 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=19709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała 06.02.2004 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Uff, wczoraj po długich bojach (w sierpniu wystąpiliśmy o warunki) dostaliśmy pozwolenie na budowę. Na wiosnę ruszamy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rg 09.02.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Ja natomiast sfinalizowałem zakup działki. Czekam teraz na przepisanie pozwolenia na budowę i zaczynam. Mój wykonawca przedstawił mi kosztorys stanu surowego zamkniętego. Wyszło mu 33 tysiące od geodety do montażu okien i bramy garażowej. Muszę z nim jeszcze przedyskutować kwestię materiałów, bo wydaje mi się, że z tego co on policzył to można będzie zbudować dwa takie domy. Zadanie mam ułatwione bo Studio Atrium udostępnia kosztorys dla tego projektu, trzeba tylko wprowadzić drobne zmiany typu np. bloczki fundamentowe zamiast lanego betonu. Niektóre pozycje w jego kosztorysie bardzo mnie zaskoczyły np. 15 wywrotek piasku do zasypania fundamentów - 3500 PLN. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 14.11.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Ja mam stan surowy zamknięty GL124 jakby kogoś interesowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 11.05.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Tu parę zdjęć GL124 z budowy:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=52432&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t-bea27 25.02.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Witam wszystkich miłośników budowlanych proszę o rady doświadczonych" budowlańców "odnośnie tego projektu ,ewentualne zmiany ,problemy w budowie ,koszta . planuje zakup projektu Pozdrawiam Beata http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-124,135,61,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 04.05.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Projekt juz kupiłem..rozmawiam z arcjitektem na temat zmian.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 16.06.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam Buduję dom Fistaszek. Ktoś może z szanownych forumowiczów też się pokusił o ten projekt...??? http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-124,135,61,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 08.01.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 t-bea27 kupiłaś? ja jestem zadowolona - mieszkam 2 lata, jeszcze dużo wykańczania przed nami ale spoko. Przed zakupem przemyśl wszystkie możliwe zmiany - w momencie zakupu w biurze projektowym wystawią ci pozwolenie na większość zmian bezpłatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 13.04.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Możesz pokaząc parę zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts