magpie101 16.06.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Mam duzy i to powazny problem!! Widzialam sie z murarzem w sprawie tynkow zewnetrznych i okazalo sie, ze mam za malo wystawione parapety zewnetrzne . Parapety wystaja rowne 4 cm, na to przyjdzie tynk + tynk ozdobny (nie mamy ocieplenia) co daje razem 2,5 cm no i zostanie tylko 1,5 cm wystawionego parapetu poza mur. Murarz mowi, ze to za malo, bo bedzie zaciekac podczas deszczu . Gdy zamawialismy parapety zdalismy sie calkowicie na wiedze i doswiadczenie pana, ktory mierzyl. On nas tylko zapytal czy bedzie ocieplenie czy tylko sam tynk i to wszystko. Te 4 cm, ktore sa zostawione przed tynkowaniem powinny tyle wystawac ale juz na gotowo. Cos mi sie wydaje, ze czeka mnie zakup nowych parapetow . Mam pytanie do osob, ktore maja juz otynkowany dom i wstawione parapety: ile cm wystaja u Was parapety po otynkowaniu? Bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 16.06.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Ale szpec od tych okien i parapetow nie wiem czy prawie wszyscy wykonawcy to debile?! chyba tak a u mnie parapety/patrz plytki/ wystaja 40mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skuz 29.06.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 hmm producenci zazywczaj gna parapety co 2,5 cm co do twojego przypadku radzil bym ci zmienic parapet ^^ hehe zobaczysz jak zacznie ci sie brudzisc tynk ;] (a taki pewnie ladny jest ) 4 cm to minimum ja osobiscie jak montuje okna to pytamy sie jakie beda elewacje tynck , styropian + tynk , czy inne dziadostow i obliczamy i takie parapety montujemy aby wystawaly odpowiednio ;]i nie za mało!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 12.09.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 u mnie 4 czy 5 cm liczac od tynku.licze, ze to wystarczy ;-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 13.09.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Wg firmy, w ktorej zamawialem swoje parapety, 4cm to absolutne minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1971KJ 14.09.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Najwazniejsze jest zeby parapety mialy podspodem rowek przeciw zaciekowy i wystawaly min.4 cm liczac od tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts