Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prosimy o komenarze do naszego projektu

Recommended Posts

Jak wkleić obrazek z boku? czyli avatarek?

na górze z lewej strony jest Profil - klikasz i otwiera się Twój

w profilu na dole jest:

Odnośnik do zewnętrznego Emblematu:

Wpisz adres Emblematu, który chcesz wykorzystać.

i okienko, w które musisz wkleić link do obrazka który chcesz mieć jako avatarek

jak klikniesz prawym przyciskiem myszy na wybrany obrazek pojawi się okienko Właściwości - zaznaczasz to co tam jest, czyli link, potem kopiuj a w okienko emblematu wklej

jeśli chcesz wkleić zdjęcie własne, które masz na przykład na Fotosiku, to jeszcze łatwiejsze - tam są gotowe linki do wklejania

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Buduję

w przyszłym tygodniu mam nadzieję zobaczyć dekarzy, bo przyszła pora na dach

i właśnie po wymurowaniu wszystkich pomieszczeń utwierdziłam się w przekonaniu, że dobrze zrobiłam rezygnując z balkonów, pokój 16m2 jest akurat na sypialnię, mniejszy byłby blokową klitką

to samo dotyczy łazienki - na parterze mam tylko wc, na piętrze dużą łazienkę, dzięki usunięciu balkonu nie muszę dokonywać wyborów, zmieści się swobodnie i prysznic i wanna

http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

Oczywiście sama robocizna - no chyba że coś Mu się pokręciło .

Tak mnie zaskoczył tą ceną że już mi się nawet rozmawiać nie chciało ,ale raczej napewno sama robocizna , bo doskonale widział że towar załatwiamy sami. Nie wiem czy to dużo , ale wydaje mi się że 265zł/m2 za samą robotę za stan surowy to nie jest mało :cry:

W sprawie wyceny:

moim zdaniem trochę drogo

ale

ile osób liczy ekipa? jaka jest jakość ich wykonania? widziałaś jak murują? mają rekomendację?

będąc na tym etapie budowy mogę śmiało powiedzieć, że nie tylko cena się liczy

jak powiedział ktoś na Forum: można wziąć sobie pana Zdzisia, który za flaszkę dom postawi, a potem poprawki będą kosztowniejsze niż pierwotnie porządna ekipa

ja mam ekipę za 30 tysięcy: dom w całości do dachu, chudziak, kominy, strop, ścianki działowe - wszystko bez dzielenia na poszczególne rzeczy

i ta ekipa jest tego warta, nie zamieniłabym jej na inną, miałam w tej sprawie szczęście początkującego: są słowni, terminowi, abstynenci w pracy, dokładni, sumienni, uczciwi - życzę wszystkim takiej ekipy murarzy

weź pod uwagę, że mój dom jest troszeczkę mniejszy, choć bryła jest podobna i negocjuj tą cenę, zrób wywiad w innych ekipach

za robociznę z materiałem musiałabyś zapłacić duuużo więcej, ale moim zdaniem to zły pomysł

W sprawie okien połaciowych:

nie zgadzam się, w tym projekcie okna w szczycie są duże i doświetlą wystarczająco

u mnie już okna są wymurowane i są mniejsze - na pewno dają więcej światła niż okna połaciowe

ale ja nie lubię połaciówek, ciągle mam wrażenie, że zimą będzie na nich leżał śnieg