Sail 09.07.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 [...] Programowalny czterokanałowy napęd z funkcją przewietrzania . [...] Reasumując - pierwszy kanał - otwieranie/zamykanie , drugi kanał - oświetlenie , trzeci kanał - przewietrzanie garażu , czwarty kanał - wolny do zaprogramowania . [...] Pozdrawiam pablitoo - napisz na czym polega funkcja przewietrzania? A pod wolny kanał to proponowano juz gdzieś na forum uzbrajanie alarmu (ale ze względów bezpieczeństwa tylko uzbrajanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 09.07.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Przewietrzanie garazu to programowe "niedomknięcie" bramy - po załaczeniu tej funkcji brama nie domyka się całkowicie - zostaje przestrzeń około 30 cm do zamknięcia - brama zatrzymuje się w takim położeniu - wtedy garaż można przewietrzyć ze spalin czy innych obcych zapachów które znajduja się w garażu . Przez tą szczelinę jest cyrkulacja powietrza przez garaż. Czwarty wolny kanał mozna wykorzystać i w ten sposób - ja jednak zostawiam ten kanał do sterowania bramą wjazdową na posesję - tak jest wygodniej - w jednym pilocie jest wówczas sterowanie bramą garażową i bramą wjazdową . Alarm ( Integra64 ) - czujkę w garażu - mam skonfigurowaną jako wyjściową z czasem na wyjście - zamkniecie bramy - i tak uzbrajam alarm z manipulatora w garażu więc w moim przypadku używanie czwartego kanału pilota jako uzbrajania alarmu jest bezzasadne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwcia 27.07.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam dyskutujących i proszę o radę wybraliśmy bramę Normstahl, model Euro kolor ciemny dąb i to był powód- kolor nam będzie pasował do okien (podobno bo tak ktoś napisał na forum że pasuje do koloru D1 urzędowskiego) no i drugi teraz z napędem jest w promocji, cena za 260 na 225 to 4400 zł bruttoi z zamontowaniem. No i mamy dylemat bo sprzedawca zgodził się sprzedać klamkę i rygle za pół ceny czyli 150 zł? i zaznaczam że może to być też złota, widziałam piękna tylko że się strasznie rysuje. Pytanie brać czy nie bo po co nam klamka jak będzie napęd, tyle tylko że jest bardzo ładna, ? a rygle , nic nie będzie antywłamaniowe, ani okna ani drzwi więc czy to nie kolejny badziew który będzie się psuł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwcia 27.07.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Acha i Grzesiu z Krakowa coś Cię z cenami klamek próbowali naciągnąć bo w Rzeszowie wybierasz dowolny kolor!!! Jak chcesz to Ci podam namiary na sprzedawcę i kupisz sobie złotą Widziałam ją wczoraj bo sprzedawca mnie chciał do niej zniechęcić i pokazał mi jak się rysuje a ja jak ta sroka byłam nią zachwycona, chociaż też bym wolała stare złoto. jedno jest pewne: zaden producent bram nie ma tak ładnych klamek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 27.07.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 coś Cię z cenami klamek próbowali naciągnąć bo w Rzeszowie wybierasz dowolny kolor!!! Jak chcesz to Ci podam namiary na sprzedawcę i kupisz sobie złotą Sprzedawca jest niedoinformowany albo nie potrafi czytać tego co jest napisane w cenniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 27.07.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Ja właśnie wybieram bramę i stawiam na Normstahl'a. Oprócz powyższych argumentów (głównie jakościowych) dodam:- możliwy montaż na bardzo niskim nadprożu (15 cm). U mnie to konieczność.- gwarancja 10 letnia. Oczywiście pod warunkiem corocznego przegląda za 180 PLN, ale... Traktuję to jak ubezpieczenie. Przez 10 lat mam spokój duszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 27.07.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Ja ogladalem 4 producentów Hormann Wisniowski Migas Door Krispol Z tych 4 najlepiej wypada Normstahl A ja z ryb, to najbardziej lubię ryp...... Przepraszam, ale tak jakoś mi się skojarzyło. A to dlatego, że z 4 producentów wybrałeś tego, którego nie ma w tej czwórce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 27.07.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Ja też wybralem Normstahl , a po uwagę prałem jeszcze Krispol , ale w Normstahl była promocja w jednej cenie było wszystkie opcje do wyboru jesli chodzi o kolory i przetłoczenia . Jak sie sprawdzi ,pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 27.07.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 A my po długiej i namiętnej lekturze tego forum zdecydowaliśmy się na Krispola. Ale na ów wybór wpływ miał fakt że mamy bardzo niskie nadproże (12cm) i to że można było dobrać kolor pod kolor okien (nietypowy dąb bagienny vel ciemny dąb) Niedawno brama została zamontowana a motażystą i serwisantem okazał się dobry znajomy mojego narzeczonego który stwierdził że dokonaliśmy dobrego wyboru (jeśli chodzi o samą brame!) Niestety z samą firmą mieliśmy i nadal mamy troche problemów. Najpierw brama przyszła nie w tym kolorze a później okazało się że panele są przycięte nie tak jak zamawialiśmy Obecnie czekamy na wymiane szerokości paneli więc.. Uczucia co do tej firmy mam póki co mieszane ale mam nadzieje że choć w użytkowaniu okaże się ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 27.07.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Jest tu mowa praktycznie o czterech producentach a czy ktos z was ma brame firmy MIGAS-DOOR? i co o nim powiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 31.07.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Acha i Grzesiu z Krakowa coś Cię z cenami klamek próbowali naciągnąć bo w Rzeszowie wybierasz dowolny kolor!!! Jak chcesz to Ci podam namiary na sprzedawcę i kupisz sobie złotą Widziałam ją wczoraj bo sprzedawca mnie chciał do niej zniechęcić i pokazał mi jak się rysuje a ja jak ta sroka byłam nią zachwycona, chociaż też bym wolała stare złoto. jedno jest pewne: zaden producent bram nie ma tak ładnych klamek!!! Chyba bym sie cieszyl gdyby sie to okazalo prawda Ale nie sadze Na poczatku sadzilem ze sprzedawca w Krakowie sie pomylil i zadzwonilem do centarli aby sie dopytac i niesttey potwierdzili ze taka jest roznica zatem chyba ktos w Rzeszowie zle cos odczytal z cennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 31.07.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Ja ogladalem 4 producentów Hormann Wisniowski Migas Door Krispol Z tych 4 najlepiej wypada Normstahl A ja z ryb, to najbardziej lubię ryp...... Przepraszam, ale tak jakoś mi się skojarzyło. A to dlatego, że z 4 producentów wybrałeś tego, którego nie ma w tej czwórce... Faktycznie cos mi sie pokrecilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 31.07.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Jest tu mowa praktycznie o czterech producentach a czy ktos z was ma brame firmy MIGAS-DOOR? i co o nim powiecie? Widzialem ta brame. To producent z Niepolomic - mojego miasteczka W okolicy wszyscy maja brame tego producenta i jakos nie widze zeby narzekali wiec zapewne sa ok ja jednak wybralem Normstahla poniewaz bardziej mi odpowiadala struktura blachy ktora bardziej przypomina drewno (model Euro). W Migas Door struktura jest typu wood grain?? czyli odpowiednik G-60 co mi sie raczej nie podobalo Oczywiscie wszystko kwestia gustu No i Normstahla zaoferowano mi taniej anizeli Migassa - tego tez nie rozumie Brama sprowadzona z Niemiec jest tansza niz produkowana 2 km od mojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 31.07.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Mam garaż doklejony do domu więc wybrałam bramę uchylną Wiśniowskiego. Żeby nie trzeba było jej podnosić, gdy się tylko chce coś wziąć z garażu to mam wersję z drzwiami, kolor ciemny brąz, wymiary 2,5 na 2,2. Koszt z montażem 1900. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 01.08.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Właśnie jesteśmy na etapie zakupu bramy. Na razie mamy jedną ofertę na bramę firmy Dako: brama o wym. 2400*2300, panele o grubości 40 mm z blachy ocynk., uszczelka gum. na całym obwodzie, uchwyt, komplet prowadnic poziomych i pion., okucia, zawiasy , rolki, napęd el., montaż - razem 4800 zł.. Czy ktoś coś może napisac o bramach z tej firmy?? Porównując ceny o których piszecie, 4800 to nie mało. Może jednak lepiej kupic bramę Hormann czy Normstahl??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 01.08.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Jest jeszcze firma z Sanoka http://www.droma.net.pl/firma.htm mam 2 lata i jak do tej pory jest OK. Puk. Puk. Jakosć i cena bardzo dobra. Warto poczytać i porównać zalety Cicho ,,chodzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.08.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 co prawda nie mieszkam jeszcze, ale brame garazowa uzytkuje namietnie ) mamy krispola z napedem nice, pilot dwukanalowy. brama jest OK, dziala prawidlowo i tego od niej wymagam. naped jak wyzej - cicho, sprawnie i bez awarii .... o cenie nie pisze, bo odbiegala znacznie od standardu (kolor). za kilka lat napisze czy nadal dziaka dobrze J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 02.08.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Normstahl - ok 4x2,2 kolor brązowy. Korzystna oferta, brama "chodzi" pieknie. Raz trzeba ja było propgramować od nowa, bo ponoć ze względu na brak stałego podparcia (wylewek) automat lubi sie rozkodować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ashca 02.08.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 7000 zł czy to dobra cena za brame Normstahl 5000 x 2250 z automatem i montażem? Ile płaciliście? Zastanawiam się jeszcze czy dawać bramę 5 m (taka jest w projekcie) czy może 4,5 m, gdyż wtedy byłaby o kilka stówek tańsza. Doradźcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.08.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 EURO czy G60? Jak chcesz przeklinać przy każdym wjeżdżaniu do garażu to kup 4500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts