Ola i Krzysiek 28.09.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 My nadproża też nie mamy, a odległosc do sufitu jest ok 5 cm czyli mało. Do tego dojdzie styropian jakieś 10 cm, ale do syropianu nie da się nic przymocować. Mechanizm zwijający bramę będzie zamontowany z tyłu prowadnicy. Powinno być ok. Tak twierdzą montażyści od bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 04.10.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Bwojtek napisał Co to za napęd?? Wszystkie mi znane (poza bocznym napędem Novofermu) mają "stopkę", którą mocuje się do nadproża... Napęd ze strony Wisniowskiego Optimum. Można zamocować do czoła lub w uzasadnionych przypadkach jeśli się ma zamiast nadproża styropian, przykręcić do sufitu(przestawiasz obejmę z poziomu w pion-lekka kombinacja ale jedyne wyjście dla tzw "ludzi bez nadproża" . Słyszałem też opinię że można przewiercić profil górny i przykręcić go do sufitu ale tego sposobu oczywiście nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 04.10.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 My nadproża też nie mamy, a odległosc do sufitu jest ok 5 cm czyli mało. Do tego dojdzie styropian jakieś 10 cm, ale do syropianu nie da się nic przymocować. Mechanizm zwijający bramę będzie zamontowany z tyłu prowadnicy. Powinno być ok. Tak twierdzą montażyści od bramy Czyli w ogóle nie bedziecie robić nadproża??? da się tak??? my też tylko myślimy o tzw. sprężynach skrętnych, czyli z tyłu. Ale w różnych sklepach powiedzieli nam , że i tak musimy mieć nadproże. O jakiej firmie myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 04.10.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 My wybraliśmy bramę z firmy Krispol. Zdecydowała głownie cena. Horman był trochę tańszy ale nie posiadali okleiny w kolorze orzech ( do wyboru był złoty dąb lub mahoń z tych drewnopodobnych). Podobała nam się brama z Nortstahl ale niestety była za droga. Za bramę 2,50 x 2,50 z napędem zapłaciliśmy 4600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi1956 31.01.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) masakra, bramy tej firmy Fart Produkt są strasznie awaryjne, ciągle się coś dzieje z nimi. O serwisie gwarancyjnym raczej zapomnijscie. Jakbym kupował jeszcze raz to cos innego, a tę firme omijałbym z daleka. Edytowane 31 Stycznia 2013 przez adi1956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorza 19.04.2013 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Serdecznie nie polecam firmy Renovia z Krakowa. Bramę ( Normstahla ) zamówiłam u nich w październiku ub. roku. Miała być zamontowana w grudniu. Tymczasem mamy kwiecień a ja nie tylko nie mam bramy ale w dodatku firma olewa mnie totalnie i nie chce zwrócić zaliczki. Sprawa pewne skończy się w sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts