tomitomi5 17.06.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 WitamJestem tu nowy i dopiero zaczynam,kopilem dzialke i chcialem ja ogrodzic,patrzac na ceny robocizny chcialbym sam zrobic ogrodzenie,na razie z trzech stron ,bylaby to siatka i slupki czyli najzwyklejsze w swiecie,pytanie jakie mnie meczy to cokolik po miedzy slupkami,jak gleboko trzeba go zalac w ziemi,aby go nie wysadzilo,a moze wystarczy wykopac rowek okolo 40cm i zasypac go piaskiem a cokolik zalac bezposrednio na piasku,czyli niebylby wkopany dotego dac jakis pret zbrojony aby go wzmocnic,i slupki w jakiej odleglosci od siebie powinny byc?Pozdrawiam i czekam na uwagiTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 17.06.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Wystarczy, że cokolik będzie oddzielony dylatacją od słupków i niech go mróz wysadza, przecież na nim nic nie stoi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomitomi5 17.06.2007 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 rozumiem,ale chcialem go zalac po calej dlugosci tak aby tez slupki byly nim zalane,nie wiem czy to dobry pomyslpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 18.06.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Docelowo siatka?Bo gdybyś chciał kiedyś zrobić klinkier albo kamień to warto ten cokolik zrobić solidniejszy i szerokości pod jedną cegłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomitomi5 21.06.2007 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 tak siatka z trzech stron,nie wiem tylko jak gleboko mam go wykopac ,aby mroz go nie wysadzil albo zeby nie popekal,czy wystarczy jakwykopie rowek zsypie go piaskiem na glebokosc 20 cm a cokolik w sumie bylby na powierzchni gruntu na wysokosc tez okolo 20 cm?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.06.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 rozumiem,ale chcialem go zalac po calej dlugosci tak aby tez slupki byly nim zalane,nie wiem czy to dobry pomysl pzdr nie dobry słupki powinny być wbetonowane poniżej strefy przemarzania, a cokolik, czyli podmurówka musi byc zdylatowana od słupków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomitomi5 22.06.2007 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 a cokolik jak gleboko ma byc zalany w gruncie?czy moze byc na gruncie na podsypce z piasku?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 22.06.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Chyba nie ,bo ukradną. Zimą pług przejedzie i wszystkie cokoliki będą po skosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Webster 04.07.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Chyba glebokosc przemarznia to wiecej niz 20cm, ja jak robilem ogrodzenie z siatki pantanet to bylo duzo glebiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 05.07.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Chyba glebokosc przemarznia to wiecej niz 20cm, ja jak robilem ogrodzenie z siatki pantanet to bylo duzo glebiej! Nie rozumiesz co piszą? Słupki poniżej poziomu przemarzania, cokół może być powyżej - byle była dylatacja pomiędzy nim i betonem od słupków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 26.08.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Ja u siebie robiłem fundament pod murek z siatką głębokość ok 50cm w to szły słupki pod siatkę. Walisz gruzu i mniej betonu wychodzi. nad ziemią robiłem murek też z betonu wys 20 cm. Jeżeli chodzi o przemarzanie to zimą jak ziemia zamarznie to cienki murek bez fundamentu może ci wysadzić w górę i murek popęka. 20cm to za mało spróbuj zimą wbić łopatę w zamarzniętą ziemię. Widziałem jeszcze taki murek że słupki normalnie zalewasz betonem a pod siatkę między polami dajesz pole z płotu betonowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts