Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Maxy maxy....

robm1

Recommended Posts

Witam wszystkich

Ja zrezygnowalem z maxów.Zakupilem pustaka zuzlowego i ze szlaki po 2000 szt.Odkupilem prawie caly towar od "ludzi" to tu to tam.Pustaki po 1.20 a cegly po 0.50 zł

W naszych stronach (Częstochowa) jest tego pelno i wierzcie mi "po co przeplacac" cement kupilem po 240zł /t place jedynie za wieżbe i pokrycie dachu normalna cene.I na koniec najwazniejsze:dorwalem ekipe murarzy 15zł/m2 40 za schody 18zl za strop

pozdrawiam

Witam wszystkich

Ja zrezygnowalem z maxów.Zakupilem pustaka zuzlowego i ze szlaki po 2000 szt.Odkupilem prawie caly towar od "ludzi" to tu to tam.Pustaki po 1.20 a cegly po 0.50 zł

W naszych stronach (Częstochowa) jest tego pelno i wierzcie mi "po co przeplacac" cement kupilem po 240zł /t place jedynie za wieżbe i pokrycie dachu normalna cene.I na koniec najwazniejsze:dorwalem ekipe murarzy 15zł/m2 40 za schody 18zl za strop

pozdrawiam

No wszystko fajnie. Jeden woli matkę dtugi córkę. Ja oprócz kalkulacji stosuje jednak kryterium, że coś mi się podoba bardziej, coś mniej do czegoś jestem przekonany, do innych produktów nie. Niezaleznie od ceny i promocji nie wejdę np. do salonów pewnych marek. Z gruntu mnie nie interesują bez względu na cenę.

Ja buduję z MAXa pomimo, że rzeczywiście można zbudować z tańszego żużla. Jednak pomimo naczytania się Muratorów, Ładnych domów i innych gazet....nie jestem przekonany do żużla w ścianie i koniec. Chciałem ceramikę (Max lub Porotherm) i inne materiały nie wchodziły w rachubę. Tak więc porównywanie ceny metra ściany z tak różnych materiałów jest chyba bezcelowe. Kupowanie od ludzi takim sposobem jak Twój wiąze się z koniecznością posiadani trochę wolnego czasu. Niestety czasu u mnie niet więc jestem skazany na składy.

Szkoda mi urlopu na jeżdzenie i szukanie czegoś tańszego od prywatnych inwestorów, którym zostały materiały...wolę polezeć z synem na trawie.

Ekipa, że tania to fajnie. Pytanie o ich fachowość.

A w jaki magiczny sposób kupiłeś cement po 240 ?

Nie musialem brac urlopu aby jezdzic za towarem urlop spedzilem w sharm el sheik jesli juz o tym mowa.Taka mam prace, że troche sie porozgladalem zgralem terminy odbioru i juz.Pół Polski jest wybudowanej z zuzlowego, o fachowosc sie nie martwie bo jesli juz bedą pewnw niedociagniecia w fugach to ocieplenie to przykryje sciana ma swoja wytrzymalosc jest rowna i trzyma pion a to z czego bedzie postawiona ......Oczywiscie przymierzalem sie do maxa na zime 2006 ale potrojenie kosztów 1 m2 muru mi sie nie usmiechalo

pozdrowionka