Biała 17.06.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam serdecznie i zachęcam do komentowania oraz udzielania rad i wskazówek do mojego dziennika budowy jak i do samej budowy mojego gospodarstwa agroturystycznego "na Ameryce" na Pojezierzu Pałuckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.06.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Życzę powodzenia w budowie tego wymarzonego miejsca Jak koniki będą to pewnie się skuszę na przyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 17.06.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Biała!!!!! Jestem Twoim fanem i Twojego siedliska. Dawaj więcej zdjęć. Cuuuuuuuuudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.06.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Zapowiada się ciekawie. Pisz i rób zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 17.06.2007 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Cieszę się, że choć tu są ludzie, którzy nie uważają mojego siedliska za zadupie i nic nie wartą ruinę. Jutro wkleję kolejne zdjęcia i opiszę co już tam mi się udało zrobić. Jak na razie możliwości mam niewielkie z tego powodu, że nie ma mnie na miejscu, a wszystkim zajmuje się moja mama.verunia: koniki będą, całe życie marzyłam o własnej stajni, a miejsce i tereny do jazdy przepięknetomek: jutro będzie więcej zdjęć, obiecuję. A ja pochodzę z Mazur. Prawie 30 lat mieszkałam w Giżycku i czasem ciężko mi pomyśleć, że już tam nie wrócę. Ale Pałuki to też takie małe Mazury, więc tu na pewno też będzie nam dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.06.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Pracy przed Wami dużo, ale widać potencjał miejsca i urodę okolicy, zresztą sama lokalizacja... Pisz dużo i często, opisuj radości i kłopoty, będziemy czytać i podtrzymywać na duchu w razie potrzeby. A potem zaprosisz nas na parapetówę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 18.06.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam serdecznie i zachęcam do komentowania... Witam... http://www.ppa.pl/forum_ppa/smileys/piwox.gif . Napisałaś, że siedlisko zawiera "zrujnowane budynki bez prądu, wody i drogi dojazdowej"... jestem ciekaw fotek tych ruinek, jeśli można... a i jak wygląda dojazd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 18.06.2007 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Kilka fotek już wstawiłam, reszta sukcesywnie będzie się pojawiać w dzienniku. Dopuser: o jaki dojazd Ci chodzi, o stan dróg czy o miejsce na mapie i dojazd od większych miast? Stan dróg jest taki jak powiedziałam, wszystko piaszczyste, jedna droga przez las inna przez pola. Ale do czasu uruchomienia tego biznesu droga będzie na pewno lepsza. Część juz teraz gmina asfaltuje, część wyrówna, potem może utwardzi. A jeśli idzie o ewentualny dojazd dla gości to dość łatwo tam trafić z Gniezna, Mogilna, Żnina i Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.06.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Wskoczyłam dzisiaj do twojego blogu i się zaczytałam, zwłaszcza w wątku o koniach Miejsce jest rzeczywiście bardzo urokliwe.Dobrze, ze przynajmniej częściowo uda sie zachowac te budynki. Chociaż zjedzone przez ząb czasu coś w sobie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 18.06.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Dopuser: o jaki dojazd Ci chodzi, o stan dróg czy o miejsce na mapie i dojazd od większych miast? Chodzi mi po prostu o wygląd tych leśno-polnych dróżek... nastrój w jaki wprawiają czy klimat który tworzą... a ruinki fajne, tyle że wyglądają na bardzo mocno zaniedbane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 18.06.2007 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 verunia: widziałam w wątku o koniach, że też Twoja rodzina ma z nimi wiele wspólnego. U mnie niestety to jest praca, a jak każda praca, czasem bokiem wychodzi, ale też bez tej pracy człowiek żyć nie może. Poza tym ja już chyba nic innego bym nie umiała robić, dlatego te konie muszą być Dopuser: to tak jak opisałam wyżej. Leśne dróżki świetne na przejażdżki konne, ew. na wycieczke 4X4. Na osobowe auto raczej się nie nadają i muszę zrobić wszystko, żeby do czasu przyjmowania gości choć jeden dojazd był pożądny. A dla zapaleńców zostaną te leśne drogi, a jest ich sporo, bo lasu jest naprawdę wiele hektarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 20.06.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Pisz, Biała, pisz !!! Trzymamy kciuki ze Starej Stajni, a jak będziemy lecieć do Inowrocławia, to zajedziemy na pewno .... Super miejsce, pięknie będziecie mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.06.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Leśne dróżki świetne na przejażdżki konne, ew. na wycieczke 4X4. Na osobowe auto raczej się nie nadają i muszę zrobić wszystko, żeby do czasu przyjmowania gości choć jeden dojazd był pożądny. A dla zapaleńców zostaną te leśne drogi, a jest ich sporo, bo lasu jest naprawdę wiele hektarów. To fajnie masz, bo w Niepołomkach nie wolno jeździć konno po puszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 22.06.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Już mam ochotę przyjechac do was. Odnawiajcie to siedlisko szybciutko. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 24.06.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Podziwiam i gratuluję, przede wszystkim odwagi w realizacji własnych marzeń! Pięknie tam u Was... Trzymam kciuki i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.06.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Te głębokie i mocne fundamenty wydały mi się dobrą wróżbą na przyszłość! Przyznam, że z lenistwa wrodzonego do dzisiaj nie sprawdziłam, gdzie te Pałuki są. Ale skacząc z linka na link trafiłam na wątek, w którym sama napisałaś, więc już wiem, skąd zrobimy kiedyś wypad do Biskupina. Jeszcze parę lat temu do ukochanych wakacyjnych Swornychgaci jeździliśmy właśnie tamtędy, ale teraz już nam nie po drodze, a dzieci rosną i trzeba im Biskupin pokazać. A tak w ogóle, to ostatnio śledzę kilka dzienników i komentarzy, w których pojawiają się te same osoby i już się czasem całkiem gubię, komu właściwie wpisuję komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.06.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 A tak w ogóle, to ostatnio śledzę kilka dzienników i komentarzy, w których pojawiają się te same osoby i już się czasem całkiem gubię, komu właściwie wpisuję komentarz A bo to wszystko przez te konie właśnie To i ja się w tamtym kierunku wybiorę. Córcia o Biskupinie uczy się w szkole, a na oczy nie widziała. Wstyd i hańba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.06.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Myśmy raz już byli, ale najstarsze dziecię, podówczas trzyletnie, deklaruje, że niczego nie pamięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 26.06.2007 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 A teraz w Biskupinie wielkie zmiany. Gmina ma tworzyć jakąś ścieżkę edukacyjną, park, czy coś w tym stylu. No i jest wspaniała kolejka wąskotorowa, która jeździ w sezonie przez Żnin, Wenecję, Biskupin i Gąsawę. Na pewno jak już otworzę swoje ranczo to będzie wokół mnóstwo atrakcji, nie tylko konie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.06.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Kolejką już jechaliśmy. Wiem, że tam organizuja jakieś warsztaty, ale nie wiem, kiedy. I tak w tym roku juz się nie wybierzemy, ale za rok - dwa już pewnie tak. Przygotuj dla nas jakis miły pokoik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts