DPS 15.03.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Bym Cię ozłociła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.03.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Dzień dobry! Chociaż - zobaczymy, czy będzie dobry. O 6 rano ptaki tak pięknie spiewały, a teraz ucichły. Chyba wiedzą, że nędzna pogoda znowu będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 16.03.2008 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Dzień Dobry. U nas już wieje. A ja zaraz do pracy, choć w niedzielę tylko na 3 godziny. Ale konie chcą jeść, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.03.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Ja nie wiem, czy te konie nie mogą chociaż przez jeden dzień nie jeść... Dzień dobry też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.03.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 No wiesz, baca odzwyczajał konia od jedzenia i prawie mu się udało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.03.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 No wiesz, baca odzwyczajał konia od jedzenia i prawie mu się udało... Tak, słyszałam .. już, już prawie ... ale po tygodniu ... zszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.03.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 No i zdechła pogoda u nas. Szaro, buro, ponuro i deszczowo. Tylko się kocem nakryć i spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 16.03.2008 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Niektórzy muszą i popołudniu iść do roboty. Niestety nasze czworonogi i wieczorem chcą jeść. Chyba je do tego bacy wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.03.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Taniej wyjdzie bacę zaprosić - przecie bez wałówki jechał będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.03.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 A co tu tak ucichło? Śniadania nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 17.03.2008 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Całą noc nie spałam bo mi suk się szwędał. Coś jej stanęło na żołądku i musiałam parę razy w nocy wychodzić, żeby sobie trawy pojadła, tak jej niedobrze było. To już rano nie zaglądałam na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.03.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Oj, współczuję, zdarza się i mojej takie bieganko - cała noc z głowy - czwarte piętro - dół i powrót... i za godzinę powtórka z rozrywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 17.03.2008 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 O właśnie. Bo Ty, Braza, też masz suka. Twoja też tak czasem wymiotuje albo jest jej niedobrze? U nas pies ma żołądek jak ze stali, wszystko może żreć i nic mu nie jest, a sunia jest dość delikatna. Nie to, że bardzo często, ale czasem jej siada na żołądku. Myślę, żeby ją przestawić na karmę dla wrażliwców, bo aż mi jej szkoda, tak się mała męczy czasem. Ostatnio to w nocy mi pół wycieraczki sznurkowej zjadła, nie mówiąc o tym, jak mi dywan usyfiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.03.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Nie wiem, czy suczki mają delikatniejsze żołądki - być może. Bywa, że moja jednego dnia zje suchą karmę wymieszaną z mięsem z puszki i jest okey, a na drugi dzień gania jak jasna cholera!!! Teraz to już zmądrzałam i solidniejszą porcję z mięsem daję jej na noc - do rana przetrwai i w razie "W" bieganko mam w ciągu dnia, a w nocy. Nie wiem, czy jest sens wykosztowywać się na karmę dla wrażliwców - chyba że masz 100% pewność, że to całkowicie uchroni ją przed takimi niespodziankami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 17.03.2008 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Mówiąc o karmie dla wrażliwców myślałam o jakiejś z jagniną i ryżem, a nie czymś specjalistycznym i bardzo drogim. No ale widzę, że to jednak problem wszystkich suk, to chyba dam sobie spokój. Moja je dość łapczywie i widocznie coś jej siada na żołądku jak niedokładnie pogryzie. Karmię ją główne suchą Eukanubą light, (po sterylce muszę pilnować jej wagi, bo ma tendencje do tycia), a w niedzielę gotujemy wołowinę albo kurczaka z ryżem i warzywami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.03.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 To ja powiem, że moja od 6 lat jest na Purinie z indykiem i bardzo sobie chwalę. Cenowo łagodniejsza od Eukanuby, a jakość chyba nie jest wiele gorsza. Wiem, że Purina ma też całą gamę tych produktów dla różnych psów.My naszej nie sterylizowaliśmy i jest okey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 17.03.2008 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 U nas Eukanuba jest dość tania. Za 15 kilowy worek płacę 30 funtów, a to w przeliczeniu jest niecałe 150zł . A wysterylizować musieliśmy, bo mamy jeszcze psa w domu, na dodatek t rodzeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.03.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 To w Polsce Eukanuba jest droższa!!!! Ja za 15kg worek Purtiny płacę 100zł. za Eukanubę chyba 180 - ale pewna nie jestem. Zapomniałam o Waszym psie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.03.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Nas sprzedawca z sklepu zoologocznego namówił na Brita (wcześniej Emi jadła Acanę). Miał ofercie wszystko od Royala poczynając, więc chyba nie zalżało mu specjalnie na wciskaniu czegoś tańszego. Twierdził że Brit od Acany lepszy, ponoć porównywalny z Royalem. Rzeczywiście Emi je go chętniej niż Acanę. Worek 15 kg kosztuje dobrze poniżej stówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 17.03.2008 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Słyszałam też, że Bosh jest dobry, ale niestety w UK niedostępny. A moja sunia to je wszystko. Po sterylce suki tracą taki hormon, który mówi, że jest się najedzoną i jest, biedaczysko, ciągle głodna. Mama ją trochę spasła, zanim mogłam ją do siebie ściągnąć, ale przez ostatni rok udało się zrzucić 10 kilo. Na początki karmiłam ją taką specjalną karmą weterynaryjną dla psów otyłych, teraz jest już na zwykłej karmie light. No i wygląda jak supermodelka, poza tym jest dużo sprawniejsza, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts