braza 26.06.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Przygotuj dla nas jakis miły pokoik Nooooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 26.06.2007 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Zgadza się. Co roku pod koniec września organizowany jest festyn archeologiczny. Wielka impreza, na którą zjeżdżają ludzie z całej Europy. Sama będe musiała poznać wszystkie atrakcje w tym regionie, bo sama jestem z Mazur, a na Pałukach spędzałam jedynie wakacje u rodziny. Teraz jak to będzie moje miejsce, to muszę wiedzieć co w trawie piszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 27.06.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Cudowne miejsce. Podziwiam uroki i odwagę. To spora inwestycja.Pisałaś o zamiarach uprawy wierzby energetycznej. Jak chcesz mogę poradzić troszku co do uprawy tej rośliny. Warto również zainteresować się ślazowcem pensylwańskim. Jest nie tylko fajną rośliną energetyczną a jeszcze do tego miododajną. Ma jeszcze jedną zaletę nadaje się na zielonkę. Szczegónie dobrze rosną na niej króliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 27.06.2007 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Wielkie dzięki. Bardzo chętnie dowiem się o uprawach wierzby, bo na razie to plany są, ale ja się mało znam na jakichkolwiek uprawach. Mam kawałek ziemi we wsi, dla koni za daleko, a na jakąś małą uprawę akurat się nada. W tej chwili dokupuję drugi kawałek i będzie tego już prawie 1.5 hektara. Ziemia klasy IV i nieużytki (na mapce, bo normalnie uprawiane), oraz jakieś bajorko. Znaczy mokro jest. Myślę, że trochę da się podrównać i to bajorko też wykorzystać. Chciałabym już ziemię przygotować na jesieni, żeby na wiosnę można było sadzić. O ślazowcu nie słyszałam, ale chyba królików nie będziemy chować, a konie raczej tego nie jedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.06.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Ewuniu, myślę, że zrobicie piękne miejsce w swoim siedlisku. Te mocne fundamenty są rzeczywiście ważne, a ściany to już postawicie bez problemów. Róbcie, a ja potem będę miała dokąd jechać na urlop po sezonie... Ale na konia nie wlezę! Boję się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 29.06.2007 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Wleziesz, wleziesz. Na Siwka już wsadziłam swoją całą rodziną łącznie z mamą, tatą i chrzestną. To jest złoty koń A tak poważnie, to myślę, że uda mi się zapewnić również inne atrakcje, nie związane z jazdą konną. Ale o tym będę myślała jak już coś powstanie. Na razie to Tobie życzę udanego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.06.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 A tak poważnie, to myślę, że uda mi się zapewnić również inne atrakcje, nie związane z jazdą konną. Ale o tym będę myślała jak już coś powstanie. Uda się, uda, co się ma nie udać Wszystko można, co nie można, byle z wolna i z ostrożna - jak mawiali starożytni Grecy Powoli, spokojnie, i wszystko będzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.06.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Ale ze mnie gapsko!!! Już ze dwa razy przymierzałam się, żeby Ci napisać o haflingerach i ciągle wylatywało mi z głowy. Pisałaś, że myślisz o koniach tej rasy, no to ja Ci powiem, że właśnie w mojej stajni mają w tej chwili trzy piekne okazy żrebaków! Dwie klaczki (1 jakoś tak ponad 2 lata, druga niespełna rok) i też około rocznego ogierka. Gdybyś była zainteresowana, to dam Ci na priv numer tel. do właściciela. A matki są piękne, naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 30.06.2007 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Wielkie dzięki. Myślę o koniach tej rasy, bo są piękne, wytrzymałe i spokojne. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo nie znam żadnego haflingera. Ale na razie i tak nie planuję kupna koni, póki wszystkiego do kupy nie poskładam, a to może potrwać nawet kilka lat. Ale bardzo chętnie dowiem się o tych koniach więcej, jakie one są, jak się zachowują, jakie są do opieki i obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.07.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Myślę tak sobie, patrząc z perspektywy czasu, bo znam je od 4 lat, że nie są to ani bardzo złe konie, ani bardzo dobre. Są piękne i wytrzymałe, to fakt. Ale jak każde żywe istoty mają też swoje wady. Ja za takowe uważam ich, chyba dość małe rozumki, aczkolwiek są bardzo przytulaśne i lubią ludzi. Zresztą, jak z każdym żywym stworzeniem, tak z końmi rasy Haflinger też trzeba po prostu dobrze postępoować, a odpłacą miłością i wiernością. Bardziej chyba ja osobiście zastanawiałabym się nad Hucułami, ale każdy ma swoje preferencje. Haflingery nie są bardzo absorbujące i ich hodowla nie jest jest aż tak uciążliwa jak przy innych, bardziej wymagających i delikatnych rasach. To dobry wybór. Pozdrawiam i sprężaj się z tą swoją Ameryką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.07.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Wleziesz, wleziesz. Na Siwka już wsadziłam swoją całą rodziną łącznie z mamą, tatą i chrzestną. To jest złoty koń A tak poważnie, to myślę, że uda mi się zapewnić również inne atrakcje, nie związane z jazdą konną. Ale o tym będę myślała jak już coś powstanie. Na razie to Tobie życzę udanego sezonu E, boję się... Ale konie baaaardzo mi się podobają, to takie piękne i szlachetne stworzenia. A za życzenia dziękuję - sezon powinien być udany, bo wszystkie miejsca na wakacje zajętę, zostało tylko kilka ostatnich dni sierpnia. Potem jeszcze będą grzyby... Fajnie! Jeszcze raz dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 01.07.2007 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Wklejam zdjęcie jako dowód, mój staruszek na Siwku: http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/murator/tata.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.07.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Gratulki dla Taty!!!! I tak trzymać!!! Ewa, czy w Polsce teraz jesteście, czy nadal jeszcze w Anglii i z daleka sterujecie wszystkim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.07.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Biała wkleiłaś piękne zdjęcia. Cała rodzinka w komplecie. Nawet króliczek. A jeśli chodzi o jazdę konną... to wraz z Anetą bedę podziwiał jeżdżących i robił im zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.07.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Ale super gromadka. Niniejszym oficjalnie wpisuję sie do kluby Waszych fanków Komturze Poczytałam onegdaj sobie Twój dziennik i jestem pod wrażeniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 01.07.2007 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Ja sobie czytam dziennik komtura do poduszki jak książkę. To wszystko powinno być spisane na papierze i głowę daję, że byłoby bestsellerem.Braza: Niestety jesteśmy w Anglii. Wszystkim dyrygujemy zza morza, przyjeżdżamy jedynie raz w roku na krótki urlop. Może w przyszłym roku jak budowa ruszy to się wyrwiemy na dłużej, żeby choć trochę się zająć tym majdanem. Moja mama jest na miejscu i z pomocą rodziny wszystkim się zajmuje. Ma wszystkie moje pełnomocnictwa, mamy kontakt przez internet i jakoś sobie radzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.07.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Moja mama jest na miejscu i z pomocą rodziny wszystkim się zajmuje. Ma wszystkie moje pełnomocnictwa, mamy kontakt przez internet i jakoś sobie radzimy. Mamę na rękach nosić i hołdy dziękczynne składać co dnia Trzymajcie się wszysce cieplutko. Nadal wiernie Wam towarzyszę. A co do spisania dziennika Komtura na papier - jestem za!! Ale by się nam bestseller ukazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 01.07.2007 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Fakt, taka mama to skarb. Ale to tak trochę też ona jest przyczyną tego całego zamieszania. Ona tam się urodziła i wychowała, tam ma całą rodzinę. Na Mazury wyniosła się w swoim dorosłym życiu, a na jesień życia zapragnęła wrócić na stare śmiecie. Właśnie w maju, jak byłam na urlopie, to ją wywiozłam z Giżycka, na razie do siostry, ale już blisko. Ja pewnie wolałabym mieć takie gospodarstwo na Mazurach, bo tam był mój dom, ale poszliśmy na kompromis. Myślę, że wszyscy będą z niego zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.07.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Biała, to nie czytaj zbyt szybko, bo sie opuściłem i dawno nie pisałem. Jakoś nie mogę się zebrać.I dziękuję Wam za komplementy. Moim skromnym zdaniem są tu dzienniki lepsze od mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.07.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 I dziękuję Wam za komplementy. Moim skromnym zdaniem są tu dzienniki lepsze od mojego. Lepsze jest wrogiem dobrego, Komturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts