Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Agroturystyki i koni na Pałukach

Biała

Recommended Posts

• Odpowiedzi 711
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A pewnie, że jestem. Lecę prasować to co się wyprało i wyprać co jeszcze nie prane.

Mam ten komfort, że już nie pracuję, to pomalutku wszystko szykuję, jakieś mam przeczucie, że Julia wylezie ze mnie już w styczniu, więc wolę mieć wszystko przygotowane.

Uważaj tylko, żeby nie była koziorożcem. Kiedy ten znak się skończy, możesz sobie poskakać, ale do tej pory szanuj się i wyleguj!

A z tymi przeczuciami to bywa na odwrót - ja byłam pewna, że Wero poczeka, a zaskoczyła nas tydzień wcześniej (miała być wodniczkiem - takim delikatnym i uduchowionym...). Za to po Madzi spodziewałam się, że nie będzie zwlekała zbyt długo (tym bardziej, że ganiałam jak z pieprzem, łaziłam do roboty do ostatniego dnia - taki stachanowiec byłam zresztą przy każdej ciąży), a ona poczekała ponad tydzień, chociaż prosiłam "dzidziuś, ty już wyłaź, bo mi ciężko". Za to Małgo była punktualna i urodziła się dokładniuteńko w terminie - prawie w samo południe.

Czy ktos (wiadomo kto :wink: ) ma cos do Koziorozcow ? W oczy, prosze, w oczy, smialo!!

Koziorozec z krwi i kosci :)

Czy Koziorozec, czy Kon, czy Wodnik, czy Rybka, czy Slon, wszyscy rodzimy sie tacy sami,nieuksztaltowani, a najwiekszy wplyw na to jacy bedziemy ma najblizsze otoczenie, czyli rodzina :D

Pozdrawiam

Ja tam nie mam nic do koziorożców, ale moje doświadczenie życiowe mówi mi, że często jest tak, że profil danego znaku sprawdza się u osoby urodzonej pod tym znakiem.

Profil mojego znaku mówi, że to znak logiczny, krytyczny, systematyczny - i rzeczywiście taka jestem. 8)

I wiele innych cech mi się sprawdza. Podobnie jest z osobami z mojego otoczenia - większość to typowi reprezentanci swojego znaku, choć oczywiście nie jest to żelazna reguła.

Myślę, że warto znać profil swojego znaku, bo nikomu w niczym to nie zaszkodzi, a czasem może pomóc zauważyć i nazwać pewne rzeczy. :wink:

Jestem w dość specyficznej sytuacji - bo jestem starą i zamężną Panną. :lol:

Aha - chciałam powiedzieć, że jesteś bardzo normalną i bardzo ciepłą osobą! I jeszcze, że masz bardzo dobre serduszko, więc Julcia będzie miała naprawdę fajną Mamę. 8)

Tutaj zgadzam się z Gosią: gwiazdy nie muszą w tym pomagać. :D

Strzelce są świetne! Owszem, bywa, że przeginają ze "luzikiem", ale ich towarzystwo mi odpowiada.

Koziorożce są uparte jak kozy. Przynajmniej ten egzemplarz, z którym mam do czynienia na co dzień.

Wodniki ponoć łagodne, artystycznie usposobione i uduchowione..., ale znałam jednego i... nie do końca się to sprawdzało...

A tak w ogóle, to jakoś nie wierzę, żeby ten mój koziorożec miał być inny, gdyby się urodził kilka dni później...

Znam na ten przykład pewną Pannę płci męskiej, która jest pod każdym względem przeciwieństwem Depeesi. Ba, jest egzemplarzem jedynym w swoim rodzaju (i dobrze, bo gdyby to było powszechne, to ludzkość by wyginęła).

Takoż na gwiazdy nie licz. Genetyka i środowisko... ale fajnie czasem coś zwalić na znak zodiaku.

Wesołych Świąt, błogosławieństwa Dzieciny, radości i uśmiechu w każdym dniu nadchodzącego roku, słońca i pogody ducha, ciepła rodzinnego, hartu ducha, wsparcia bliskich i radości dawania i wspierania serdecznie życzy

Wasza DPS

http://www.ikb.poznan.pl/stuknauk/aktual_rys/boze_narodzenie.jpg

Magia świąt to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja,

spokojna rozmowa z bliskimi przy kominku,

rozleniwiony telefon, zaspany budzik

i śnieg, który nie jest utrapieniem.

Magicznych Świąt Bożego Narodzenia

http://images23.fotosik.pl/37/de5afa20185262c3.jpg

Miałam zacząć od życzeń świątecznych, ale widzę, że tu bardziej aktualne są potrzebne!

Z okazji urodzinek (wcale nie takich strasznych - wierz mi! :wink: ) wszystkiego najlepszego, niech Ci rośnie Dziewczynka i siedlisko dla całej Waszej Trójki!

A teraz świątecznie:

Idą Święta wielkim krokiem,

pachnie drzewko w Twoim domu.

Patrzysz na nie ciepłym wzrokiem,

i życzenia złożysz komuś...

Bóg się rodzi dla nas wszystkich,

w stajni płacze tak ukradkiem...

Znów odwiedzisz swoich bliskich,

i podzielisz się opłatkiem...

Na te Święta co nadchodzą,

życzę ciepła i miłości.

Niech Cię ludzie nie zawodzą, i