tomek1950 01.07.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 01.07.2007 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Może i lepsze, ale nie ciekawsze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.07.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Komturze, do tego oglądania przygotujemy sobie jakieś dobre winko i wygodne siedzonko - niższe niż koński grzbiet, choć z pewnością nie tak piękne. A ta mama to faktycznie złota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.07.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Komturze, do tego oglądania przygotujemy sobie jakieś dobre winko i wygodne siedzonko - niższe niż koński grzbiet, choć z pewnością nie tak piękne. A ta mama to faktycznie złota! O, słuszna uwaga. Dobry sok z wytrawnych, czerwonych winogron jest bardzo zdrowy Obiektyw w aparacie mam długi, więc i tak nie będę się musiał biegać za końmi tylko wszystko pstryknę z wygodnego fotelika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.07.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Komturze, do tego oglądania przygotujemy sobie jakieś dobre winko i wygodne siedzonko - niższe niż koński grzbiet, choć z pewnością nie tak piękne. A ta mama to faktycznie złota! O, słuszna uwaga. Dobry sok z wytrawnych, czerwonych winogron jest bardzo zdrowy Obiektyw w aparacie mam długi, więc i tak nie będę się musiał biegać za końmi tylko wszystko pstryknę z wygodnego fotelika. Leniuch A jak to się ma do tego kucyka, co to w wieku 4 lat ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 02.07.2007 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 A przypadkiem koń nie był nieodłącznym atrybutem komtura? A nie tylko szklanica wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.07.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 A przypadkiem koń nie był nieodłącznym atrybutem komtura? A nie tylko szklanica wina Naszemu Komturowi chyba tylko to ostatnie jako atrybut pasuje Na koń, Mości Komturze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.07.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Najemni rycerze, girmkowie i knechty na koń niech siadają, a komtur z pagórka, tak jak król Władysław Jagiełło jazdą dowodził będzie. A wielki Mistrz Ulrich von Jungingen przez prostego Żmudzina rohatyną ubity pod Grunewaldem został. Tak więc taktyka ta słuszną się być wydaje. Również inny król Władysław, Warneńczykiem po śmierci nawany, jak osobiście na Turczynów pod Warną się porwał, poszatkowany został, a poddanych w nieutulonym żalu zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.07.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 No tak. Argumenty nie zbicia Takowoż pozostań Komturze na ziemii, do koni ino tych z mechanizmem estymę jakowąś czując, bo też i one mniej kopią i gryzą A jak się Komturia Wasza miewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.07.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Biała, a z tym dachem lekkim - tak sobie myślę, może gont osikowy...? Gagata ma taki, bardzo pięknie to wygląda. Nie wiem, czy to lekki dach, na pewno lżejszy niż ceramiczna bądź betonowa dachówka, a blacha - no cóż... To chyba nie miałoby klimatu ani wyglądu, a tego się oczekuje od agroturystyki. Zajrzyj może do jej dziennika, podpytaj ją, pomoże na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.07.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Biała, coś w tym goncie jest, bo ja też o nim myślałam. Ale czy on lekki - nie mam pojęcia. Za to jest naprawdę śliczny. Popytaj, poszperaj i donoś, co wymyśliłaś. Wpadnij tutaj: http://www.gonty.com.pl To o gontach drewnianych, podobno lekkie też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 03.07.2007 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Dzięki dziewczyny, widziałam u Gagaty te gonty. Zaraz jutro zabiorę się za przeszukiwanie internetu w poszukiwaniu wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 03.07.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witaj na Pałukach Ja mieszkam tutaj od zawsze i nie zamierzam póki emigrować nigdzie indziej. Moja siostra ma te sama pasję co ty - Konie i się uśmiałam, jak przeczytałam że jeden z twoich koni to Siwek - chyba większość właścicieli tych kochanieńkich czworonogów ma w swoim życiu choć jednego konia nazywającego się właśnie Siwy (Siwek). Moja siostra też (chociaż nie jest jego właścicielką a wielbicielką). Zazdroszczę bardzo działki w gminie Gąsawa - uważam że jest to najlepsza gmina (najlepszy Wójt) jaki mógł się trafić w tej mieścinie. Niestety o tym co mają mieszkańcy gminy Gasawa - my żninioki mozemy sobie tylko pomarzyć Chociaż dobre i to - bo przecież marzenia się kiedyś sopełniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 03.07.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 No i zapomniałam dodac najwazniejszego...trzymam mocno kciukory za was i waszą agroturystykę Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 04.07.2007 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Roksi: Witaj Strasznie się cieszę, że poznałam kogoś z okolicy. Ja sama jestem emigrantką z Mazur i na razie prócz rodziny nie znam w tamtym miejscu nikogo. A zawsze przyda się jakaś przyjazna dusza, która doradzi w pewnych sprawach. Na razie jeszcze nie ruszamy z budową, ale już załatwiamy papierologię. Co do miejsca, to faktycznie, jest tam pięknie. A wójt zaskakuje mnie w każdym momencie (pozytywnie oczywiście). Po jednej rozmowie z nim mamy wyrównaną drogę. Doradza czy zrobić studnię czy wodociąg, informuje do czego gmina jeszcze może dopłacić i tym podobne. Bardzo miły człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 04.07.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 dzisiaj zaczęłam się wczytywać w całą historię Waszej budowy...i czytam czytam...kuzyn Marek z Kasią...patrze na zdjęcie niżej - na którym jakiś facet podkopuje fundamenty...hmmm czy to jest Marek T. z Gąsawy? Bo coś czuję że jego dziewczyna (Kasia M.) to kuzynka mojego męża ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 05.07.2007 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Dokładnie. To moja najbliższa rodzina. Ale ten świat jest mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.07.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Hej Ewuniu Co u Was słychać? Czemu tak cichutko siedzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 08.07.2007 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Mamy urwanie głowy w robocie. Z powodu strasznej ilości deszczu w tym roku konie wróciły wcześniej do stajni, niż było planowane. Ale część załogi w dalszym ciągu na urlopach, więc nam się zrobiło strasznie dużo do robienia codziennie. Już nawet nie mam siły wchodzić na internet, ale dziś może trochę nadrobię zaległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.07.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 No i świetnie, że się kręci, teraz już niektóre sprawy "same się załatwiają" a to najważniejsze. Gratuluję nowego kawałka ziemi, świetnie że się udało I jak czytałam, masz fajnego "wodza" w gminie, a to połowa zwycięstwa. Trzymaj się ciepło, klepnij ode mnie konie w zadki i do "poczytania" jak już będzie o czym pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts